_
Ferrari Scuderia Spider 16M 029
  • 2011. márc. 19.
  • 1626
  • 15
  • 82
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 35mm
Rekesz: f/1.8
Zársebesség: 1/400
ISO: 200
Készült: 2011. márc. 08. 15:22
Kevesebb
Több

mufracsek   2011. március 19.

Korábban nem akartam, mert a sok, erről az autóról készült kép között elveszett volna.

skraby   2011. március 19.

Csak egy észrevétel:

A Koenigseggel Te ugyan ezt csináltad, felraktál róla kismillió képet, ezzel ellehetetlenítve hogy ha más is látná (és ez be is következett) akkor érdekeljenek bárkit is a képek. Lehet hogy bőven elég lett volna felrakni róla 3-at, és akkor mások képeit is megnézték volna többen;)

skraby   2011. március 19.

Csak hogy valami ideillőt is mondjak... Szép kép lett;)

Gaben17   2011. március 19.

Mufra képei legalább megütnek egy szintet.

skraby   2011. március 19.

Azt nem mondtam hogy nem. És nemis azt mondtam, hogy akkor most az én képeimet nem nézték meg annyian mintha nem lett volna fent előtte rengeteg kép az autórl, mert nemis annyira érdekel. De ha ehhez viszonyítunk: neki volt rá egy egész napja, állítgatta ahogy akarta, nekem meg volt egy egész percem hogy fényképezzek, illetve már sötétedett is.

mufracsek   2011. március 19.

1. Nem azt írtam, hogy fulladjon meg mindenki, mert sok képet tettek fel erről az autóról, hanem azt, hogy ezt a szerintem jól sikerült képet nem akartam, hogy elvesszen a többi között.
2. A Koenigseggel meg azt csináltam, hogy egy lebeszélt időpontban elmentem fotózni, és lőttem rőla 80 kurvajó képet, és nem egy esti telibevakuzott zajos izét raktam fel. Elnézést kérek, hogy ezt megosztottam veletek. De ezennel akkor megkérlek arra, hogy ha majd jön az országba egy Pagani, vagy egy Veyron, vagy akár egy RR Ghost vagy csak egy új DB9, és te jóban leszel a tulajjal annyira, hogy meghívjon téged egy fotózásra, és neadjisten még véletlenül képes leszel átlagos (esetleg közepesen szar) képeket is gyártani, akkor lehetőleg majd csak egy, max 2 képet tegyél fel, hogy ha más összefut vele, akkor az ő képeit is megnézzék. Előre is köszönöm a PV társaság nevében!
3. Mások képeit is megnézték volna többen... airnorbee tett fel képet, ő kapott is kedvenceket (tőlem is), mert JÓ képeket tett fel. Lőttél róla 2 szar képet - igaz forgalomban - és bánt hogy nem lettél rommá kedvencelve? Sajnálom.

Gaben17   2011. március 19.

Skraby attól,hogy forgalomban fotóztál egy Koenigsegget nem lettél nagyobb senki szemében :D

skraby   2011. március 19.

Nemnagyon érdekel hogy nem lett rommá kedvencelve, mert tudom hogy nem lettek olyan szintű képek mint a tieid. Igen, ha én találnék egy ilyen tulajt, lehet lenne bennem annyi, hogy nem rakok fel róla 80 képet.

Gaben: nem is akartam nagyobb lenni bárki szemében is emiatt, én szimplán örültem neki hogy láttam, nem kezdtem el dicsekedni vele, és tiszteletben tartottam a kérést is, hogy nem akarja a tulaj hogy nyilvánossá váljon hogy hol lehet megtalálni.

bence93   2011. március 19.

Azért kis igazság van abban amit mond... Tudom a "keménymag" (ennél szánalmasabb nincs, mint amikor valaki magát nevezi ki főnöknek) összetart, de tényleg megadhattad volna az esélyt másnak (nem skrabynak, akárki másnak, aki jó képeket csinál), hogy újat mutathasson a kocsiról. Így nem az új, érdekes szög fog kedvencet kapni, hanem az, hogy utcán készült. Mondjuk engem baromira nem zavar, idei aktivitásomat nézve sose futok össze azzal a CCXS-el...

I\\/I4R[ł   2011. március 19.

Most komolyan ezen megy a vita? Nem tudtok újat mutatni? Mindenki keresse magában a hibát ha tényleg ez a baj.

bence93   2011. március 19.

Ez a kép viszont nagyon szép, az exif megnézése előtt akartam írni, hogy kicsit kisebb rekesz elég lett volna, mert mögötte még a Mondeo is egész éles, de az 1.8 tudatában már minden tökéletes :)

Robi RS   2011. március 19.

Skraby: én ebből nem csinálnék nagy ügyet, mert Mufra képei róla részletfotók + egy csomó szinte ugyanolyan ( főleg tárva-nyitva). Szerintem pár ember tudna még róla 2-3 20-30 kedvences képet csinálni, ami teljesen új oldalát muatatná meg!

EnzoFerrari   2011. március 19.

Nem értem a felháborodást, az egy előre lebeszélt fotózás volt, naná hogy nem egy első meg egy hátsó képet fog feltenni és ennyi, aztán kapja el aki akarja, valószinű hogy egy 1 millió eurós autó non-stop az utakon lófrál...mázlid volt igyis hogy meglett, én spec lehet hogy csak hónapok mulva látom, vagy egyáltlán nem :D és ha felteszek róla egy akármilyen képet már nyilván nem fog akkorát robbanni mint az első képek. De ettől még nem esek Mufrának hogy miért van jóban a tulajjal.. :D

lizondaniel   2011. március 19.

Enzo, kívánom, hogy ne legyen ezen a CCXS-en ugyan olyan átok, mint a Superlegerán, én is nagyon akarom látni ezt a két autót, benne van a TOP3-ban, a Spyker-rel együtt!!! :P

EnzoFerrari   2011. március 19.

:), hát reméljük a közeljövőben meg fog törni ez az átok.

mufracsek   2011. március 19.

Szerintem simán lehet a CCXS-ről feltenni akárhány kedvences képeket. És nem azért, mert utcai kép, hanem azért, mert más helyszín, más háttér, más szög, más meglátás, stb. Ha beállna mondjuk a Gresham elé, és ott lő valaki jó fotós képet, simán lesz min. 20 kedvences. És akkor most ott tartunk, ami miatt engem szoktatok örökké cseszegetni. A kedvencek. Most ti nem ezért "háborogtok"? :)

Robi RS   2011. március 19.

Az hazudik, aki nem azért (IS) tölt ide fel képet, hogy a többiek elismerjék! Annak a jele pedig a kedvenc!

marco16   2011. március 19.

Pffff... szerintem egyáltalán nincs igaza Skraby-nak! Ez már csak ilyen szőrszál hasogatás kb. Tudod mibe kötöttél bele egyáltalán? Meghívta a tulaj Mufrát egy fotózásra, hát ha már ekkora dologban lehetett része, had tegye már fel a képeit róla... Ez a Koenigsegg "Mufráé" volt. Ennyi. El kell fogadni, ő lett meghívva stb. Inkább annak örülj már, hogy lefotózhattad... A képeidre nem akarok se jót, se rosszat mondani, az egy más dolog. A másik ami felvetődött róla, millió lehetőség van még a Koenigsegg-ben amitől 20+ kedvenceket kaphat egy kép, ha egy ügyes fotós ki tudja használni őket!

Azt a tényleg ilyenek kiakadni, és még vannak akik egyet értenek vele...

mufracsek   2011. március 19.

