_
Ferrari 430 Scuderia
  • 2010. szept. 14.
  • 453
  • 1
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
És ott a kuka is :)
Van egy rakás képem még, de inkább csak az ilyen "tiszta", emberektől menteseket fogom feltenni. A többi pv címke nélkül fog majd az albumba kerülni. Akit érdekel megnézheti, de nem akarom itt "floodolni" a pv-t azokkal a képekkel.
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 21mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/200
ISO: 400
Készült: 2010. szept. 04. 11:31
Kevesebb
Több

Szabphoto   2010. szeptember 16.

Jó kép, de sikerült azt a kukát pont olyan helyre tenni ami egy kicsit belelóg az aranymetszés pontjaiba, ráadásul eléggé elüt a színe a Ferrariétól, igy még jobban vonzza a szemet. Kiretusálhattad volna...

Ha a kuka nem lenne, állat kép lenne...

mufracsek   2010. szeptember 16.

Köszi a dícséretet!
Sajnos nem vagyok egy PS guru, azaz konkrétan semennyire nem értek hozzá. Számomra ennek a kukának a kiszedése magas, mint elefántnak a horgolás :) Szeretném megtanulni, de egyedül nem jövök rá a trükkökre. Így sajna a kuka benne maradt.

Szabphoto   2010. szeptember 16.

Hát az egyszerű, küldd át a képet (az eredetit) én kiszedem neked, s akár még meg is taníthatlak egy két fogásra. ;) :)

mufracsek   2010. szeptember 16.

Oké, köszi :)
Ha lesz valami kép, amiből ki kéne kapni valamit, akkor küldöm. Ha kérdésem lesz, akkor meg tudok kihez fordulni. Nem akarom minden képemet rommá PS-ezni, de néha egy kis segítség jól jönne.

Szabphoto   2010. szeptember 16.

Nem is azt mondtam h "minden képet rommá kell PS-ezni", csak feljavítani hogy jobb kép legyen. Nyilván nincs szükség utómunkára, vagy kevesebbre ha egy kép tökéletesen van beállitva, de ilyen meg nem nagyon van studión kivül. :) Ha kell egy kis help szólj. :)

mufracsek   2010. szeptember 17.

Tudom, hogy nem így értetted. Csak sokan vannak, akik minden képen felhúzzák a színeket, kiszednek minden zavaró tényezőt, a kép felét világosítják, a másik felét sötétítik, állítják a színhőmérsékletet, stb. Tehát a végeredménynek szinte köze nincs az eredeti képhez.
Nekem az a véleményem (illetve én azt szeretem csinálni), hogy a helyszínen kihozni a lehető legtöbbet a képből, hogy ne nagyon kelljen utána hozzányúlni. Persze kis korrekció általában nem árt. Viszont ide, penge_verdák címkével általában elkapott pillanatképek, vagy eseményeken lőtt képek vannak, így szerintem megvan annak is a "varázsa", ha nem műtermi képek kerülnek fel, hanem pillanatképek.
Ennek a képnek viszont jót tett volna ha a kuka nincs ott.

És erről pl. mi a véleményed? Itt szerencsére nem volt benne kuka: http://indafoto.hu/mufracsek/image/9241489-a66b493e

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban