_
Kacsamájkrém lilahagymalekvárral
  • 2013. nov. 14.
  • 696
  • 24
  • 10
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Panasonic DMC-LX7
Fókusztáv: 4.7mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/1600
ISO: 80
Készült: 2013. szept. 13. 15:10
Kevesebb
Több

irenne56   2013. november 14.

Gusztusos, finom lehetett! :)) Nem ismerem a lilahagyma lekvárt, a hagyna édesen felfőzve? :)

sm33   2013. november 15.

Örülök, hogy tetszik nektek.
Nem tudom, hogy készül.

Zsazsa anyo   2013. november 15.

Nagyon jól néz ki!!!! A tükröződés a kanálban
nekem is nagyon tetszik!

Zsazsa anyo   2013. november 15.

Lilahagyma lekvár, ahogy én szoktam...
1 kg lilahagymát megtisztítok, karikára vágom.
5 dkg vajat 1 dl olivaolajjal összemelegítek, ráteszem
a hagymát,sózom, borsozom, elkeverem, majd letakarva kis lángon párolom kb 20 percig. (időnként megkeverem) 3 ek cukorral elkevert (fél tk)őrölt fahéjat szórunk rá és
nagy lángon folytatjuk. Addig kevergetjük, még a cukor
elolvad. (kb. 5 perc)A végén kap 1 dl balzsamecetet és
egy kevés száraz vörösbort. Addig kevergetjük, még az
ecetszag elillan.

Bocsi SM, hogy itt...

sm33   2013. november 19.

Nagyon köszönöm, csorog a nyálam.

sm33   2013. november 21.

Örülök, hogy tetszik.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban