_
iko
  • 2009. febr. 12.
  • 1027
  • 3
  • 17
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
nikkor ai-s 105mm f/2.5 @ f/8 + reversed nikkor ai-s (e) 50mm f/1.8 @ f/11; iso1600
Gyártó: Nikon D70s
Rekesz: f/1.0
Zársebesség: 1/6
Készült: 2009. febr. 12. 18:08
Kevesebb
Több

kxmole   2009. február 13.

köszi:)
jó játék lesz ez, főleg ha majd lesz fordítógyűrű is :)

kxmole   2009. február 19.

:) köszönet! kézzel fogtam össze a két optikát :)

Gabesz75   2009. május 19.

Látom bejött Neked is az összefordítósdi!:D:D
Nálam már mánia...mindent úgy szemlélek, hogy miként nézne ki összefordított obival!:D:D

kxmole   2009. május 19.

:))) sokat lehet vele szórakozni annyi szent :)

Regulus   2010. február 15.

magamra haragítva mindenkit és mindezt vállalva: ilyen képet akkor csinálok, ha nincs normális témám. Ugyanis ezt a "szakirodalomban" Bagatell kategóriának hívják.

kxmole   2010. február 15.

Kedves Regulus, köszönöm a véleményed. Csak annyit tennék hozzá, hogy ezt a képet egy mélyélességi teszt keretében töltöttem fel ide. Nem indultam vele se pályázaton, se nem tartottam különösen jó fotónak. Az nagyon elképzelhetetlen, hogy az ember, csak úgy szórakozásból, azt töltsön fel magához, amit szeretne, minden szándék nélkül? :)
Bagatell címkét hozzáadtam, segítségképpen.

Regulus   2010. február 16.

a kísérletezés - az más. Nekem sajnos nincs makroobjektívom , egyelőre nem is lesz, mert a gépemhez stabilizátoros kell, melynek az ára ...

darthwalk   2010. február 16.

Regulus kicsit harapós néha, de semmi vész, mélységélesség tesztnek kiváló! :)

Regulus   2010. február 16.

Nem vagyok harapós, csak véleményt mondok, mert úgy érdemes ezt a "műfajt" csinálni - szerintem. Sokat olvasom az ömlengéseket olyan fotókról, amelyek ... az enyémeknél is rosszabbak. Padig ez nem segít a megdícsértnek. Nem vagyok indanetes, mert félek a függőségtől. Jó szándékú amatőr fotósnak tartom magamat a megjegyzéseimért kapok is eleget. Ne csináljam? Tehát: minden kép kiváló!

kxmole   2010. február 16.

Félreértesz. Én elfogadtam a véleményed, sőt azzal egyet is értek, hogy legyenek negatív kritikák is, de akkor ne csak annyi, hogy hát ez szar, ennél 10x jobbat csinálok.:)
Azt észre kell venni, hogy ez nem a fotozz.hu, inkább egy fotómegosztó oldal.Én tudok róla, hogy nem jó kép, csupán _érdekesnek_ tartottam, hogy két kis objektív egymással szembefordítva is alkalmas hobbi makrózásra és ezt próbáltam szemlélteni ezzel a képpel. Általában az alap albumomat ilyenekre használom. A macskásat meg a macskáknak, szintén nem azzal a céllal, mert díjat szeretnék velük nyerni. :)
Mindenesetre én már rég elfogadtam, hogy néha írsz kritikát, sőt néha indokkal:), de fogadd el Te is, hogy akkor más is ír a kritikádra választ.
További jó fotókat, és tényleg nem akartalak a kritikaírástóé eltántorítani, továbbra is várom őket, de néha tégy építő jellegű javaslatot is. :)
Üdv.

Regulus   2010. február 17.

A fent leírtakkal egyetértek.
Sokat lehetne beszélni arról is, hogy már mindent lefényképeztek, újat nehéz találni; majdnem minden újnak gondolt kép már plágium. Saját képeim is. A kísérletezés szerintem is járható, de a kritikai megjegyzésekből - ha van bennük - kivehető a rossz szándék. Én nem azzal teszem őket. Hogy miért? Mert kb. 30 éve fotózok.
Üdvözlettel

kxmole   2010. február 17.

Igen, ez szinte mindennel így van, nem csak a fotózás tekintetében. Nehez olyat kitalálni, vagy kigondolni, amit valaki már ne csinált volna meg...:). Pedig az egyedi ötletek a nyerők továbbra is, de ahhoz, hogy egyedit alkosson az ember, elengedhetetlen pár "plágium".
Elfogadom, hogy nem rossz szándékkal írod a kritikákat. Mindenki más és mindenki máshogy értelmez akár csak pár szót is. Bevallom nekem néha az jött át, hogy csak heccből/bosszantásból írsz a képekhez (nem csak az enyémkhez), emiatt vettem már poénra én is a válaszaimat, úgyhogy kicsit félreismertelek... Ezentúl máshogy olvasom a hozzászólásaid.

Üdv.

Regulus   2010. február 17.

Befejezésül egy elvarratlan szál: én drasztikus egyszavas jelzős véleményeket nem szoktam írni. De hogy jönne vissza az, ha véleményemben leírnám: a fotó kontrasztján javítani lehetne, az élesség nem elégséges, a ff egyensúly elállítódott/nincs beállítva, a képkivágás minden fotósszabálynak ellentmond, túlzottan ragaszkodni nem kellene az aranyszabályhoz. Ez tényleg kiverné a biztosítékot és kapnék érte hideget-meleget. Pedig ez lenne a célra vezető, ez vinne előre. Én ilyen véleményeket várnék képeimre.


Üdvözlettel RJ

Kedvencnek jelölték
Albumokban