_
Bajtársak
  • 2014. júl. 18.
  • 552
  • 10
  • 6
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Sopron, Deák téri katonai emlékmű egy részlete

franszoá   2014. július 21.

Kiváló beállítás !
( Az emlékmű maga is kiemelkedő az I.vh elég sematikus szoborkompozíciói hosszú sorában.Drámai hatást kelt amirt szerintem sokan megélnek ma is, ha meglátják.)
Apropos : Nem láttad véletlenül OSLI-ban az emlékművet ? (az keresztapám műve.)

tacsifoto   2014. július 21.

Sajna nem, pedig mostanában (még nincs egy hónapja) átutaztam Oslin. Hol van ez az emlékmű?

franszoá   2014. július 22.

Valami központi helyen kell lennie, mert a weben láttam, hogy szép állapotban van ! Egyszerű hasáb alakú, rajta dombormű és névsor - ahogy kell, körülötte virágok.Harmonikus, nem hivalkodó olyan mint egy siremlék.

tacsifoto   2014. július 22.

No, akkor biztos a Fő utcában van. Ha idén még eljutok a Hanságba, akkor megállunk és megkeressük.

franszoá   2014. július 22.

Sok sikert !
Én majd keresek egy passzentos buszt Sopronból, amikor Anyámat meglátogatom, mert alig ismerek arról a tájról valamit.Sarród, Kócsagvár és a Fertőtáj is megér egy "misét" úgy gondolom !Jó korán az első busszal aztán este vissza - valami ilyesmi lebeg előttem.(vagy megszállni 1 iccaka ott valami zsiványszálláson ?)

tacsifoto   2014. július 23.

Nem hiszem, hogy meg kéne szállnod bárhol is. A kapuvári buszok zöme átmegy Oslin, valamint az Eszterházy Hanság Múzeumhoz vezető buszok is.... Gyerekkorom egyik rémes élménye fűződik Oslihoz: Orsolya diákként egyik alkalommal zarándoklatot tartottunk Osliba, a búcsújáró templomhoz. Életemben annyit még nem gyalogoltam, mint akkor, forró napsütésben, tikkasztó melegben, étlen-szomjan... végül is odaértünk, végigálltunk egy hosszú misét, gyóntunk. áldoztunk, majd végre-végre a templomkertben ehettünk-ihattunk. Kész csoda, hogy pár diákot nem vitt el a mentő. Én is közel álltam hozzá.... Azóta utálom még a zarándokút szót is....Hogy lehet kisdiákokkal ilyet tenni?

Kedvencnek jelölték
Albumokban