_
Tél Sopronban
  • 2013. jan. 25.
  • 636
  • 36
  • 19
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron., Petrichevich köz
Gyártó: Nikon COOLPIX L19
Fókusztáv: 6.7mm
Rekesz: f/5.5
Zársebesség: 1/161
ISO: 64
Készült: 2013. jan. 25. 14:18
Kevesebb
Több

irenne56   2013. január 27.

A fűtetlen ház tetején még vastagon a hótakaró! Igazi, havas, téli, utcarészlet! :)))

tacsifoto   2013. január 27.

Jó megfigyelő vagy. Történetesen ismerem a házat belülről is, ott kamrák vannak...

rezirezi   2013. január 28.

... ha fűtenék..., akkor a szigetelése lenne jó..., ki tudja az ilyen ódon kis házikóknál, akkor még tudtak építkezni... Érdekes a kontraszt a mellette álló új házzal.

tacsifoto   2013. január 29.

Igen, óriási a különbség. Ezek a házak előbb-utóbb le lesznek bontva, mert azt gondolom, vagy vályogházak, vagy oly mértékben át vannak nedvesedve, amin már nem lehet segíteni. Itt egyébként elég magas a talajvíz, a közelben valaha tó volt.....

bozsaedozsó   2013. február 01.

Ez már komolyabb,főleg annak akinek lyukas a háza teteje.

tacsifoto   2013. február 01.

Akinek eddig nem volt lyukas, most az lehetett. Rengeteg helyen a tetőről lezúduló hó cserepeket is magával sodort. A mi házunknál is három helyen történt ilyen malőr, szerencsére a lakásom felett nem. Gondold el, mire jön ki egy tetőfedő? Április előtt aligha.

anna schwelung   2013. február 01.

...mert éppen olyan hiányszakma, mint a többi! Bezzeg telefonos kisasszonyban nem szűkölködünk! Naponta hívnak telefonon, hogy "a kerületükben ingyenes egészségfelmérést végzünk"...velem aztán jóval kezdenek, mert az utóbbi hónapokban felveszem a telefont és bemutatkozása után mondom: "jó, hogy hívott. Értesítem, hogy ingyenes egészségfelmérést végzünk a kerületben, ráérne eljönni?" Köpni, nyeli nem tud, csak lecsapja!

tacsifoto   2013. február 02.

Anna :D :D :D
Én úgy rázom le őket, hogy nem az vagyok, akit keresnek, én a bejárónő vagyok....
kamu módszere (ha éppen ráér) : aprólékosan kikérdezi a telefonálót, keresztkérdéseket tesz fel, és utána mondja, hogy köszöni nem kéri.

anna schwelung   2013. február 02.

Óriási, majd kamatoztatom!! ...habár volt egy alkalom, amikor belesuttogtam a készülékbe - kérdésükre, hogy én vagyok-e a hívott fél - mondja csak most van időm, mert az idegorvosom épp a másik szobában beszélget az ápolómmal és a párommal. Rövid tájékoztatás volt, talán 2 mp.!

tacsifoto   2013. február 02.

:D :D :D :D
Ez sem rossz módszer. De a leghatékonyabb, ha a déli szundinál mellé teszem a telefont.

anna schwelung   2013. február 02.

Képzeld, én egyáltalán nem szundizok délutánonként!...még az a pár óra is sok, ami éjféltől reggel fél hétig tart:-(( ...talán a rossz lelkiismeret miatt van?:-))))) Viszont fél 9-9 előtt ki nem lépek az ágyból, "nem olyan családból származom"...

tacsifoto   2013. február 02.

...én meg undorítóan korán ébredek...
Próbáltam már ebéd után nem aludni, de akkor is korán ébredtem, úgy hogy mindegy....Fél kilenckor én akár vissza is feküdhetnék aludni...Ilyenkor érek vissza az óvodából....

anna schwelung   2013. február 02.

Talán ott is maradhatnál!...biztosan örülnének a lurkók a sok történetednek....hiszen ebéd után ott is lehet aluszkálni:-)))

tacsifoto   2013. február 03.

Igaz, ami igaz, ha kinyílik a meseládám, vége-hossza nincs. Nekem nincs szükségem mesekönyvre... Uncsim odahoz egy darab papírt, hogy arról meséljek, hát mesélek. Sokért nem adnám, ha megtudhatnám, milyen lenyomatot hagy Éduában. Bár a húgom és a fiam is a meséimen szocializálódtak és jó érzések maradtak bennük....

tacsifoto   2013. február 14.

Köszönöm a meghívást, be is viszem őket, de annyi van, hogy "kinyomjuk" a többit. Egy hónapja folyamatosan didergünk és havat lapátolunk. Felváltva.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban