_
Magyar gurgolya
  • 2012. márc. 17.
  • 1048
  • 8
  • 5
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nyár elejéig csak a fonalas levélcsomókat láthatjuk, majd a nyár közepén hajt többé-kevésbé terebélyes szárat, amelynek hajtásvégein ernyők jelennek meg.
Fokozottan védett

szusi   2012. március 22.

Nagyon érdekes növényke,nem is halottam róla,majd lesz fotó a kifejlett példányról is:)?!

sappeni   2012. március 22.

Szusi, most nagyon megsimogattad a lelkem, köszönet érte! :)
Igen, tervezem, hogy elmegyek megint egy kicsit később, bár tartok tőle, hogy a növény leendő szára nagyobb lesz, mint ez az egész kis növényke, amit itt látsz. (Ez max 5 cm)
Általában egyébként nem szokott így "felfásodni" a levélcsomó alatti rész, illetve se a többi példánynál, se a neten nem találtam ilyet, ezért volt számomra is duplán érdekes. :)

szusi   2012. március 22.

Nekem pont a felfásodott szára miatt tetszik,kissé mediterrán lesz tőle a kis zöld pom-pommal a tetején:)-a hegyekben fotóztad?-fel kell mennem a netre és olvasni róla.....

sappeni   2012. március 22.

Igen, nekem is! :) A Sas-hegyen.
Ezt is írják róla:
"valószínűleg a mainál melegebb időszak bennszülött maradványa, amely ezen a vidéken, a Dunántúli-középhegységben vált önálló fajjá. "
Kíváncsi leszek, milyen lesz virágostul.
Ha visszamegyek, talán másodszorra kevésbé köt le minden új fűszál.... :) majd jobban körülnézek gurgolya-ügyben.
Bár ott annyi minden újdonság volt most (legalábbis nekem), hogy legszívesebben négykézláb tettem volna meg a túraútvonalat, hogy biztosan minden apróságot észrevegyek.... :))))

szusi   2012. március 22.

Köszönöm sappeni:))!-aranyos vagy!,kiváncsian várom a fotót!-azt meg jó tudni,hogy nemcsak én túrázok négykézláb,vagy bújkálva,hasalva stb....:)))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban