Gyártó: | Kodak EasyShare ZD710 Zoom |
Fókusztáv: | 6.3mm |
Rekesz: | f/2.8 |
Zársebesség: | 1/40 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2010. máj. 20. 12:18 |
Gyártó: | Kodak EasyShare ZD710 Zoom |
Fókusztáv: | 6.3mm |
Rekesz: | f/2.8 |
Zársebesség: | 1/40 |
ISO: | 200 |
Készült: | 2010. máj. 20. 12:18 |
szusi
szusi 2012. július 16.
Csodás:)!-gratulálok a készítőjének,gondolom a többi finomság is az ő keze munkája?!
lordgeorge
lordgeorge 2012. július 18.
...Köszöni szépen! - rá vagyunk sajnos szorulva az egyszerű étkek készítésére mert "több nap mint kolbász!"
Közepes tesihez: vegyél elő egy "bögrét", 3db tojást, 1 bögre cukor, 2 bögre liszt, 1 sütőpor, 1pohár tejföl, 3/4 tejfölös pohár étolaj, csipetnyi só, citrom- vagy narancshéja reszelve, a belevaló lehet lekvár, gyümölcs darabok, befőtt darabok (még étcsoki darabok is lehetnek). A gyümölcs darabokat elő kell cukrozni, de mikor a tetejére szórod ne csöpögjön róla a lé, még a befőttről sem. Elkészítése: tojást, cukrot és a sót összekeverni, hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a tejfölt, az étolajat, a reszelt citromhéjat beledolgozni. A kapott tészta kb olyan állagú legyen mint a "nokedli tésztája" (de ha sűrűbb tejjel hígíthatsz rajta). A tepsi aljába szokott Olika tenni szilikonos sütőpapírt, hogy még véletlenül se ragadjon oda, de azt úgy képezi ki, hogy az oldalára is felhajtja. (lehet zsírozott-lisztezett is az alja ha úgy jobban szereted!). A masszát beleöntöd a tepsibe, elsimítod és rárakod a "belevalót". A képen levőben őszibarack befőtt van kombinálva meggybefőttel.