_
Önkényes lakásfoglaló
  • 2012. jún. 30.
  • 465
  • 12
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

annabell   2012. június 30.

Még gyerekkoromba láttam utóljára ilyen fecske fészket emlékszem milyen szorgosan rakták a tornácunk alá anyám haragudott érte nagyon

sappeni   2012. július 02.

:)))) Gondolom, Molnárék majd intézkednek... :))
Egyébként pont a hétvégén olvastam egy Schmidt Egon könyvben ilyesmiről, abban egy rozsdafarkú költözött be a fecskefészekbe... de őt nem lakoltatták ki a fecskék, hanem új fészket építettek (a kis szorgosak :) )

Jaj, Annabell, én annyira szeretném, ha jönnének hozzám, még egy műfészket is kitettem.... (persze fecskepelenkával :)) ) ..de sajna az a kevés fecske, amelyik lakótelepen jár, az nem pont egy II.emeleti erkélyt keres magának....

Gyöngylány   2012. július 03.

Sajnos csak azokra az erkélyekre mennek, amik nem nagyon "forgalmasak", ugyanis biztonságban akarják tudni a kis fiókáikat. Én anno 4. emeleten laktam bérházban lakótelepen, az erkélyünkre nem, de a kisszobánk ablakának a sarkába odafészkelt, mert nem nyitogattuk az ablakot. Tettünk alá egy alumínium lapot, hogy nem legyen csúnya az ablaküveg a pottyantásaiktól.
Sőt volt egyszer egy csodás dologban részem.. azóta se láttam ilyet, és kellemes emlék. Amikor indultak ősszel, ott gyülekeztek a házunk környékén, és szó szerint megszállták a párkányt a kisszoba ablakában, de nem csak nálunk, hanem az összes ablakban voltak.. a konyhai, a fürdőszobai ablakban is.. Fiatalok, idősebbek.. mind ott ücsörgött.. néha felszálltak, de aztán visszajöttek.. aztán mintha megbeszélték volna husssss..mind felreppent és elindultak.. Nem zavarta őket az sem, hogy ott álltam az ablaküveg mögött, és néztem őket.. közben csiviteltek.. és azzal a kis gombszemükkel néztek rám..
Most a házunk patak mellett van, mégsem látok egyetlen egy fecskét se még a környéken is alig..az okát nem tudom, szúnyog, és légy bogár akad elég a réten, és a patak mellett. Kb. 2 km arrébb a tónál vannak fészkek... de nem sok..
Remélem egyszer befészkelnek hozzád... fantasztikus dolog látni ahogy felnőnek ezek az apróságok, és a szüleik fáradhatatlanul hordják az ennivalót.. :)

sappeni   2012. július 03.

Jaj Gyöngylány, de aranyos vagy :")...
Bár abban igazad van, hogy nálam van forgalom.... ha más miatt nem is, de sok a növényem, és azokat locsolgatom..... ..bár ezt a kiscinkék már megszokták, a bátrabbakat nem zavarom, és ha nem nagyon ugrálok, odajönnek inni, vagy megnézni, hogy van-e még dió-falat....

De azért az nagy élmény lehetett, amit írtál..... régen nálunk is sok fecske volt, másik szobának az ablakában (igazad van, ritkán nyitogatott!!!) ott volt, meg a fürdőszoba ablakában is (ott a bukót használjuk elsősorban).
De egy pár éve felszívódtak az igazi fecskék a környékről, repülni is keveset látok.... :(

Gyöngylány   2012. július 03.

Anyukámnál cinkéket fotóztam az erkélyen pár éve ősszel, igen ők bátrabbak ha dió vagy más falat csalogatja őket..

Én is elég furcsának találom hogy eltűntek a fecskék... vidéken lakom kisvárosban, annak is direkt a szélén, és hatalmas rétre néz az ablaka a háznak.. a patak kb. 100 m van tőlünk.. szóval élelem lenne sok.. mégis a tóparton láttam 10-15 molnárfecskét.. itt pedig alig 1-2 szállong.. pedig a szomszédban is van két eladó ház, (bár a madarak nem tudják ezt ) évek óta csak a füvet nyírni jönnek le 2-3 havonta.. még sem fészkeltek oda se... én is szívesen látnám őket az ereszem alatt :))

Kedvencnek jelölték
Albumokban