_
Söptei panoráma
  • 2012. máj. 16.
  • 487
  • 3
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Saját leírás helyett álljon itt egy ollózás a Söptei Pincészet 2012. májusi hírleveléből:

"Kedves Vendégünk!

Az elmúlt napokban kaptuk a hírt, hogy a 2011 júniusi Magyar Konyha által felállított Balatoni Éttermek Top 10-be való besorolás után, nagy meglepetésünkre bekerültünk a 2012-es Gault&Millau étteremkalauzba is, ahol 328 éttermet, 407 szállodát, és 107 borászatot teszteltek. A tesztek eredményét a Gault&Millau szigorú 20 pontos rendszere alapján jelenítették meg, és értékelték.
A Gault et Millau (kiejtés: [ɡo e mijo]) egy gasztronómiai kalauz, a Guide Michelin vetélytársa, amelyet francia ételkritikusok alapítottak. Magyarország 2011-ig a Gault Millau Ausztria étteremkalauzban szerepelt, 2012-ben azonban megjelenik az első Gault Millau Magyarország étteremkalauz Molnár B. Tamás főszerkesztésében. Története: A Gault Millau kalauzt Henri Gault és Christian Millau élelmiszerkritikus és író hozta létre 1965-ben a Guide Michelin nyomán. Ez a rendszer azonban rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket: 10 pont alá egy jó étterem nem mehet. A kalauz rendkívül fontosnak tartja az alapanyagok minőségét, tisztaságát. A minősítés jelzése a szakácssapka: a fekete a hagyományos francia konyha jele, a vörös a megújuló konyháé."
http://www.sopteipince.hu/

sm33   2013. január 16.

Vagy nagyon torzít a panoráma gépem félköroptikája.

sm33   2013. január 17.

Annyira torzít, hogy elektronika ugyan nincs benne, de egy buborékos vízmértéket beletettek a keresőbe, mert már minimális eltérés esetén is görbül a horizont.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban