_
A pillanat,,,ha megfoghatnám!
  • 2016. máj. 02.
  • 1499
  • 63
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A végén,a gyerek fején landolt, https://www.youtube.com/watch?v=gRashPilVeA,,Másik jómadarunk, a dolmányos varjú (Corvus cornix) leginkább tollazatával tűnik ki a fekete seregből: nevéhez híven úgy néz ki, mintha egy hamuszürke kabátot vett volna fel fekete testére. Erősebb csőre van, mint a vetési varjúnak, nagy rabló a lelkem. Ha teheti, összeszedi a nyúlfiakat, a fácáncsibét, kifosztja a tojásos fészkeket. Télen rájár a dögre. No, itt kerüljön most terítékre a kálomista-pápista téma: régen ő volt a kálomista varjú, a vetési meg a pápista. Az egyik magyarázat szerint „a dolmányos húst eszik, a vetési meg nem”, ehelyett legvalószínűbb az a magyarázat, hogy a vetési talpig feketében jár, mint a katolikus papok, a dolmányos gúnyája ellenben két színű, mint a reformátusoké. Megjegyzem, a dolmányosnak tőlünk nyugatabbra egy teljesen fekete alfaja él. Ott aztán minden varjú fekete, és tényleg nehéz megmondani, éppen melyeket lehet megfigyelni az égbolton.

A.Andi   2016. május 02.

Nagyon tetszik, jól elkapott pillanat!

Rolling   2016. május 02.

Tényleg csak a pillanatért tettem fel,mert a minősége nem a legjobb,mivel kapásból lőttem.Elég harciasok,mert a végén a gyerek fejére szállva,koppintott.Elég rémisztő volt.Köszönöm a megtekintést,értékeléseket.

A.Andi   2016. május 02.

Hú, de a gyermeknek nem lett nagy baja, ilyen csőrrel lehet komoly sérülést okozni?!

Rolling   2016. május 02.

Szerencsére nem,csak megijedt.Előtte szóltam,óvatosan ,mert harciasok,,Betelepedtek a városba.Ahol sok a turista szintén megjelennek.Olyan mohó,hogy két nagy kenyeret összeszed és elviszi,de közben lesi 3,-t,,

Rolling   2016. május 03.

Kedves Krémusz!
Nekem is,de lassú voltam,,,

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban