_
Még a tepsiben..
  • 2013. júl. 21.
  • 281
  • 24
  • 20
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Borban sült részeges csirke

Hozzávalók 4 személyre
1 kg csirkecomb (4 db szép méretű)
2 dl fehérbor
8 db apró lila hagyma, vagy 3 nagyobb elnegyedelve
1-2 ág friss rozmaring
2 evőkanál liszt
10 dkg kockára vágott szalonna – legyen jó füstös
só, bors,
egy kevés olaj az elősütéshez

A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd a bőr nélküli oldalát belemártjuk lisztbe. Az olajat felhevítjük majd a combok mindkét oldalát kicsit elősütjük. A csirkéket betesszük a tepsibe, rádobjuk a hagymát, a rozmaringágakat és a kockákra vágott szalonnát, lefedjük alufóliával és 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, majd ráöntjük a bort és újabb 20 percre visszatoljuk, de már 240 fokon, ha a csirke még nem kapott elég színt, akkor még 10 percig grillezzük
Én persze csak 2 kisebb csirkecombból készítettem, és ilyen lett, ...ehhez pirított hagymás krumplipürét fogok csinálni
Gyártó: Fujifilm FinePix S2950
Fókusztáv: 5.5mm
Rekesz: f/3.2
Zársebesség: 1/60
ISO: 400
Készült: 2013. júl. 21. 10:54
Kevesebb
Több

bokamari   2013. július 21.

Szerintem is!!!
Hű, az illatát is érzem szinte....

klari50   2013. július 21.

Hölgyeim! Már az illata is isteni volt... ezért megosztom veletek a receptet! (kép alatt)

balmár   2013. július 21.

Köszi a receptet Klári. Én is megcsinálom nagyon jól néz ki, csak finom lehet :))

irenne56   2013. július 21.

Nem bonyolult az elkészítése, gusztusos és biztos nagyon finomra sikeredett! :)) Ki kell próbálni! :))

Krémusz   2013. július 21.

Huuu! megéheztem :)))
Nagyon guszta, köszi a receptet, ki fogom próbálni!

klari50   2013. július 22.

Márti
Irénke
Krémusz
a receptet nagyon szívesen, ... és tényleg nagyon egyszerű, a végeredmény pedig fincsi! :-)

Kati-ka   2013. július 23.

Köszönöm én is a receptet a guszta fotóval együtt!

Zsazsa anyo   2013. július 23.

Nagyon jó recept! Én is szoktam késziteni - jó sok zöldséggel sütöm.
Cukkini, gomba, hagyma, sárgarépa, kaliforniai paprika, burgonya és
sok-sok fokhagyma:)

klari50   2013. július 23.

Az igen! Még jó, hogy most vacsiztam :-)

Vilmányi Sándor   2013. július 24.

Jesszusom, csorog a nyálam!!!! Eszetlen jó, meg a fotó is, totál anyagszerű, mindjárt beleharapok.

klari50   2013. július 25.

Köszönöm! csak ajánlani tudom az elkészítését... amilyen jól néz ki, olyan finom is!

iiilona   2013. július 31.

Klári, jó ötletet adtál, az élethű fotóddal.!!!

Rolling   2013. július 31.

Szép és finom,de megvárom a fagyosabb napokat a sütő bekapcsolásával.

klari50   2013. július 31.

Köszönöm! ... Hát igen a sütő begyújtása elég nagy kihívás ebben a hőségben :-)

Kedvencnek jelölték
Albumokban