_
Ferrari Testarossa - 328GTS - 246 Dino
  • 2010. dec. 01.
  • 961
  • 4
  • 30
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A Ferrari étterem a Meilenwerk-ben.
Gyártó: Nikon D90
Fókusztáv: 38mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/15
ISO: 400
Készült: 2010. aug. 05. 11:41
Kevesebb
Több

288GTO   2010. december 01.

Hagy kérdezzem meg, az 512tr címke miért van rajta? Volt az étteremben ilyen autó is?

mufracsek   2010. december 01.

Van akinek a kettő egyet jelent. Ha arra a címkére keres, akkor is megtalálja a képet. Amúgy persze nem volt ott ilyen :)

288GTO   2010. december 01.

No ezt nem mondo komolyan, így bármelyik képedre bármelyik címkét rárakhatod...
Nehogy már a hozzánemértők számítsanak!

bence93   2010. december 01.

Amúgy megbocsássatok de annyira unom ezeket a Meilenwerkes fotókat, meg a F1-eseket, meg az FRD-seket, meg az újratöltötteket, a londoniakat, a tavasziakat... :( Persze ez nem csak neked szól.

Zo HUN   2010. december 01.

Bence, szerintem ez többekkel is így van, de hát nincs más.. Lehet már tőlem is unalmasak a GT-s képek, meg a nyáriak, igyekszem csak a legjobbakat feltölteni/címkézni.

airnorbee   2010. december 01.

Pedig hol van még március,addig hogy fogod még unni.

tic tac   2010. december 01.

Imádom ezt az " Ha sincs más, akkor jó lesz ez is... " logikát... Szerintem inkább friss képeket kéne tenni.. ( persze én is raktam olyan képet ami már rég készült) , de ha nincs friss kép, szerintem nem muszáj naponta tenni valamit csak, hogy legyen ( tudom, nem muszáj megnézni sem...)

mufracsek   2010. december 01.

Régi képek... Old topic. Ha egy kép jó, akkor az hónapok után is jó. Ha szar, akkor aznap is szar. Tul.képpen nov. közepétől kb. febr. közepéig nem is kéne feltölteni semmit, mert újat nem nagyon látunk, régit meg minek?

tic tac   2010. december 01.

Ezek a képek is nagyon jók! De szerintem a friss képeknek nagyobb az "értékük" vagy nem tudom.. olyan más... Csak azokat nem értem igazából, (úgy érzem (ÉN) ,hogy van olyan) akik mindennap tesznek fel képeket,csak azért, hogy legyen valami amit Ő töltött fel...

Zo HUN   2010. december 01.

tic tac: Attól még hogy egy csomóan sok régi képet töltenek fel (köztük én is), nem feltétlenül azért raknak képeket, mert ha nincs más, akkor jó lesz az is... Arra nem gondoltál, hogy mondjuk rengeteg képet csináltak? Én is még mindíg a GT-nél tartok időben, csak néha szoktam előbbről rakni képeket, meg esetleg frisseket, ha van. Idén csináltam sok képet. Aznap, vagy akár azon a héten-attól függ milyen volt a fotózás-nem biztos,hogy felrakom mindet. Ha az ember túl sok képet rak egyszerre, akkor az a baj... Így marad a napi 1-3 kép, ha jó a szezon, akkor ígyis felkerül naponta 1-2 oldal indára. Viszont így megmaradt egy csomó képem a nyárról, amiket azért szeretnék feltöleni, mert szerintem van közöttük sok jó, de így el vagyok csúszva velük. Tulajdonképpen lehetetlen kivitelezni, hogy mindenkinek jó legyen.

EnzoFerrari   2010. december 01.

Énis 1-2 képet feltettem az idei szezon elejéről, de csak annyit amennyi nem zavaró. Nekem nincs sok képem, nem is fogok az elkövetkező 3 hónapban sokat feltenni. Nyilván a friss kép mindent visz, de nézzünk már ki :D. Szakad a hó le van fagyva minden, havas F Astráról meg nem lenne értelme kitenni képet. Kinnt állni a téren meg nem látom értelmét, kb esély nincs rá hogy lássunk valamit, egyedül a társaságért lenne értelme kilátogatni.

marco16   2010. december 01.

Nehogy már ott tartsunk, hogy az is baj, ha valaki régebbi képet tesz fel...

csoki   2010. december 01.

azért ha filckren megnézel olyan embereket, akiknek nem egy 30-40-50+ favos képük van, akkor láthatod, hogy ők egy sorozatból 1, max 2 képet tesznek fel, de az akkor nagyot üt.

Zo HUN   2010. december 01.

:D Amúgy csak gondoljunk bele, még akkor is, ha csak azért tölt valaki egy idő után akár kicsit gyengébb képeket is, mert nincs más, az sem lehet rossz. Illetve: Most nem buzdítani akarok erre senkit, de gondoljuk csak bele. Bejön a kemény tél karácsonyra, félméteres hó lesz kint, -10 fok, vagy hasonló... Friss képek szinte esélytelenek. Mi a jobb? Napokig bámolni ugyanazt a 21 képet az első oldalon, vagy inkább nézni más képeket? Szerintem az utóbbi.

Zo HUN   2010. december 01.

Jó csoki igaz, de lássuk be, azért azok külföldön fotóznak, sokkal durvább gépeket látnak, és sokkal többet. Az itthoni viszonyok ennél sajna sokkal rosszabbak.Az ember örül ha végre lát egy Murcit, vagy valami hasonló gépet, persze, hogy több képet is meg akar osztani a többiekkel. Szerintem itthon ez az egy képes rendszer elég uncsi lenne.

mufracsek   2010. december 01.

Nekem is van még egy rakat képem, de (ahogy eddig is) erősen válogatom, hogy mi megy PV-re, és mi PV nélkül. FRD képeket is úgy szoktam feltenni, hogy 2-3 megy PV-re, és 5 meg PV nélkül. És 8 képből meg tuti van 1-2 olyan, ami megérdemli, hogy bekerüljön ide.

Amúgy meg mindenki elhiheti, hogy mindeki szívesebben töltene fel friss képet. Persze hogy megvan annak a szépsége. Az újdonság varázsa. De azért nem törött Ladákat, meg sufnituning Opel Calibra-kat töltünk, hanem olyan képeket, amik ha a fényképezés napján kerülnek fel, akkor ütnek. De ugye ha frissen megy fel napi 5 oldal kép, akkor meg az a baj. Szerintem amíg nem a színvonal rovására megy a feltöltés, addig menjen. Amikor már csak kínból fényképez le valaki azért egy Mazda RX8-at, mert "lapos-piros-sportos, és ilyenkor ez is elfér", na az a gáz.

marco16   2010. december 01.

Szerintem ezzel le is zárhatjuk! Mufra kereken összefoglalt mindent. Ennyi. Egyedül azzal nem értek egyet, hogy a Ferrari Racing Days-es képekből több is kaphatna PV címkét!

marco16   2010. december 01.

Ha valakinek nem lenne egyértelmű, azt akartam írni, hogy a Ferrari Racing Days-es képekből több is mehetne PV-re!

mufracsek   2010. december 01.

Mivel sokan voltunk kint, sok kép készült, aránylag kevés autóról, így én megpróbálom tényleg csak azokat a képeket PV-re tenni, amelyek valamiért különlegesek, vagy kurvajók :)

bence93   2010. december 01.

Na jó, Ironos leszek!
Ezt a képet nézd meg, kompozíció 0, ok, szép autók vannak rajta, de már került fel ezekről 1000 kép!
Nézzétek meg Kriss mikor töltött, én is kezdek rájönni, hogy sokkal jobb egy képre 20 kedvencet kapni, mint 20-ra egyet-egyet. Ennek a p_v-nek nem az a lényege, hogy biztonsági mentésként ide rakjuk a képeinket, hanem hogy a legjobbakat lássák a többiek. Ki nem látott még F430-ast? Mindenki ismeri minden részletét, minek egy tök átlagos képet fölrakni róla??

bence93   2010. december 01.

@Mufra: akkor mondjam úgy, hogy ez a kép hónapok után is szar?
Csokinak van igaza meg tictacnak..

mufracsek   2010. december 01.