Kedvencek: Robi, igazad van. Ezt mondom én is mindig. Ha az ember csak magának fotózna, akkor nem tenné fel ide. Ha valaki feltölt, akkor elismerésre, megmérettetésre vágyik. Erre pedig az inda felületén a kedvencek alkalmasak. Tehát vagy direktben, vagy áttételesen, mindenki a kedvencekért "dolgozik". És szerintem mindenki tudja, milyen kurva jó érzés sok kedvences képet lőni, amit mindenki dícsér.

lizondaniel   2011. március 19.

de az is igaz szerintem, hogy ez a túlzott kedvencelési vágy ne hasson ki sok más indafotós felhasználóra is :)
ezt így általánosságban gondolom! :))

mufracsek   2011. március 19.

Ezt hogy érted?

Szerintem ha jön egy új, és azt látja, hogy itt a minőségre törekvés van, és nem az a lényeg, hogy csupa középszerű szarral árasszuk el a főfalat, akkor az újak is törekedni fognak a jó képekre. Nem hiszem hogy ez rossz irány lenne.

lizondaniel   2011. március 19.

én is erre törekszem, több kevesebb sikerrel, mert ugye ilyne fényképezővel, de nem is sírni kell, hogy szar a gép, meg ...
kűzdeni kell, szerintem én is javuló tendenciát mutatok, lehet, hogy nem nagyon, de egy picit, ahogyan a lehetőségek adottak :)

airnorbee   2011. március 19.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én úgy imádok ilyen kommenteket olvasni:)

lizondaniel   2011. március 19.

egyébként igen, szépen összegyűlt, ilyen időben nem is lehet mit tenni:)

mufracsek   2011. március 19.

airnorbee, én is élvezem :) Kb. fél évente van egy kép, ami alatt hasonlóak történnek.

bence93   2011. március 19.

Marco: "Ez a Koenigsegg "Mufráé" volt."
http://indafoto.hu/Nylon?search=simple&textsearch=full...=
Ez a Panamera meg Nyloné volt, mégis megoldotta 3 képpel...

lizondaniel   2011. március 19.

igen, ez igaz, mondjuk az én gépem még ennél is szarabb!:)
meg igen, persze , hogy a beállításokat nézegetni, meg észre kell venni, nem csak telibelőni ahogy esik úgy puffan, persze forgalomban lévő kocsinál nem így van ;)

marco16   2011. március 19.

Bence, ezt a példát gondolom te sem gondoltad komolyan. :)

Robi RS   2011. március 19.

A fényképezős dolgokhoz én csak annyit mondanék, hogy Erneszt a D5000 előtt egy iylennel "dolgozott": http://photos.travelblog.org/Photos/46214/197626/t/147...

csoki   2011. március 19.

szerintem az nem para, hogy mufra hány képet tett fel a kőnigről.. jó képeket csinált, szívesen néztem őket. megértem, hogy mutogatni akarta, és hogy büszke rá..

ennek ellenére azért meg lehet nézni a flickr-t, hogy ott az igazán nagy ágyúk egy autóról egy képet raknak fel, és arra kapnak 50-100 kedvencet.. na azok tudnak.. : ))

lizondaniel   2011. március 19.

ja, Marco-val is beszélünk, ő is mondta, hogy telefonnal kezdte, majd a Panasonic asszem, és utánna a Nikon, és azt mondta:
" büszke vagyok azokra a telefonos képeimre is "
én is valahogy így vagyok vele, eddig nem nagyon néztem az indát, vagy 3 évig képet sem tettem fel, a jelszavamat is vagy 3 hétig probálgattam, hogy vajon mi lehet :DDD
szerencsére nemsokára lesz egy új gépem, mondjuk az még nem azt jelenti, hogy jó képeim is lessznek vele, csak a minősége lesz jobb, azt tudom garantálni, de folyamatosan figyelem más nagyok képeit neten kocsikról, és így lementem, ugymond betanulom, utánna a többi jön már magától, mert azért mindenkinek van egy kis érzéke hozzá :))

marco16   2011. március 19.

Igen, csak itt nincs annyi felhasználó aki nézi a képeket és tudna kedvencelni, hogy 50-100 kedvenc összegyűljön egy képre, vagy vannak, viszont ők nem PV-re töltenek, de nézik a PV-s képeket és nem nagyon kedvencelnek itt. Bár EGYSZER!! erre volt egy ellenpélda, méghozzá Iron California-s képe, azt hiszem az 50+ kedvenc volt.

bence93   2011. március 19.

Marco: miért ne? Első Panamera volt itthon, semmivel nem volt kisebb durranás, mint egy több éve létező autó második hazai megjelenése...

mufracsek   2011. március 19.

csoki igazad van, de ott annyiban más, hogy az egy nagy nemzetközi oldal. Ha "minden utolsó F430-ről" felmenne spotterenként akár csak 4 kép, hát nincs az a tárhely, ami ezt a mennyiséget elbírná :) Tudom a videó más műfaj, de ha a londoni videó-spottereket nézzük youtube-on, akkor ők egy RR egy Bentley, egy F430, egy 360, egy DB9, egy Vantage, egy GranTurismo, egy Quattroporte után meg se fordulnak. Ott az 599 a dolgok legalja. Nyílvánvaló, hogy egy olyan környezetben az itt Indán 10-15 kedvences képek a semmibe vesznének. És a flickr közönsége azokhoz a képekhez van szokva.
Inda jóval kisebb, és elsősorban Bp-ről jönnek képek. Itt meg ha mindenki minden (komoly, tehát nem M3, meg RS Focus) autóról csak 1 képet tenne... Minden autónak, minden helyszínen több arca van. flickr-en ezt az ezernyi felhasználó kiaknázza, így fejenként kevés kép is összességében sokatmondó. Itt kevés a user, több az egy főre jutó kép. Nincs is ezzel baj.

marco16   2011. március 19.

Egy részt, akár első Panamera volt itthon akár nem, egy Koenigsegg teljesen más kategória + ha Nylonnak is lett volna ilyen lehetősége a Panamera-val, nyílván több képet töltött volna fel, másrészt Bader Koenigsegg-jéről nem igazán voltak fent képek (max. Luxusauto Show és valaki azt hiszem egy szervízénél lefotózta).

mufracsek   2011. március 19.

Bence, én sokmindenben egyet szoktam veled érteni, de anélkül hogy Nylon érdemeit csökkenteném, azért nem hiszem hogy egy lapon említhető egy faleveles szürke utcán először elkapott Panamera, és egy lebeszélt, tiszta fotóhelyszínen körbefotózott Koenigsegg. Mellesleg Nylon megkapta a 18+10+10 kedvencet a 3 képre, nem hiszem hogy rossz lenne.
Nem tudom, hogy ha te pl. egy Zonda tulajával lennél jóban, és meghívna egy fotózásra, ahol lősz 80 kurvajó képet, akkor te is csak 3-at tennél fel? Mondjuk háttérben a Budai hegyekkel, szépen megvilágítva. Lősz a kitobival, az 50-essel elmosott képeket, stb, örülsz, mint majom a farkának, mert egy olyan autóval tölthettél egy fél napot, amire a legtöbb pv-s állat módon csorgatja a nyálát, és akkor utána komolyan te is csak 3 képet tennél fel, mert az a Pagani is csak egy több élve létező autó harmadik hazai megjelenése lenne??

EnzoFerrari   2011. március 19.

A fényképezős témához annyit fűznék hozzá, hogy én évekig csak telefonnal fotóztam, és abszolút gépellenes voltam. Aztán elkezdtem használni a családi nagyon gyenge kompaktot(Kodak C503), és azzal úgy lehetett normálisabb képeket késziteni. majd 2009-ben amikor az FIA GT újra Magyarországra jött, elkértem haverom gépét egy Fuji S1000fd és akkor azt mondtam hogy bameeeeg :D rááltam és sikerült vennem egy Fuji S1500-at, ami aztán elég nagy csalódás volt sok szempontból, és jó árban tudtam venni a jelenlegi FZ50-emet. Eddig minden nagyon szép és nagyon jó, de az igazán nagy öröm egy tükrös Nikon lenne, viszont az még odébb van. Csak a sztorizgatás kedvvért irtam ;) Ha már a kedvenceket is megemlitettük 2 14 kedvences képem van, mindkettő telóval készült, este :D

mufracsek   2011. március 19.

Én meg sokáig egy 2003-as géppel, egy Samsung Digimax 360-assal fotóztam. 3,2MP, 3x-os zoom, és elviselhetően szar kép :) De mégis imádom az abból a korból származó képeimet is. Ha egyszer akkor az volt, akkor az volt.És mindenhová vittem magammal.
http://indafoto.hu/mufracsek/tag/digimax

m4rkus   2011. március 19.

Dani! A fotózás nem arról szól hogy lemásolod a "NAGYOK" "jó" képeit hanem hogy azt a mindennapi dolgot a te szemeddel egy új dimenzióból mutasd meg :) de ez csak az én véleményem...

lizondaniel   2011. március 19.

Enzo: te pont azt írtad le, mint ami velem van, én is a kis szutyok családi géppel fényképezek. Húsvétkor megyek Münchenbe, és ha lenne rá lehetőségem, én is kölcsönkérnék egy jó kis gépet, amivel nem csak álló autót lehet jól fényképezi, de sajnos közeli haverságban nincs senkinek ilyen kaliberű gép.
M4rkus: pont ezt akartam kifejteni az előző kommentemben, a lemásolást nem úgy értettem, senki nem úgy kezd el fotózni rendesen, hogy csak lövöldöz, nagyrészt tanul az ember, mások képeit nézi, próbál tanulni, ezt vélemények alapján tudom én is, többek közt indásoktól :)

tic tac   2011. március 19.

Tök gáz ez az egész... Én azt veszem észre, hogy szinte már csak a "nagyok" rúghatnak labdába, mert a "fosok" még, ha jó képet is lőnek, biztos nem kapnak annyi kedvencet, mint egy "nagy" kapna ugyanarra.... engem ez zavar baromira... Amúgy tök jó olvasgatni a kommenteket, és jókat röhögök rajtuk ;) Csak így tovább! :) ;)

lizondaniel   2011. március 19.

szerintem kommentrekord lász, bár én innentől csak nézek, mint rozi a moziban :)

I\\/I4R[ł   2011. március 19.

Én úgy vagyok a "nagyok" dologgal, hogy mindenkinek megadom az esélyt. Ha fejlődik és tényleg előre halad, ami a fotóin is látszik, akkor ugyan úgy megkapja a kedvencet, mint bárki más. Erre a legjobb példa szerintem Andris. Kis kompakttal is látszott, hogy jó szeme van a dologhoz, mert a képkivágások jók voltak. Amióta pedig a másik gépét használja, ami szintén nem egy több százezres dslr kiemelkedően jó képeket készít. (szinte mindet el is teszem, tökéletesek számomra)

Zo HUN   2011. március 19.

Szerintem ez a "nagy"-töb kedvencet kap-dolog hülyeség. A jó kép az jó kép, független a készítőjétől.

bence93   2011. március 19.

Mufra: nem hármat, de nem is ötvenet. Van különbség. Amúgy mondom, engem nem izgat, csak meg tudom érteni azt, aki benne van még a spottolósdiban, és úgy érzi, hogy unalmassá vált az egyik legexkluzívabb kocsi Magyarországon.
A Panamera meg szerintem pont abban volt nagyobb, amiben te lehúzod: véletlenül, utcán. Csak gratulálni tudok a Koenigsegges szervezésedhez, mert eddig csak neked sikerült igazán "photoshoot"-ot elintézned, de az én szememben sokkal izgalmasabb véletlenül belefutni valamibe. (ugyebár a "riadóláncnak" is ezért lett vége, mert mindenki (te is) lehurrogta azt, aki a biztos fogásra kimászott, feltöltött 100 képet és ezzel letudottnak tekintette a hobbit)

I\\/I4R[ł   2011. március 19.

Bence, mi van az én Maser 4200 GT-mel. Az is elég shoot-os feeling volt. És idén tavaszra is van már egy megbeszélésünk Gabennal, de az még legyen titok. :)

bence93   2011. március 19.

Ok, azt elfelejtettem, de azért ha már itt tartunk, az sem Koenigsegg kategória :)

Zo HUN   2011. március 19.

Azért egy "photoshoot"-nak is megvannak a maga izgalmai/szépségei- ezt tapasztalatból állítom! :) És mások fotózásos képeit is jó nézegetni, mert magas minőségű képek+érdekes ki mit hozott ki az adott lehetőségből.

Zo HUN   2011. március 19.

Azért volt itt még pár "photoshoot". Például Robi féle Rush Mustang, vagy KeS Mustang.

bence93   2011. március 19.

Jólva na, azok nem ilyen emlékezetesek :)

marco16   2011. március 19.

Iron első kommentje like! :D:D:D
A másodikhoz annyit hozzáfűznék, hogy a WB szerintem iszonyat jó!

n.andris   2011. március 19.

Hát, ha már ennyiszer szóba kerültem, annyit fűznék hozzá, hogy az elején tényleg úgyéreztem, hogy akár miylen képet lövök nem kapok 10-nél több kedvencet. Ma vissza nézve a képeket nem értem a csalódottságomat, viszont a jóképekre megkapom :) de ez szerintem mindenkivel így van.

erneszt   2011. március 20.

Iron második kommentje atomlájk! :D:D:D:D
Egyébként a véleményem az egész kép alatti beszélgetésről: LOL

Lui1   2011. március 20.

Kurva jó, hogy mindig ez megy...

mufracsek mondja:És akkor most ott tartunk, ami miatt engem szoktatok örökké cseszegetni. A kedvencek. Most ti nem ezért "háborogtok"? :)

Ott kezdődik a dolog, hogy a PV-ről Te vagy az az ember, aki ha bizonyos képekre nem kapsz annyi kedvencet (mint valaki más..) akkor már egyből "sírsz", hogy semmibe vesznek... (LÁSD:http://indafoto.hu/mufracsek/image/9246091-7c416334) olvasd a kommenteket!
Azt mondod, hogy sosem arra mész, hogy te lássál valamit elsőnek, de ez is hülyeség! Minden új általad látott autónál közlőd, hogy az első kép róla.. (Superleggera mély garázs, Superleggera este kempinski előtt!)

És ha már fejlődés, akkor Michael-t is hozzuk szóba hiszen 1-2 éve ő volt itt a "különc gyerek" akit mindenki utált.. lőtt a Brooklandsről 12 kedvences képet, szóval mindenkinek lehet jó képe.... (ez Skrybanek szólt!!!!)

Lui1   2011. március 20.

És még annyi, hogy szerintem már túlságosan is komolyan veszítek már ezt a dolgot......

lac072   2011. március 20.

Lui: Én fullosan eggyetértek veled :D :P

mufracsek   2011. március 20.

