_
DS24459 FF K
  • 2011. szept. 04.
  • 469
  • 17
  • 6
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Nikon D3
Fókusztáv: 24mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/60
ISO: 500
Készült: 2011. aug. 21. 14:56
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. szeptember 11.

Szép. leheletfinom felvétel.....
Nekem azért egy kicsit hiányoznak a színek. Nem harsányak, de a világ végül is színes. Mi a célod a színek elhagyásával?

Leicapress   2011. szeptember 11.

A színes képeket olvasni túl kézenfekvő és egyszerű. A fekete-fehér képek gondolkodásra ösztönöznek, kihívás az elkészítésük is, hiszen ami a színesben könnyen olvasható forma, információ, az a fekete-fehérben nem ennyire egyértelmű. A szín leegyszerűsíti a képet, talán azt is mondhatnám, hogy ha egy színes kép nem működik fekete-fehérben, akkor az max. látványos, más erényekkel nem rendelkezik. Ha pedig egy fekete-fehér kép működik színek nélkül is, akkor annak a tartalmában, a fényeiben, a képelemek formáiban van annyi, hogy ne igényelje a színeket. Persze a szín, a színesség szép, de ez nem az egyetlen szempontja egy képnek. Kb. ez jut erről hirtelen eszembe.

tacsifoto   2011. szeptember 12.

Igen, nagyjából igazad van. Valamikor én is fekete-fehérrel kezdtem (nem is volt más) Jóval később jött a színes film, azt sosem szoktam meg. Akkor álltam rá a diázásra, mert úgy éreztem, azok jobban megőrzik a színeket. Attól kezdve labormunkát már nem végeztem a képekkel, az már túl bonyolult volt.
Az én képeim között van egy album: Régi soproni képek. Csak annyi érdemem van bennük, hogy rendbe tettem, levágtam és kicsit retusáltam a szkennelt képeket. Szinte mindegyik fekete--fehér, ami nem az, talán színezett, de ilyen kevés van. Ha érdekel esetleg, itt belekukkanthatsz.
A régi Párizsról van még egy egész dobozra való üdvözlőlapom, rendezni kéne őket és szkennelni, talán majd télen sor kerül rá.

http://indafoto.hu/tacsifoto/regi_soproni_udvozlolapok

tacsifoto   2011. szeptember 12.

Ismertem Sopronban egy fotóművészt(sajnos már nem él) csodálatos fekete-fehér képek voltak. Minden kiállításán ott voltam és csak bámultam a világlátásán.

Kedvencnek jelölték
Albumokban