Mond így :)
De akkor véleményed szerint egy F430, egy 360, egy Gallardo, egy Phantom, egy GranTurismo, egy 3200GT, egy Conti GT, egy DB9, egy Quattroporte már ne is kerüljön fel, mert minden irányból láttunk már olyat? Panamera, vagy 911-ről már ne is beszéljünk, mert az minden bokorban terem.
Akkor innentől csak GranCabrio, Ghost (bár az is már lassan snassz, mert volt róla kép), 458 (már vagy 4 van belőle, tucatáru), vagy Rapide-ra várjunk, mert az még üt? Esetleg Wiesmann, bár azt is ellőttük már.
Kriss-nek lehet kb. 450 képe. Az általában sok kedvences. Régebben, amikor ő is mászkált, aktív volt, akkor azért nem minden képe lett siker. Ahogy Ironnak se. De Kriss trükkös volt, és a képeit úgy törölgette, válogatta, hogy csak az ütősek maradtak bent. Én is ki tudnám úgy szórni a képeimet, hogy csak a 15+ kedvencesek maradjanak. Iron meg mindent 5x újratölt, és mindig bezsebeli a kedvenceket, meg a "ú, ez de kurvajó" kommenteket. A legjobb 100 képet sorozatosan újratölteni, és azokra mindig kedvenceket kapni, az se nehéz.

bence93   2010. december 02.

Mufra, nem ezt mondtam. F430 Spider egy unalmas autó, a luxemburgi darab meg még unalmasabb. Tessék, 24 kedvenc egy irtó régi autóról.
http://indafoto.hu/bence93/image/6563091-72838b03/user
Vagy a 612, abból is volt egy pár, de a várban szintén sikerült egyet jó szögben fotóznom, sokaknak tetszett. (bocs a saját példákért, de csak ezeket tudom biztosan)
Szóval egy GranTurismoról is lehet még sok kedvences képet lőni, pl http://indafoto.hu/Zo_HUN/image/9098989-e250906f/user és http://indafoto.hu/Zo_HUN/image/9962357-6bdf281a/user
Ezerszer látott agyonunt autók, de eltalálta azt a nézőpontot, ahonnan igazán szép. És ott a sok kedvenc. De egy ilyen képpel semmit nem lehet elérni, mert tök átlagos: http://indafoto.hu/Zo_HUN/image/4754847-160afeea/user

bence93   2010. december 02.

De ha nem akarod érteni, amit mondok, tökmindegy.

mufracsek   2010. december 02.

Jólvan, értem én. Csak néha tényleg úgy érzem, hogy a rettentő minőséghajszolás néha már túlzásokba esik. Tény, hogy a szarabb képeket nem annyira jó nézegetni.

bence93   2010. december 02.

Néha én is így érzem, néha viszont rámjön a namost csakszépképetrakok, és akkor nagyon zavar a sok átlagos kép.

mufracsek   2010. december 02.

Ez is igaz. A gond (mint mindig) az, hogy kinek hol a határ. No meg ez a probléma mindig télen jön elő, amikor nincs szezon, rosszabb képek születnek (már ha egyáltalán születnek), vagy az egyes - szezonbéli - sorozatokból a legjobbak már felkerültek, a még jók, de nem a legjobbak meg hátra vannak.

Én továbbra is úgy látom, hogy ha nem átlag alatti autókról látunk átlag alatti képeket, akkor jó. Amikor jön az, hogy "Ma láttam egy Cayenne-t, ilyenkor elfér", szerintem ott a gáz. De ez ugye az én ingerküszöböm.

mufracsek   2010. december 02.

Nem, de tömören arról szólt, hogy egy fasz vagyok, és miattam töröltél mindent. Az elsőre nehéz reagálnom :) az utóbbira meg mit mondjak? Ötezerszer elmondtam már, hogy nem azért érdekel a kedvenc, mert hogy most ettől hű, nekem jobb lesz, vagy hasonló.
Egy feltöltött kép értékét miben méred le? Ha sok kedvencet kap, akkor sokaknak tetszett, sokan megnézték, sokan érezték úgy, hogy most valami jót alkottál, sokaknak okoztál örömet egy jó képpel pár másodpercig. Ergo: csak a kedvencek számában tudod lemérni, hogy jót alkottál-e vagy sem. Emiatt érdekel csak. Visszajelzés. Azt se tudom melyik képem hanyadik oldalon van. Az elsőre sose jutottam, és biztos vagyok benne hogy nem is fogok. De nem is célom.

bence93   2010. december 03.

Na és ezaz, amikor a sorozat két-három legjobbja fentvan, a többi mehet címke nélkül. Nekem is van még a DBS-ről képem, de senkit sem érdekel, mert a jók már fent vannak, így nem is biztos, hogy feltöltöm őket.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban