_
Borspektíva
  • 2012. máj. 16.
  • 631
  • 8
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Saját leírás helyett álljon itt egy ollózás a Söptei Pincészet 2012. májusi hírleveléből:

"Kedves Vendégünk!

Az elmúlt napokban kaptuk a hírt, hogy a 2011 júniusi Magyar Konyha által felállított Balatoni Éttermek Top 10-be való besorolás után, nagy meglepetésünkre bekerültünk a 2012-es Gault&Millau étteremkalauzba is, ahol 328 éttermet, 407 szállodát, és 107 borászatot teszteltek. A tesztek eredményét a Gault&Millau szigorú 20 pontos rendszere alapján jelenítették meg, és értékelték.
A Gault et Millau (kiejtés: [ɡo e mijo]) egy gasztronómiai kalauz, a Guide Michelin vetélytársa, amelyet francia ételkritikusok alapítottak. Magyarország 2011-ig a Gault Millau Ausztria étteremkalauzban szerepelt, 2012-ben azonban megjelenik az első Gault Millau Magyarország étteremkalauz Molnár B. Tamás főszerkesztésében. Története: A Gault Millau kalauzt Henri Gault és Christian Millau élelmiszerkritikus és író hozta létre 1965-ben a Guide Michelin nyomán. Ez a rendszer azonban rendkívül szigorúan bírálja el az éttermeket: 10 pont alá egy jó étterem nem mehet. A kalauz rendkívül fontosnak tartja az alapanyagok minőségét, tisztaságát. A minősítés jelzése a szakácssapka: a fekete a hagyományos francia konyha jele, a vörös a megújuló konyháé."
http://www.sopteipince.hu/
Gyártó: Panasonic DMC-LX5
Fókusztáv: 5.1mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/320
ISO: 80
Készült: 2011. szept. 30. 17:39
Kevesebb
Több

sm33   2012. május 21.

Az ízek is szépek voltak:))
Köszönöm.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban