_
OBERPULLENDORF
  • 2012. márc. 21.
  • 313
  • 10
  • 6
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Így készül a vert csipke terítő ..... ez az oldal még nincs meg......
Gyártó: Canon PowerShot A450
Fókusztáv: 5.4mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 200
Készült: 2012. márc. 03. 17:16
Kevesebb
Több

csuru   2012. március 29.

Nalunk is van egy falu ahol keszitik a vert csipket!

csiri40   2012. március 30.

Köszönöm a sok szívet...... őszintén megvallom, nekem ez a vert csipke "verés" nagyon bonyolultnak tünt. Az ámulatom meg akkor hágott tetőre, amikor a hölgy azt mondta, hogy amikor észreveszi a hibát, akkor visszafejti.... No már most ő a csévéket villámgyorsan dobálgatta és így csavarta a fonalat mintává.... no de ugyanezt visszafele is dobálgatni, hát az maga volt a csoda...... be is mutatta ....

iiilona   2012. április 14.

Igen én is láttam élőben, igaz már jó pár éve, Székely Szentkirályon, még ma is foglalkoznak vert csipke készítéssel. Nagyon bonyolult, és ezért is drága!

Fortissima   2012. április 27.

SORRY!!! Bocsánat, hogy beleszólok: EGYÁLTALÁN NEM BONYOLULT! sőt, pofon egyszerű!! Csak vannak akiknek az az érdeke, hogy bonyolultnak látszódjék!!! (Ez egy ronda, és keserű megjegyzés)
És azért drága mert KÉZImunka, nagyon időigényes, ezért kevesen foglalkoznak vele, ettől meg nagyon ritka, ami szintén drágítja, (meg az érdekcsoportok, hiszen M.o.-n minden a pénzről szól egy időóta) :-((((

csiri40   2012. április 27.

Mint említettem a bámulatom tetőfoka akkor volt, amikor visszafele csapkodta az orsókat......

Fortissima   2012. április 28.

Igen Csirike! Az, igazán MŰVÉSZET! nagyon-nagyon sok gyakorlás kell hozzá, hogy valaki "dobálni" tudja az orsókat, ez tényleg méltó az ámulatra! Ők általában már gyermekkorukban tanulták meg a csipkeverést és azóta mindennap foglalkoztak vele. (esetleg kenyérkereset miatt is), DE alapjaiban a csipkeverés NEM NEHÉZ és NEM BONYOLULT!! Persze vannak összetett minták is, ami bonyolultnak LÁTSZIK!! De a lépések abban a mintában is csak 2, írd és mond KETTŐ alaplépésből állnak! A vászonverésből és a félverésből, minden más ennek a két lépésnek a kombinációja, amit a minta mutat. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Szóval csak kívülről látszik nehéznek....és akadnak akik ezt elijesztésként használják fel! Csak e tévhit ellen, a CSIPKEVERÉS VÉDELMÉBEN emeltem szót, utólag is még egyszer bocsánatot kérek érte! :-))

Kedvencnek jelölték
Albumokban