_
Zajlik az élet
  • 2013. jan. 13.
  • 1657
  • 28
  • 11
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Berkecz Zoltán 2013
Kifutva a határidőből, az alábbi linken ott egy másik "Zajlik az élet" is; ki-ki döntse el, melyik lenne jobb. :-)
http://indafoto.hu/zoliber/image/17769347-901d569f/user
Gyártó: Canon PowerShot A3150 IS
Fókusztáv: 13.8mm
Rekesz: f/11.0
Zársebesség: 1/250
ISO: 200
Készült: 2013. jan. 11. 11:55
Kevesebb
Több

dino   2013. január 26.

grat a fotódhoz.., amit ff-ben is nagyon szívesen megnéznék... !

zoliber   2013. január 27.

Köszönöm! Meglesz: ez min. a 3. kép, amelyet a Publikum kívánságára más formában is fel fogok tölteni. Nem biztos, hogy mostanában, de szólni fogok! ;-)

dino   2013. január 27.

érdemes, mert szerintem jó ez a kép...
a remek vágás - a túloldali ablakokra, mint a világra nyitott hatalmas ajtónyílás perspektívája önmagában izgalmat kelt, (érzékkel spékelve finom részletekkel, ahogy felül a párkánydísz, alul a járda keretezi a hétköznapi szürkeségből kimetszett történetet)...
a történet pedig innen számomra egyértelmű... két száradó fa szövevényes ágai, mint napi gondolatainkat átszövő idegrendszerünk mozdulatlan, kimerevített utcai jelképei és a két, ellentétes irányban mozgó, dinamikus személy, az elme által irányított aktivitás emblematikus figurái, a történés, a "zajlás" megtestesítői...
szívesen elgondolkoztam a fotódon, és váron a verziókat !

zoliber   2013. január 29.

Jól esett, hogy ilyen elemzést váltott ki a kép, úgyhogy fel is pörgettem az eseményeket, és már szállítom is a fekete-fehér-igényt: http://indafoto.hu/zoliber/image/17818053-d9518f64/user ;-)
Az elemzések javáról egyébként el lehet mondani, hogy a kép készítője akkor és ott nem is gondol az egészre ilyen mélyrehatóan, vagy ha igen, fél pillanat alatt villan át az ember agyán - többnyire tudat alatt - hogy miért érdemes kattintani.
Ilyen értelmezésburjánzást kaptam/kaptunk akkor is, amikor a "Mentsük meg a reményt"-pályázaton helyezettek lettünk Szabival, és a képeket egyenként kivesézték. Arany Jánosnak tulajdonítják, hogy így reagált egy "azt gondolta"-előadásra a saját versével kapcsolatban: "Gondolta a fene." :-)
Köszönöm, hogy időt szántál a leírásra. ;-)

dino   2013. január 29.

óhh, messze volt ez az elemzéstől.. pár gondolat a képpel kapcsolatban,
és teljes egyetértésben veled, hogy a kattintás pillanatában nem fogalmazódnak meg ilyen gondolatok senkiben... de ha az eredmény kivált ilyeneket, az már nem lehet rossz kép !

Vilmányi Sándor   2013. január 29.

Kedves Zoli! Gratulálok képed sikeréhez. Mint 'dino' is mondja, gondolatok a képpel kapcsolatban. Így nekem is. Talán annak puritánsága, a szerkesztés szigorú derékszögei jelzik a napi élet korlátait. Ezekben mozog ellentétesen a két ember, két korosztály. Mindegyik más irányban, mert mások a lendületük és céljaik. Nekem a kép fényei nagyon tetszenek, mert a jövendő tavasz derűjét hordozzák és a két fiatal fa sem száraz kóró(!), hanem zöld hajtást fog hozni. Őszintén örülök neked. Üdv!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban