_
Maserati Quattroporte
  • 2008. aug. 27.
  • 461
  • 1
  • 20
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Megtelt az Indafotó fiókom, ezért a többi képet csak szeptember 1-én tudom majd fölrakni...
Gyártó: Panasonic DMC-FZ50
Fókusztáv: 7.4mm
Rekesz: f/5.0
Zársebesség: 1/250
ISO: 100
Készült: 2008. aug. 27. 13:16
Kevesebb
Több

mufracsek   2008. augusztus 27.

Mansory az a KNV-776 volt? És ez? Ez a HU9000? Annak volt ilyen felnije.

mufracsek   2008. augusztus 27.

Én egyébként azt szoktam, hogy a "nyers" képeket az IrfanView programmal 80%-ra tömörítem. Így az átlag 1,7-2,1 MB-os képekből olyan 500-800 kb-os képeket csinál. Ez persze nem az eredeti méret 80%-a, így nem tudom mit csinál az a program :) De láthatóan nem romlik a minőség, cserébe egy rakat képet pakolhatok fel havonta :)))

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 27.

Na akkor megnézem majd azt a progit. A Quattroporte az a Luxemburgi, csak végre ezzel a felnivel is elkaptam! A Mansory-s GT is a KNV volt!

Nekem azért telt meg olyan hamar, mert volt olyan panorámaképem, ami 7.5 megás volt! :P

mufracsek   2008. augusztus 27.

Ez az IrfanView ez ingyenes progi, és marha jól tömörít. Én úgy szoktam, hogy amit fel akarok tenni képet, azt kimásolom egy másik mappába (hogy eredeti minőségben megmaradjon a képem).
Keress rá, telepíts, ha megvan, akkor:
Program megnyit, másolt fájlt ráhúzom a tálcán az IrfanView progira, akkor az megnyitja. Utána File - Save As... Akkor feljön ugye a szokásos mentési ablak. És alul lesz egy olyan, hogy "Show Options Dialog" Ezt pipáld be, és akkor megjelenik mégegy ablak, amiben beállíthatot, hogy mennyire tömörítsen. Még azt is megadhatod, hogy megtartsa az eredeti EXIF infókat, így nem módosul az, hogy mikor készítetted a képet, stb.
Marha egyszerű program. De ha esetleg valami nem lenne világos, kérdezz. De biztos vagyok benne, hogy nem lesz kérdésed :)

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 27.

Egy kérdésem azért lenne! :) Kb. hány % az ideális tömörítés?

csoki   2008. augusztus 27.

bocs, hogy így bele offolok a témába, csak érdekel a dolog, hamár az előbb szóba jött a nézettség ( nekem még ilyen méret problémám sose volt - bár nem bánnám ha lenne.. : ) nektek mennyi az eddigi összes megtekintés?

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 27.

Ma 300 070!!!! Jubileum! Jó, hogy kérdezted! :)

Neked?

csoki   2008. augusztus 27.

: DDD nekem 18700... najó mondjuk kb tized annyi képem van de akkor is..

mufracsek   2008. augusztus 27.

Marci: én mindent 80%-ra tömörítek. De még 60%-nál sincs látható romlás. Pláne nem ilyen kis méretben, mint amilyenben itt megjelennek a képek.
csoki: Képeidet eddig összesen: 353 294 alkalommal látták. (mármint az enyémeket :))

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 27.

A sok angliai képed miatt lenyomtál Mufracsek!!! 50 ezret be kell hoznom! :)

Zo HUN   2008. augusztus 27.

Indul a nézettségverseny? GO! A KNV nekem már 1x meg volt!!! Meglepődtem, mikor megláttam a magyar rendszámot.

Zo HUN   2008. augusztus 27.

Az Impalát láttam, de elfelejtettem hátulról lekapni, előről meg nem akartam a népekhez odamenni. M3 CABRIO?! AZ IGEN!! AZT szeretjük! :D Nekem még csak 1 van. Legalább az első:D csak sajna nem fullextrás a kép, mert ment és nem sikerült csak kicsit később lemenni. A sztorit te úgy is tudod. Garázs...

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 27.

Az Impala nekem csak előről van meg, de így is leugatott valami Westendes biztonsági, hogy a Westendnél nem szabad fotózni! :P
Nekem sem jók a képek az M3-ról, mert a Bajcsin 6 sávra állt tőlem és végig jöttek az autók...

mufracsek   2008. augusztus 28.

Marci: örülök, hogy bevált a progi. Akkor jöhet a többi kép is :)
Zo_HUN: nincs itt semmi nézettségverseny. Engem legalábbis nem érdekel hányan nézik. Én jól elvagyok, és ha akár csak páraknak szerzek pár jó pillanatot, hogy ilyen autókat láthatnak, már örülök neki.
Amúgy nem akarok itt vitát gerjeszteni, meg nem kell nekem a megkövezés stb, de én rövidebb idő alatt, kevesebb képpel értem el ezt a nézettségi számot. Gondolom azért, mert tényleg nem mindennapi autókat teszek fel. Mert szerintem egy "sima" 4,2-es A8-as Audi, egy Cayenne, egy Subaru Imprezza, egy H2-es, stb. nem biztos hogy megüti a penge verda szintet. Ilyenekből Dunát lehet rekeszteni itthon is, nincs akkora különlegesség értéke. A Porsche (nem Cayenne), AMG & Brabus Merci az az a kategória, amit én nem fényképezek, de azért ritkábbak. Persze nem lehet, és nem is szabad vonalat húzni, hogy mit tegyünk fel. Én továbbra is tartom magamat ahhoz, amit eddig csináltam. Tényleg csak ritkaságokat fényképezek.

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 28.

Egyet értek veled, de a Porschés-elved még mindig nem értem. Azért a ritkább Porschékat lefényképezhetnéd! (Kriss is nyomja a GT2/3 és tuning modelleket)
Pl. sajnáltam, hogy Londonban azt a GT2-t nem fotóztad le, mert egy olyannak elég kicsi az esélye magyarországon... (56 millió körül van)

I\\/I4R[ł   2008. augusztus 28.

Egyébként több képet így sem udok most fölrakni, mert 0 MB szabad helyem van... (de az új képeket már tömörítve teszem föl)

mufracsek   2008. augusztus 28.

Nekem a Porsche egyszerűen nem tetszik. Ennyi. :)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban