_
Maserati Quattroporte
  • 2009. okt. 14.
  • 880
  • 1
  • 58
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Samsung D70,D75,S730,S750
Fókusztáv: 12mm
Rekesz: f/3.9
Zársebesség: 1/180
ISO: 80
Készült: 2009. okt. 10. 14:30
Kevesebb
Több

marco16   2009. október 14.

Ghost, nem pestinek teljesen más ha pl lát egy Porsche-t vagy egy valamit. Vidéken nem átlagos autók, egy évbe max. 10-et látok Szolnokon, és megyeszékhely!

Ghost Rider   2009. október 14.

Tudom hogy miről beszélsz, Békéscsbán élek és itt sincs semmi! De pl. ez az autó, hát nem is tudom, szerintem a régi "bálna" S osztály is pengébb (szebb) ennél...

marco16   2009. október 14.

Azért szerintem egy Maserati csak egy Maserati! :) Bár kinek, hogy tetszik! :)

Michael   2009. október 14.

Egy Spyker C8-sem szép mégis fotózzák..

Ghost Rider   2009. október 14.

Erről a vidékről csak annyit mondok, hogy például Porsche-t itt utoljára kb. 2-3 éve láttam :S:D

bazsi007   2009. október 14.

Szerintem semmi baj sincsen evvel a kocsival sem. Ezt én is lefotóztam volna. És tényleg más lehet a helyzet egy "vidékinek" mint egy pestinek. Bár én ezt nem tudom.

S.Szabi   2009. október 14.

Michael: a Spyker C8 sztem nagyon is szép.. én legalábbis imádom ahogy kinéz.. és az a hang o.0

Robi RS   2009. október 14.

Na itt van a probléma indával!!! Rohangáltál minden szar után... Szálljatok már magatokba! Hiába láttam Enzo-t Jesoloban mégis lefényképeztem egy S3-mat is!! ÉS??

Zo HUN   2009. október 14.

Michael: Amúgy tetszik neked ez a Quattroporte? Ne vedd szekálásnak, csak kérdem.

csoki   2009. október 14.

Robi: én is láttam már enzót, és pont ezért nem fényképezek s3-at!

erneszt   2009. október 14.

Én is kicsit erősnek érzem ezt a "rohangáltál minden szar után" kifejezést...Hihetetlen,hogy már egy Maseratival is bajotok van,911-ről már nem is beszélve...De ha így haladtok lassan szerintem már egy F430-ra se fogtok még csak rá nézni se!
Nézegessetek körbe Flickr-en.Itt van például ez a gyerek: http://www.flickr.com/photos/tomdaem/
Nézzétek meg milyen autókat látott és mégis megáll még egy "szar" M6-ért is vagy egy S600-ért.Arról nem is beszélve,hogy fotózás szempontjából ugyanúgy kezeli őket mintha egy LP640-t fényképezne...

csoki   2009. október 14.

hozzáteszem: felőlem aztán mindenki azt fényképez amit akar, meg azt tölt fel amit akar, csak mértékkel tegye..
btw rengeteg olyan autó van, amit imádok, még se fényképezek körbe, legjobb példa erre az sti impreza, aminek birtoklására leírhatatlan kényszert (ez már nem is vágy) érzek, még sem szoktam lefényképezni őket...

Robi RS   2009. október 14.

És ha láttam egy Enzo-t, már ne is tegyek alább?? Ennyi erővel miért fényképezed le? Én a fényképezés nyújtotta örömért csinálom! És az egy S3-nál vagy akár egy gyönyörű 3mas BMW-nél is ugyanolyan, mint egy F430. Utóbbinál csak a tudat más!!

Robi RS   2009. október 14.

Élvezetből fényképezek! Nem mert kötelező vagy, mert szabályozott és azt fényképezek, amit akarok és ide is azt töltök fel, amit akarok és annyit amennyit akarok!!

Zo HUN   2009. október 14.

Robi a végében van valami... Mindenki maga dönti el, hogy neki mi tetszik, az igaz. Valakinek talán örömöt szerez mondjuk egy S3-at fényképezni (mondjuk neked), ugyanakkor valakinek nem (mondjuk nekem). Személytől függ.../ erneszt: De azok legalább minőségi fotók!

csoki   2009. október 14.

ahogy mondod Robi, engem pedig csak ez a kategória szórakoztat! egy s3tól nem tudok úgy "lázba jönni", hogy úúú, gyorsan elő a gépet, aztán kattkattkatt.. persze egy körre beülnék..

csoki   2009. október 14.

ez tényleg majdnem olyan, mint az igazi vadászat... ott is várni kell a vadra.. mert lehetne lövöldözni tehenekre meg disznókra, csak abban nincs kihívás.. persze ez nem teljesen jó hasonlat, mert a "szpottingnak" csak az egyik része a "vadászat", a másik a fényképek készítése, és ahhoz meg nem kell "vadászni", hogy valaki szép képeket tudjon csinálni..

Zo HUN   2009. október 14.

csoki: " lehetne lövöldözni tehenekre, meg disznókra..." XD Ezt a szöveget! Nagyon nagy! :P :D Amúgy van benne igazság!

Lui (törölt)   2009. október 14.

Hát szerintem elég gáz, hogy valaki "autóbuzi" létére leszarozza a Maseratit! Ghost, ne értsd félre, ez most nem szidás akar lenni, de ennyi erővel, most akkor ne fotózzunk le régebbi Maserati-kat mert szar (pl.: Shamal,Biturbo)???

A pv címke rövid idő alatt mióta itt vagyok (kb 1 év) eléggé megváltozott! Megértem én a Pestieket, hogy "unják" a sok 911-t meg régebbi autókat, de ez már sok!!

Mivel nem tudják, hogy vidéken, hogy megy, mennyi autót lehet látni és milyeneket!!! És azért ne tegyek fel egy AMG-t vagy egy S3-t mert a feltöltők nagy részét nem érdekli?? A másik én igen nagyot változtam autók terén az múlt évben, ide csak a legjobb autókról a legjobb képeimet teszem fel! De nekem egy amg és egy 911 PENGE, ugyanúgy örülök neki és ugyan úgy megnézzem, az más kérdés, hogy nem teszem fel ide a képet! És tudom, hogy most itt nem erről szolt a vita, de azért eléggé kíváncsi lennék, hogy ki milyen autókról tenne képet mondjuk Keszthelyről....

nemesandris   2009. október 14.

Én pesti vagyok és énis lefotózutam volna és án minden képet megnézek és a 911-eket sem unom:)

Tuninglove   2009. október 14.

"ez tényleg majdnem olyan, mint az igazi vadászat... ott is várni kell a vadra.. mert lehetne lövöldözni tehenekre meg disznókra, csak abban nincs kihívás..."
Csoki! Ezzel csak az a baj, hogy Pesten nem kell vadászni! Bevannak idomítva a szarvasok, és maguktól odaállnak a puskacső elé!
Mi, Szegeden ha látni akarunk valamit, akkor körbe kell járnunk az egész belvárost, vagy pedig kisétálunk az átmenő forgalom-hoz és egész nap ugyanott kell dekkolni! Tudod ez a vadászat! :)

Zo HUN   2009. október 14.

A be vannak idomítva a szarvasok-ban nem teljesen értek egyet, de abban is van valami igazság! :) AMúgy én nagyon szeretem a 911-et, és fotózom is! Egyik kedvenc kocsim. Erről az autóról: Bár nekem talán egy Zsiguli jobban tetszik, de a kettő közül ezt választanám, mert megbízhatóbb (legalább is gondolom), erősebb, meg jobban kidolgozott belülről. Szerintem ronda, de nem szar.

Ghost Rider   2009. október 14.

Én imádom a Porsche-kat és az AMG Mercedeseket (Mercedes fan) is, pont ezért írtam hogyha már egy ilyen számomra csúnyácska Maserati elfér itt, akkor mondjuk ezek miért nem?!

Zo HUN   2009. október 14.

Amúgy egyáltalán nem értem miért kell ebből olyan nagy ügyet csinálni... Erről az autóról kezdtünk el beszélni. Erre jön, hogy a pestiek "unják" a 911-eket, stb... Írta ezt ide valaki? NEM. Mindíg elkezdődik egy vita valamiről aztán kezdi itt mindenki nyomni a Pest-vidék szöveget, meg jönnek az AMG-k, meg 911-ek. De itt ilyenről nem volt szó! Itt erről a Maseratiról van szó, hogy kinek tetszik, kinek nem. A többit meg már 1000x kitárgyaltuk.

erneszt   2009. október 14.

ZO én meg úgy látom a helyzetet,hogy a Maserati csak egy indok volt arra,hogy be lehessen szólni valamiért Michaelnek.Ott indult az egész vita,hogy Mufracsek beírta ezt: Hallom futkorásztál minden "szarért" mint a mérgezett egér...
Szerintem ez egy elég bunkó megnyilvánulás volt de biztos én vagyok a sértődékeny...
Egyébként meg nem tudom mi baj van azzal,hogy futkorászott,én is ezt tettem volna és igen még egy ilyen Maseratiért is! (Lehet röhögni nyugodtan.)

csoki   2009. október 14.

tuninglove: én tudom mi a pálya vidéken, mert én is ott kezdtem, csak közben felkerült pestre, de hidd el, itt se mindig fenékig tejfel... persze aki naphosszat kajtat pengék után, annak meg lesz az eredménye, de én soha nem voltam az aki, órákat bír szánni arra, hogy a belvárosban járkáljon pv-k után... őszintén szólva kicsit ráuntam a dologra, és most már inkább időb@szásnak tartom, mint hobbinak, főleg így, hogy megérkezett a rossz idő... persze ha utamba akad olyan amit érdemesnek tartok lefényképezni, arról lövök egy sorozatot, de szerintem aki órákat tölt azzal, hogy autókat keres.. hát nem is tudom...

bazsi007   2009. október 14.

érdekes vita!!!!! de én nem szállok be köszi

Tuninglove   2009. október 14.

Én se járok már óra hosszákat pv-kért, ráuntam én is!
Erneszt-el értek egyet! Michael akármit is csinál, valakinek mindig be kell szólnia! Közben meg nem veszitek észre, hogy mennyit fejlődött, és tett azért, hogy nektek "megfeleljen"! Kicsit gondolkozzatok már el magatokon! Akinek nem inge, ne vegye magára!

Michael   2009. október 14.

Húú. Mennyi komment jött össze ennél a képemnél is :P
Először is köszönöm azoknak akik mellettem állnak ennél a dolognál.
Más részt kicsit elszomorító ,hogy Mufracsek egy 25éves Felnőtt DIPLOMÁS ember aki ilyen szintre süllyed ,hogy beszólogasson a kisebb(ek)nek.

S.Szabi: Előröl még egész szép. De nekem valahogy nem jön be az a nagy széles hosszú hátulja. A hangja fenomenális azt meg kell hagyni;)

Zo: Igen tetszik ez a Quattroporte is.
Amúgy azt a megjegyzésedet ,hogy "azok legalább minőségi fotók"-meg megint arra céloz ,hogy szarok a képeim?? Elég nehéz egy ilyen szar kompakttal jó minőségű képeket lőni,főleg ha süt a nap és kiégeti az egész képet. Bár amikor ott ültünk Roosevelten mért nem kérted el?? Szívesen odaadtam volna pár fotó erejéig aztán megtapasztalhattad volna ,hogy milyen képeket lő...Nem sokára lesz új gépem. Akkor majd kíváncsi vagyok mit szólsz a képeimhez ..

Erneszt teljes mértékben IGAZAD VAN!!!

Csoki: Ez a "láttam már Enzo-t ezért nem fotózok S3-at" szerintem elég nagy hülyeség. Egy Enzo Ferrari elégé a TOP autók tetején van. Szóval ha logikusan gondulkodunk akkor neked már egy Bentley vagy Aston Martin sem penge mert nem ér annyit mint egy Enzo+Nem is tud olyan menetteljesítményt...

Michael   2009. október 14.

Jah igen. Amikor ott voltam Pesten Gabenékkel akkor a fő program az volt ,hogy ültünk a Roosevelten annál a szobornál és vártuk ,hogy jöjjön valami PV...(Porsche-k meg amg-k jöttek de arra még a szemük sarkát sem fordították a többiek :D)
Én meg itt Vidéken Keszthelyen és környékén össze vissza cikázok motorral szabadidőmben ,hogy hátha látok egy 911-et vagy AMG-t..

Robi RS: Veled is egyetértek. Nem fontos ,hogy olyan Ultra Penge verda legyen amit fotózunk. Itt egy példa ,hogy milyen jó képet csinált egy Srác egy Tuning Suzukiról:http://indafoto.hu/tommy13/image/5472447-9e811f3d
Szerintem sokkal jobb kép lett mint egy nála 15x drágább autóról fotózott kép egy átlagos Spottertől.
Jó perszer annyi van a dologban ,hogy sokan megmosolyogják mert Suzuki...De attól függetlenül fasza kép lett!!

Lui.:Igazad van neked is. Ezt a Maseratit már régen készítették. Akkor teljesen más volt a divat. elvárás stb.. Akkor azért lettünk volna megőrülve. Majd 10 év múlva ezek a kocsik is csak "régi szarok" lesznek...

Nemesandris te egy kivétel vagy a többi pesti spotter közül :) ezt pozitívumnak szánom!! Annyit kérek ,hogy ne változz meg és szeresd a Porschet meg a maseratit ameddig lehet..jah és fotózd is;) xDDD

Michael   2009. október 14.

Nagyjából ennyit tudtam most hozzászólni. :)

csoki   2009. október 14.

csak a "sajátomra" reagálnék bár nem sok értelmét látom...
michael: ebben nincs logika, ez színtiszta érzelem..

mufracsek   2009. október 15.

Dejó, hogy azért nem minden ilyen "vitát" én indítok :) Úgyhogy csak pár gondolat:
@ csoki: "mert lehetne lövöldözni tehenekre meg disznókra, csak abban nincs kihívás" ezen szarrá röhögtem magam :) De igazad van.
@ Lui: "És tudom, hogy most itt nem erről szolt a vita, de azért eléggé kíváncsi lennék, hogy ki milyen autókról tenne képet mondjuk Keszthelyről...." Ha nincs semmi, akkor pl. semmilyenről. Szokásos példám Miskolc, ahol kb. 1,5-2 havonta megfordulok rokonok miatt. Eddigi "legkomolyabb" autó egy Lorinser CL500 volt. Elmentem mellette, mert nekem mindegy hogy az Miskolc legpenvébb verdája, ha engem fotózás szempontjából hidegen hagy. Nem tudosítok, hogy kötelező legyen fotóznom. Fotózni szabad, de nem kötelező.
@ Tuninglove: "Ezzel csak az a baj, hogy Pesten nem kell vadászni! Bevannak idomítva a szarvasok, és maguktól odaállnak a puskacső elé!" No, természetesen. Itt ugye "kolbászból van a kerítés", azaz gyakorlatilag a tulajok könyörögnek nekünk hogy fényképezzük már le őket, és sorban állnak a Roosevelt téren... Itt sincs Kánaán, bár - ahogy eddig mindig is - belátom, hogy itt könnyebb fényképeznivaló autót találni.
Nekem ez az "Enzo, S3, Lorinser, F430, M5, azért fényképezek mert jólesik" dolog kicsit olyan, mintha megdughatná valaki Ali Larter-t, Elisha Cuthbert-et meg Gwyneth Palthrow-t, de azért megdugja a Barátok köztből Magdi nénit is, mert dugni jó :)
Szerintem a lényeg a minőség, és a mértékletesség. Láttam én már S4 Audir

mufracsek   2009. október 15.

ól olyan képet, hogy elállt a szavam, meg Veyron-ról is olyan retket, hogy bár ne láttam volna. Tehát szerintem a lényeg a minpség, meg a mértékletesség. Nem az a baj, ha valaki lefényképez egy CLC 200-ast, ha arról felkerül 2 kép, és mondjuk nem egy telefonos beégett szar. De telefonos beégett szart egy R8-ról is utálok nézni. Vagy bármiről.

Tuninglove   2009. október 15.

Mufra! Nem azt mondtam, hogy a tulajok, könyörögnek, hopgy lefotózd a kocsijukat! A lényeg az lett volna, hogy Pesten annyi a dolgod, hogy kiállsz Rooseveltre, azt 5 percenként jön valami. Lehet ha rosszab nap van, akkor 1 nap csak 1 Ferrarit láttok... Úgy néz ki nem tudod értelmezni amit írtam... A másik pedig az, hogy hiába örülsz, ezt a vitát pont Te inditottad, a bunkó beszólásoddal, csak nem ennél a képnél... Gondolom már erre sem emlékszel, hisz te vagy a Mufracsek, aki minden ilyen vitánál elmondja (hozzáteszem senkit sem érdekel), hogy " Én már abbahagytam, én már nem szólok be senkinek semmiért..." Hát ennyit erről...

Lui (törölt)   2009. október 15.

mufracsek mondja:
Szerintem a lényeg a minőség, és a mértékletesség.

Na most a minőségről annyit, hogy 288GTO 5 kurva jó képet tett fel az ukrán DHC-ról, te meg 1 szart!! Nem lehetett volna egy kommentben leírni azt, hogy te is láttad azt a kocsit??!! Elhiszük! Ugyanígy voltam, mikor fel toltad magyar Arnage-ról a képet! Az is eléggé színvonal alatt volt... Ha már a mínőség a lényeg...

yarabi   2009. október 15.

Elképesztő,hogy mi folyik itt!!!!!!!!!!Én utóbbi időben szlovákiából fényképezek,teszek fel képeket erre az oldalra is és a szlovák oldalra is,-és egyessek felháborodnak egy Maseratis képen,ami elég ritka kocsi még Mo-on is.....hát ez szomorú!!!

spotter   2009. október 15.

Én nem akartam direkt ebben a témában megnyilvánulni, de két kérdésem azért lenne.
1. Michael: "Szerintem sokkal jobb kép lett mint egy nála 15x drágább autóról fotózott kép egy átlagos Spottertől." - Michael! Remélem a spotter szónál csak véletlen a nagy betű :)
2. Mufracsek: "...meg Veyron-ról is olyan retket, hogy bár ne láttam volna." Mufra! Remélem itt nem az én Veyronomra gondoltál :)

Zo HUN   2009. október 15.

Michael: A minőségi fotóknál most arra céloztam, hogy mondjuk az a muksó lefotóz egy M6-ot, vagy S600-ast. De akkor egy nagyon fasza képet rak fel róla. Mindegy haggyuk, ebbe a vitába többet nem szólok bele..

Zo HUN   2009. október 15.

Ja, még valami: Amúgy abban igazad van, hogy kis kompakttal nem olyan könnyű jó képeket csinálni, már csak azért is mert azoknál ha zoom-olsz, lkönnyebben romlik a képminőség, kis fényerejű a gép stb... (tapasztalat).

mufracsek   2009. október 15.

Spotter, dehogy arra gondoltam! Azok jó képek lettek!
És akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba: jelenleg elnézést kérek mindenkitől, akit akarva, vagy akaratlanul megsértettem akár most, akár korábban. Most kijelentem, hogy ebben a témában soha többet nem fogok megnyilvánulni, senkinek nem fogok se beszólni, de lehúzni a képeket. Csak pozitív hozzászólásaim lesznek, a negatív dolgokat megtartom magamnak.

Tuninglove   2009. október 15.

Mufra, ne tartsd meg a negatív gondolataidat, mond el azt is, de lehetőleg olyan hangnemben, ami nem bántó, sértő másoknak!

bence93   2009. október 15.

Miért itt élitek az életeteket? Kicsit túl komolyan veszitek ezt az Indás dolgot... Nézzük pl. Iront, szépeket fotóz, és senkit nem szivat, sose szól be. Mert neki sikerült felnőnie... Kicsit gyerekes dolog egy fotómegosztó oldalon vitatkozni :S

nemesandris   2009. október 15.

Mufra szerintem is szoljál hozzá, ha valami nem jó, mert akkor a nyomorékok, mint én sose tanulnánk meg fotózni. Kell egy ilyen aki mindenkinek szól :)

Michael   2009. október 15.

Tuninglove & Bence93 ott a pont.

nemesandris. Szóljon ,szóljon de módjával és ne sértően!

Michael   2009. október 15.

Hát ez az ;) itt is látszik ,hogy nem a csak a kocsi számít.

marco16   2009. október 15.

Azért szép kis komment hegy lett itt! Micheal-nek csak annyit, hogy tényleg fejlődtél!! Tuninglove-nak, hogy annyiban nem értek veled egyet, hogy én meg pont azt szeretem, ha 5-10 percenként jönnek a "vadak" :) De ezen nem veszünk össze, kinek mit jelent a spottolás élménye! A többi felvetődött témához, meg szinte felesleges is hozzászólni! :D

Tuninglove   2009. október 15.

Marco, azt egy szóval nem mondtam, hogy engem zavar, ha 5 percenként jön valami! :) :D

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban