_
2010-03-04 Vecsés

2010-03-04 Vecsés

typhoon

alap album

  • 2010. márc. 05.
  • 571
  • 0
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Csak elcsépelt szavakat tudnék ideírni.

JohnnyB   2010. március 08.

Én sem fűznék különösebbet hozzá, a kép magáért beszél...
Aki paraszt, az is marad.

maezvan   2010. március 09.

határeset, de nem szabálytalan bármilyen meglepő

- előtte fa van, tehát a parkolóhely rövidebb mint a többi és ha merőlegesen állna az útra akkor kilógna hátra fele, és azt persze megint lefényképezné valaki.
- erre az esetre ( ha nem fér el hosszában ) vonatkozik az mint egyébként az utánfutós autóra és a hosszú 3,5t alatti teherautókra is, hogy az út forgamát nem akadáylozza, keresztben is lehet parkolni.
A kreszben semmi nem tiltja a két parkoló egyidejű használatát ( kifejezetten megengedett a fenti esetekben ) viszon az úton folyó forgalom akadályozásának tiltását előírja.

Bár lehet, hogy nem szép, talán "paraszt" is, de szabályos, sőt adott helyen az egyetlen szabályos parkolás.

Nem az érzelmek, hanem a szabályok a mérvadók.

typhoon   2010. március 09.

Nézz utána jobban mielőtt védeni kezded!
Mármint a helyszinen.
A fáktól be lehet állni. Én egy kombival befértem ugyanilyen helyre. Miről beszélsz? Valahogyan nem látom az utánfutót.
Ez egy lusta beleszarós paraszt akit mocskosul nem érdekel, hogy mások is vannak.
Naponta találkozom ilyenekkel ezért dühít ennyire.

maezvan   2010. március 09.

Látod, ha a helyszinen kell utánanézni akkor értéktelen a fénykép, és nem bizonyító erejű, tehát csak hangulatkeltő, nem tényszerű.
Az a kép ami alapján nem lehet a szabálysértés tényét egyértelműen megállapítani nem bizonyító erejű. TE is elvárod a parkolóőrtől, hogy egyértelmű és vitathatatlan módon bizonyítsa a szabályszegést, miközben te nem ezt teszed, holott ezt nem tiltja a kresz.
A vita a fákon már felesleges ha a kép nem bizonyító erejű. Az utánfutós rész nem is érted, bocs nem futok neki megint, felesleges.

Nincs olyan szabály, hogy két helyre nem állhaszt be. Ha van idézd az ér valamit.

JohnnyB   2010. március 10.

Kedves Maezvan!

Abban az esetben, ha a két parkoló közepére áll meg, akkor ugyebár "felakadhat" az első spoiler, tehát ha nem áll rá valóban kilóg az autó hátulja.
Az ilyen parkolókban a fák úgy vannak megoldva, hogy a felfestett csíkok vonalában van (ha megnézed a képet itt is látszik) és a védő beton kb. 50x50-es átlósan elhelyezve.
Amennyiben szabályosan áll a csíkok közé, a fa már nem egy vonalban van az autóval, tehát simán be lehet parkolni.
Figyi, én nem akarok kötözködni, de felesleges olyat védeni aki egyszerűen lustaságból áll így vagy csak mert baromira nem érdekli a másik autós.

ui: a képen látszik, hogy ez a parkoló normális méretű, van hely és akár egy 500-as merdzsóval is be lehet állni.
Annyira nem nagy kocsi, végül is nem teherautóról van szó.

typhoon   2010. március 10.

Köszi JohnnnyB! Legközelebb filmet forgatok neki!

wpeople   2010. március 16.

@maezvan: sajnálom, hogy bizonyos esetekben, amikor a törvény (esetleg kicsit félremagyarázott) betűje szerint az illető nem követ el szabálysértést, "CSAK" akadályozza a közlekedés többi résztvevőjét.
Sajnálom, hogy úgy gondolod, ami nincsen tiltva törvénnyel, azt szabad. Látod, ezért tart itt az ország. (körbetartozás, BKV botrányok, hogy csak a "legjobbakat" említsem)

maezvan   2010. március 16.

Egyre több butaságot kezdesz írni !

Egy jogállamban az ember arra alapoz ami le van írva, nem mások megérzésére és hangulatára van bízva, hogy aznap éppen mi helyes és mi nem.
Természetes tehát ami nem tilos azt szabad.
Hogy ez neked tetszik vagy nem az szerencsére érdektelen. Egyébként nem valósít meg akadályozást sem. Sok fogalmat tévesen használsz.
Hogy hol tart az ország az teljesen más. Amiket felsoroltál azt mindet valamilyen törvény tiltja. ( körbetartozás=PP+szerződés szerint perelhető, BKV= BTK szerint ). EZek voltak tehát a legrosszabb példáid. Semmi közük egy ferdén álló autóhoz.
Legjobb volna ha keresnál valós szabálysértéseket és azokat ne keverd össze büncselekményekkel.

Nem vagyok benne biztos, hogy valóban ennyire egyszerű lennél, vagy csak rájátszol, de azt gondoltom az első tipp a helyes. BOCS

maezvan   2010. március 16.

Johny
- az mindenhol nagyobb mint 50 cm. de még ha így is van a szabvány 2,5m parkolóból két oldalon mennyi marad el, ha az autó 1,9m ( tükör nélkül ) és a közepére áll be, amikor a kövezés csak 50cm ha kiszámolod láthatod hogy SEMMI, vagyis az autó pont a szegélykövön parkol. ( nagyobb kö esetén még rosszabb, ).
Sajnos Mo-on 2,5m csak a parkoló szélessége, ez szabványos abból az időből amikor még kisploszki és trabant volt a népautó. Az autón közben nagyobbak lettek, de a parkolók nem.

maezvan   2010. március 16.

typhoon
talán nem véletlen, hogy a parkolóőrök is egyre inkább filmet készítenek, mert annak sokkal nagyobb a bizonyító értéke mint egy általad rosszul elkészített képnek, ami nem dokumentál semmit és nem és bizonyító erejű.
Filmre fel !