_
Dia De Muertos - Day of the Dead - Halottak napja
 • 2016. máj. 05.
 • 312
 • 0
 • 0
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
50 mm-es érme, középen tengelyen forgó festett halálfejjel. Aktiválatlan, saját ikonja van.

Ez az érme a mexikói halottak napjáról emlékezik meg.
Mexikó legszínesebb és legnagyobb ünnepe a Halottak napja, a prekolumbiánus ("Kolumbusz előtti") és a keresztény kultúra keveredése. A hagyomány szerint ilyenkor elhunyt hozzátartozók eljönnek a túlvilágról, ezért a feldíszített sírjaiknál kedvenc ételeikkel, italukkal és más felajánlásokkal kedveskednek. Az ételek között már prekolumbiánus időktől fogva fontos szerepet kap a kenyér. A Pan de Muertot (Halottak kenyere) már egy hónappal az alkalom előtt lehet a boltokban kapni. A kenyér alakja a koponyát, a rajta lévő magok pedig a halottért hullajtott könnyeket szimbolizálják. Narancsvirággal ízesítik, ami az "édes emlékeket" idézi.
Az időszak nyüzsgő vásárainak legfőbb portékája a calavera, a cukorból, csokiból vagy papírból készített díszes koponya amely az ilyenkor felállított házi oltárok elmaradhatatlan kelléke.
A halottak napi készülődés államonként, településenként és persze népcsoportonként változó, az otthonok többségében már október 31-én elkészítik a gyerekeknek szánt ajándékokat, adományt akiknek a lelke november 1-jén érkezik, hogy táplálkozzon a szüleik által készített ételek aromáiból és illatából. November 2-án a felnőttek lelke látogat haza. Az ünnep a család újra egybegyűlését jelenti. Jelmezbe öltöznek, táncolnak és zenélnek a készülődéssel egy hónapra nyúló ünnep Mexikót hatalmas fiesztává varázsolja.
3 800 Ft
Gyártó: Apple iPhone 6s
Fókusztáv: 4.2mm
Rekesz: f/2.2
Zársebesség: 1/33
ISO: 80
Készült: 2016. máj. 05. 17:41
Kevesebb
Több
Albumokban