_
Templom utca - fotógrafika
  • 2015. okt. 23.
  • 818
  • 29
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron

tacsifoto   2015. október 26.

Nem ancsurka: a fényképezőgép tud így rajzolni: fotógrafika. Ha sokáig keresgélsz, Te is megtalálod ezt a progit a gépedben. Legjobb, ha megkéred a bátyádat, a fiúk ügyesebbek a keresgélésben...

anna schwelung   2015. október 26.

Bátyám durvább dolgokhoz ért csak, vasesztergályos, akinek ilyen precíz műszert nem adnék a kezébe.....még majd befogná a sublerba.

Balla Béla   2015. október 28.

Anna: Próbáltam rákeresni a subler szóra az idegen szavak és kifejezések akadémiai szótárában - meglepetésemre - nem találtam megfelelő választ(?). Az én megítélésem szerint a subler egy mérőeszköz, legalábbis ez rémlik lánykoromból. Valószínüleg te egy másik segédeszközre gondolhattál, aminek satu a neve. Ennek a szorítására én sem bíznám a fényképezőgépemet! :-)

Balla Béla   2015. október 28.

tacsi: nagyon jó kép, ötletes, mutatós. Annának írod, hogy ez a program megvan a fényképezőgépen. Elhiszem, de minden típusú (gyártmányú) gép más-más programmal rendelkezik. Nagy segítség lenne mindenkinek ha tudnák, hogy ezt a képet milyen fényképezőgéppel készítetted? Sajnos ez jelenleg nem elérhető.

anna schwelung   2015. október 28.

Balla Béla: Én már kis korom óta ismerem a sublert, de nem használtam még. Azonban a sokkal idősebb bátyám használatában sokszor láttam.
Ő viszont a fotómasina kezelésével nincs barátságban.

tacsifoto   2015. október 29.

Olympus VR-340 kontakt gép. A Menüpontok között van egy olyan: MAGIC ebben több olyan lehetőség van, hogy ilyen és ehhez hasonló különleges képet lehessen készíteni.... Feltételezem, ez minden modern gépben benne van. Meg fogom nézni a többi gépemet is, és megpróbálom megkeresni bennük ezt a lehetőséget.

tacsifoto   2015. október 29.

Mindjárt felteszek egy olyan képet, amiből nem vettem ki az EXIF adatokat.Az is mágikus kép lesz.

Balla Béla   2015. október 29.

Megnéztem és kipróbáltam. A Nikon D7100 vonalrajz címen csinálja ugyanezt de a tájképeknél - nekem - nem tetszik. Épületeknél viszont jól mutat, úgyhogy holnap városképeket fotózok!

tacsifoto   2015. október 29.

Kíváncsi vagyok. Rákerestem a neten a fotógrafikára, rengeteg mindenre képes, és sok remek, karakteres témát ki lehet hozni belőle. A lovakról például pazar képeket láttam. Én is ki fogom próbálni. Tájképre tényleg nem jó, mert ott fontos a szín és a kép telítettsége...

anna schwelung   2015. október 29.

tacsifoto: Van 1-2 fotóm, melyen munkavédelmi okokból nem szeretném láttatni az EXIF adatokat.
Miként lehet eltüntetni a feltöltendő képről?

tacsifoto   2015. október 30.

Van egy program az interneten: PhotoFiltre7, ennek ingyenesen letölthető verziói vannak. Nos, elég sok szerkesztési lehetőség van ezen, de elég, ha csak például a kép méreteit csökkented, vagy akár növeled (ami nekem nem szokásom) és elmented "mentés másként" akkor máris elnyeli az EXIF adatokat. Biztonság okáért előtte másolatot készítek a képről, hátha elszúrom bármivel, és elölről kell kezdenem, bár ez nem jellemző. Az indafotó is az EXIF adatok szerint sorolja be a képet, nem a feltevés dátuma szerint. Mivel több havi képpel dolgozok, hol innen, hol onnan veszek ki felvételt, és teszem fel az FB-re vagy az indára, a képek össze-vissza sorolódnak, elsüllyednek a múltban stb. Ezért írom fel mindig ak ép készítésének dátumát, ami a valóság, az EXIF adatból kimásolva. Van egy jó példám erre: A "soproni utcák" albumban egy kép évekig még a halálom után is a legutoljára feltett kép lesz, mert nem elég, hogy a gépen a dátum rosszul volt beállítva, ráadásul az EXIF adatokat is bent felejtettem. Itt: http://indafoto.hu/tacsifoto/soproni_utcak Kattints a legelső képre, nézd meg a készítés dátumát, majd nézd meg az az EXIF adatokat. Ezt a képet direkt elrettentő példának hagytam meg.... :)

anna schwelung   2015. október 31.

tacsifoto: Köszönöm az alapos, korrekt segítséged! Többször elolvasgattam, de nem vállalkoztam a letöltésére. Nekem már az sem kevés gondot okoz, hát még az esetleges használata.
Próbálkoztam mindenfélével segédprogramok nélkül, aztán végül sikerrel jártam. Íme az eredménye:
http://indafoto.hu/anna_schwelung/image/23416936-2012d13e/user
http://indafoto.hu/anna_schwelung/image/23416938-ce6e3b84/user
http://indafoto.hu/anna_schwelung/image/23416940-77b8e711/user#nagyitas
Ez utóbbi esetben az utazás nagy izgalma miatt, csak itthon vettem észre a plakát hátoldalán lévő - akár az első oldalra is kínálkozó - graffitit :-D

tacsifoto   2015. október 31.

Látom....
Hogy sikerült kivenni az EXIF adatot?

tacsifoto   2015. november 16.

Mindenkivel, akit érdekel tudatom, hogy megnyitottam a mágikus fotózás című gyűjteményt. Minden, a feltételeknek megfelelő képet szeretettel várok ide.

Elérhető itt: http://indafoto.hu/gyujtemenyek/magikus_fotozas

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban