_
ennivaló, lepény a sütőből
  • 2010. máj. 23.
  • 312
  • 3
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Kodak EasyShare ZD710 Zoom
Fókusztáv: 6.3mm
Rekesz: f/2.8
Zársebesség: 1/40
ISO: 200
Készült: 2010. máj. 20. 12:18
Kevesebb
Több

szusi   2012. július 16.

Csodás:)!-gratulálok a készítőjének,gondolom a többi finomság is az ő keze munkája?!

lordgeorge   2012. július 18.

...Köszöni szépen! - rá vagyunk sajnos szorulva az egyszerű étkek készítésére mert "több nap mint kolbász!"
Közepes tesihez: vegyél elő egy "bögrét", 3db tojást, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1pohár tejföl, 3/4 tejfölös pohár étolaj, csipetnyi só, citrom- vagy narancshéja reszelve, a belevaló lehet lekvár, gyümölcs darabok, befőtt darabok (még étcsoki darabok is lehetnek). A gyümölcs darabokat elő kell cukrozni, de mikor a tetejére szórod ne csöpögjön róla a lé, még a befőttről sem. Elkészítése: tojást, cukrot és a sót összekeverni, hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, az étolajat, a reszelt citromhéjat beledolgozni. A kapott tészta kb olyan állagú legyen mint a "nokedli tésztája" (de ha sűrűbb tejjel hígíthatsz rajta). A tepsi aljába szokott Olika tenni szilikonos sütőpapírt, hogy még véletlenül se ragadjon oda, de azt úgy képezi ki, hogy az oldalára is felhajtja. (lehet zsírozott-lisztezett is az alja ha úgy jobban szereted!). A masszát beleöntöd a tepsibe, elsimítod és rárakod a "belevalót". A képen levőben őszibarack befőtt van kombinálva meggybefőttel.

Kedvencnek jelölték
Albumokban