Gyártó: | Panasonic DMC-FZ200 |
Fókusztáv: | 45.7mm |
Rekesz: | f/4.0 |
Zársebesség: | 1/320 |
ISO: | 100 |
Készült: | 2014. febr. 01. 10:22 |
Gyártó: | Panasonic DMC-FZ200 |
Fókusztáv: | 45.7mm |
Rekesz: | f/4.0 |
Zársebesség: | 1/320 |
ISO: | 100 |
Készült: | 2014. febr. 01. 10:22 |
Bányászlány
Bányászlány 2014. február 06.
Olzsi, micsoda békesség és nyugalom...
olzsi
olzsi 2014. február 06.
A 34,2 km-es túrán végig egyedül mentem és érzékeltem ezt a nyugalmat. Közben elhagytak sokan, én is elhagytam másokat és fotózgattam kedvemre.
Bányászlány
Bányászlány 2014. február 06.
....ennél idillikusabb sétát, - még ha százszor magányos is, sőt - nem igen lehet elképzelni. Az ember aki ezt átélheti, szabad testben és lélekben egyaránt, ha csupán erre 34,2 km-re is. Ezt az emelkedett lelkiállapotot a képeid visszatükrözik.
olzsi
olzsi 2014. február 06.
Az emelkedett lelkiállapot a legmagasabb szinten nálam kétféle módon érhető el. Az egyik a magányos fotózás, a másik a gombázás. A kettő együtt még jobb.
Bányászlány
Bányászlány 2014. február 06.
Bár még soha nem volt szerencsém a másodikhoz -se magányosan, sem pedig társas állapotban -, viszont eltudom képzelni, mekkora odafigyelést és szakértelmet kíván ez a nem mindennapi szenvedély, már amennyiben otthoni fogyasztásra szánod.
Mint szakembertől, meg is szeretném kérdezni Tőled - régi dilemmám -, mond kérlek, elkészítés után mennyi ideig fogyasztható a gomba? Teszem azt egy jó kis leves, vagy pörkölt formájában és úgy egyáltalán....?
olzsi
olzsi 2014. február 07.
Mivel rendszeres gombázók vagyunk általában bővében vagyunk a gombának. Legtöbbször aznap, az elkészítés után el is fogyasztjuk. A fő szabály, hogy 24 órán belül el kell fogyasztani, azaz ha ebédre készítjük, akkor esetleg másnap délben is meg lehet enni. A fagyasztott gombát a következő szezonig fel kell használni, a szárított gomba két évig is jó.
Bányászlány
Bányászlány 2014. február 07.
Köszönet a precíz, kimerítő válaszért, szem előtt fogom tartani.