_
SOPRON
  • 2012. szept. 30.
  • 418
  • 18
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Érdekes, szép ablakkeret
Gyártó: OLYMPUS IMAGING CORP. VR310,D720
Fókusztáv: 24.4mm
Rekesz: f/5.8
Zársebesség: 1/178
ISO: 80
Készült: 2012. szept. 26. 15:15
Kevesebb
Több

tacsifoto   2012. október 21.

Igen, ez az ablaka a Kossuth utcai szép villának..... Nem tudom észrevetted-e, de a kovácsolt vas kerítése is gyönyörű. nagy kár, hogy sok vas-rózsát letördeltek, tönkretettek..... pedig nagy kár, mert manapság ilyen igényes, míves munka már nem készül.....

franszoá   2013. március 27.

Tacsi, a Kossuth utcában több kerités is remekmű és érdekes lenne megtudni ki lehetett a készítóje.A szebbeket végig fogom fotózni - ehhez szakmai segitséget is szivesen veszek-.
Thierring azt írja, hogy megnyitásakor a Kossuth utca a legszebbnek számított a városban (Soproni léptékben vett Andrássy út ?)

tacsifoto   2013. március 28.

Annak szánták, de végül is nem az lett, mert nem elég széles, túl rövid az utca, és mindenféle nem szép ház is van ott már. A forgalma baromi nagy, három körforgalom is be van iktatva, de a két vasúti sínpár fogalma, a gyakori piros lámpa nagyon akadályozza a forgalmat. Egy szó mint száz, minden jelentősebb és szebb házat végig fotóztam, de ott lakni nem szeretnék.

tacsifoto   2013. március 28.

Az a baj, hogy a Kossuth utcában zajlik Sopronbánfalva, Brennbergbánya és Ágfalva felé is a forgalom.

franszoá   2013. március 28.

Tacsi, van a Pallas-lexikonban egy szines térkép még a boldog békeidőkből, Sopronról.
Azt szoktam néha nézegetni.Igen tanulsàgos, régi nemet elnevezések, laktanyak, iskolák (pl. Laehne intézet - a Mariann néni Anyám barátnője volt) -....etc. Jó szórakozás.A Rák-patak már le volt fedve a Zsilip-től (melyről képet is találtam-avizimalmokkal egyetemben)

tacsifoto   2013. március 28.

Úgy tudom, a Rák patakot akkor fedték le, amikor kialakították a Deák teret. Jópofa lehet az a térkép, meg a Pallas lexikont is jó lenne megnézni. Sajnos nekem ninc lexikonom (semmilyen) de a könyvtárban talán bent van. Az ünnepek után elmegyek és az olvasóteremben megpróbálom megkeresni. Nem tudom említettem-e már, hogy március 15-én egy honlapot indítottak: Sopron anno. Nagyon szórakoztató és remek honlap. Napjában többször frissítik és érdekes dolgokat lehet olvasni benne. Én is beadtam már oda jó pár képet, egy részük már a honlapon is látható. mindig megjelölik, hogy kitől van a kép, mi a forrása. Itt van az elérése: regisztrálhatsz is, de azt hiszem nem muszáj, meg aztán ha nem akarod a nevedet adni "álnéven" is bejelentkezhetsz. Én a valódi nevemen szerepelek, és sokat fórumozok, mert roppantul érdekel.
Itt: http://sopronanno.hu/cimlap

franszoá   2013. március 28.

Egyszerűbb ha átküldöm neked az a térképet .jpg kèpformátumban (este)
Megnézem a Sopron-anno-t is, amint ráérek.
Bevallom, hogy "visszaszívás" meg sem fordult a fejemben, mert nincs mit.
Kösz az infókat !

tacsifoto   2013. március 28.

Akkor priviben küldöm az email címemet. Amikor ráérsz, akkor küldd. Most kicsit elfoglaltabb vagyok, mert unokázok, de lesz ez még jobb is....Holnap tojást festünk, stb...

franszoá   2013. március 29.

OK.
Előkeresem és elküldöm !
Jó unokázast és ünneplést kivánok.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban