_
HDR Tutorial
  • 2012. máj. 18.
  • 627
  • 7
  • 12
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nagy rajongója vagyok az igazi, jól sikerült HDR képeknek, de nem kicsit macerás az elkészítésük a 3-5 különböző expoziciós idő alapján elkészített képek pontos összerakásának, egyáltalán az elkészítésüknek a hozzávaló képeknek. Nem mozdulhat a gép, nagyon tanácsos, ha állvány segítségével készül.
Így gondoltam, hogy nem hagyom ki a Picasa szoftver 3.0 verziójának a kipróbálását, ami lehetőséget ad arra, hogy egyetlen fotóból HDR- szerű képet készítsünk.
Elég egy gomb megnyomása hozzá és még a csúszkák segítségével rásegíthetünk, hogy egyben minél természetesebbé tegyük.
A baloldalon pirossal jelöltem meg a HDR gombot, amit meg kell hozzá nyomnunk, Középen a már elkészült kép, jobb oldalon mutatja a kis jelentéktelenre sikerült fotóm képét, amiből a HDR- szerűt készítettem.
Akinek van kedve bátran kísérletezzen, nekem sem az első tetszett meg. Ehhez érdemes mások HDR fotóit is megnézni, milyen fotók azok, amikkel érdemes egy próbát tenni.
Mindez, csak egy 3 megapixeles mobiltelefon képe, ami sokkal szebb is lehetne, ha egy jobb fotómasinával készült volna.

bokamari   2012. május 18.

Köszönöm szépen az ötletet!!!
Azt hiszem ki fogom próbálni!!!:)

nannanat   2012. május 18.

szoftvernek sok jó effektje, tulajdonsága van, remekül és gyorsan használható, érdemes kicsit tanulmányozni.
Én is köszönöm!

iiilona   2012. május 18.

Köszönöm szépen! Nekem biztos segítség lenne.

nevetnijo   2012. május 21.

Tényleg nagyon jó a Picasa HDR funkciója, én már kipróbáltam és szuper :)))

anna schwelung   2012. május 28.

Sajnos én ilyen földhöz ragadt vagyok, de nem kedvelem különösképpen az így készült fotókat:-(...láttam már néhány indás társunknál, akik viszont beleszerettek ebbe a műfajba....pl. Ő is nagy kedvelője: http://indafoto.hu/pwrdesign

nannanat   2012. június 01.

Nem földhözragadtság ez egyáltalán, csak mindenki a maga módján szeretné a legszebbet és a legjobbat, de hát az ízlések mások. Én pont ezért érzem itt magam ilyen jól, mert sokféle szempont alapján megalkotott fotókat láthatok, és sokat is tanulhatok.
Nekem is az tetszik legjobban, ha a fotómasinával lehet valami rendkívülit alkotni, csak hát nem minden gép, nem minden téma alkalmas rá. Ez visz rá arra, hogy más irányban is kíváncsiskodjam... van amikor, ez csak hasztalan időtöltés, de néha érdemes kalandozni...:-)))

nannanat   2012. június 01.

nevetnijo

Nagyon köszönöm a pozitív véleményedet.

pwrdesign   2012. június 18.

Kedves nananat: köszi, köszi, köszi! Mindjárt ki is próbálom. Régen használtam, de akkor mintha nem lett volna benne ez az effekt!

Kedves anna schwelung: köszönöm, hogy megemlítettél! Igazán jól esett!

Kedvencnek jelölték
Albumokban