Szerintem sok olyan dolog van, amit az ember nem vall be, de azért úgy van.
Sok kedvenc: tegye a szívére mindenki a kezét: miért fotóz? Csak hogy kattogtasson, és töltse a winchesterét és inda főfalat, vagy az elismerésért (is)? Ahogy Robi is írta, szerintem az elismerés is fontos. Ez a kedvencekben fejeződik ki. Pont.
Elsőnek látni valamit: ismét szív a kézre: mi a jobb, valamit tizedikként látni, és úgy feltenni egy képet, vagy elsőnek látni, és begyűjteni az elismerő kommenteket? Nyílván utóbbi. Múltkor Bazsi3 látta a Hamann F430 Spidert. Én nem láttam, de örültem, hogy ilyen is megfordult nálunk, és tudtam örülni az ő örömének.
Sírás: gondolom nem én vagyok az egyedüli, aki feltöltés előtt a képet magában "besorolja". Van amiről tudom, hogy max. 1-2 kedvenc lesz, mert olyan a helyszín, az autó, a zavaró tényezők, akármi. Kb. lehet sejteni, hogy ha valami eléri a 7-10 szintet, meg ami ennél jobb lesz. És ha egy szerinted jó kép 2 kedvenccel elsüllyed, akkor szerintem minden feltöltő kis csalódottságot érez. Csak ennek nem mindenki ad hangot. Igen, én néha szoktam.
De ugyanígy megírtam már azt is, mikor egy szerintem igencsak közepes képem a vártnál többet kapott.

De innentől akkor nem írok ilyeneket. Nem akarom, hogy bárkinek is - a jelenleginél jobban - bökjem a csőrét.

Lui1   2011. március 20.

Nézd meg GTO-t szerinted mennyire érdekli, hogy hány kedvencet kap egy képre? Érdekli, hogy egy új f430-at lát vagy már egy olyat ami 10 éve Pesten rohangál?? Nem! Ő azért fotózz autót mert szereti! és ez a hobbija! Én ugyan így vagyok vele... Nem azért fotózok autót, hogy valaki elmondja, hogy a kép túl lett exponálva vagy azért, hogy egy képemet 10-en elrakják kedvencek.. azért fotózom mert szeretem őket és kész magasról tojok a kedvencekre,új autókra...Így lassan elkészűl az elkerülő így kb az, hogy itt Szegeden valami jó autót lássunk arra 0,5%-van...

skraby   2011. március 20.

Lui utolsó kommentjével mélységesen egyetértek. Attól még, hogy Ti a kedvencekre hajtotok, nem kell a többieket is magatokhoz hasonlítani, akik csak azért fotóznak, mert szeretik az autókat, szeretik ezt csinálni. Két fajta ember van itt: vannak akik kedvencekre mennek, vannak akik csak kedvtelésből fotóznak, és szerintem ezt itt zárjuk is le, én mikor leírtam az első kommentemet ez alatt a kép alatt, nem ez volt a célom.

marco16   2011. március 20.

Miután elkezd maga a fotózás is érdekelni és egyre inkább fejlődtök titeket is érdekelni fog, hogy vajon jó irányba-e stb. Mellesleg, Lui, ha téged csak simán az autó fotózás érdekel és nem érdekel milyen képet lősz, hány kedvencet kapsz, akkor minek költöttél több mint 100 ezer forintot egy tükörreflexes gépre? :)

U.i.: 10 éve még nem volt F430! :)

lizondaniel   2011. március 20.

Lui1-el utolsó kommentjével teljes mértékben egyetértek!!
meg lehet nézni, hogy én hány kedvencet kapok, egyenlő a nullával, és nem vagyok depressziós, meg nem akarom felvágni az ereimet!
nekem nincs semmi bajom azokkal, akik kiritizálnak, építő jelleggel mondják, persze van, akinek érdekel, és van akinek nem a véleménye.
aki már vérkomolyan veszi a fotózást, az tegye, csak ne mások kárára, mert nem lehet mindenki "űberkirály", ezt el kell fogadni. Van akinek 25.000ft-os, van akinek 300.000ft-os fényképezője van.
és szerintem vannak itt olyan emberek, akiknek ilyen gépe van, és nem hiszik magukat Istennek!

marco16   2011. március 20.

Megértelek Dani, de ha majd olyan magas szintre fogsz jutni mint Mufra a fotózás szempontjából és lősz majd olyan képet, ami szerinted eléggé ott van a Top-ban és nem fogsz rá kapni, csak mondjuk két kedvencet vagy valami, elég rosszul fog majd esni. Mindenkit meg lehet érteni a maga szemszögéből, de nekem ne mondjátok, hogy van itt olyan akit nem érdekel, hogy mennyi kedvencet kap, hogyan látják a többiek a képeit stb. ez inkább csak az olyanok szövege, akik beletörődtek abba, hogy nem kapnak sok kedvencet és inkább azokat piszkálják akik tesznek érte valamit, hogy kapjanak! Ha nem érdekel titeket ez az egész, akkor minek vagytok itt?

lizondaniel   2011. március 20.

az itt mit takar Marco?
a penge_verdák címke alá feltett képek? :)

lizondaniel   2011. március 20.

nekem semmi bajom sem Mufrával, sem veled, se senkivel, nem kritizálok, megvagyok.
de ha véleményt lehet nyílvánítani valamivel kapcsolatban nem fogom a száma tátani, és nézni ki a fejemből! :)

marco16   2011. március 20.

Nem értem ezeket a kommenteket Dani, egyrészt nem neked szóltak, mivel új vagy itt (úgy értve, hogy nem rég kezdtél aktívabban foglalkozni az itteni dolgokkal :) ) másrészt arról, hogy te véleményt nyilvánítasz szerintem egyik kommentemben sem esett szó! :)

lizondaniel   2011. március 20.

nem a te komentjeidre gondoltam, hanem ugy ámblokk az egész ügy, de nem is igazán érdekel a dolog . kis pont vagyok én ide!

mufracsek   2011. március 20.

Köszi Marco, de nem hiszem hogy én lennék itt a mérce, ha "magas szint"-ről beszélünk. Ha ide sorolsz, persze köszönöm! De Kriss, Iron, Marci, Bence, Te, stb. se felejtsük ki. És Andris is. Nem a gép teszi az embert, hanem a meglátások, és a megvalósítás.
Dani: az elején én is kaptam hideget, meleget... Nem helyeztem az autükat, nem figyeltem a kiégésre, a zavaró tényezőkre, stb. Az itteni kommenteknek, és mások képeinek köszönhetően lettem jobb. A jobb fényképező csak partnere a fotósnak, segít megvalósítani azt, amit a fotós kitalál. De magában egy jó gép még nem fog jó képeket eredményezni.

Lui1   2011. március 20.

Marco: a gépet azért vettem, mert maga a fotózás is érdekel, persze hobby szinten, nem ebből akarok megélni! Nem csak autófotózásra vettem a gépet! (épület,tárgy,múzeum stb..) amiben látok valami fantáziát megpróbálom szépen dokumentálni! Bécsbe sem autókért megyek ki, hanem vásárolni, valamilyen szinten az ottani kultúrát megismerni! Az autó csak ráadás... a 10 éves f430-as dolog meg nem szó szerint kell venni :)

marco16   2011. március 20.

Korrekt válasz Lui! :)
Mufrával teljes mértékben egyetértek, valóban nem a gép teszi az embert, erre már számos példa volt és nem csak az az eset fordul elő, hogy rosszabb képpel fullos képet lőtt valaki!

airnorbee   2011. március 20.

Egy a lényeg fiúk: NEM VAGYUNK EGYFORMÁK és ezt el kell fogadni.Felesleges így egymásnak esni.
World :)Peace

Gaben17   2011. március 20.

Skraby ott kezdődnek a gondok,hogy szerinted ez egy gyönyörű kép http://indafoto.hu/Tom01/image/11054395-0fa1c8a3 :D

skraby   2011. március 20.

Van egy olyan érzésem, hogy ha ezt most komolyan veszem, Te is belinkeled a wikipedia iróniás írását :D

Gaben17   2011. március 20.

Egyértelműen kellett volna megmondani szegény srácnak :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban