_
Akác, minden mennyiségben (1)
  • 2013. máj. 05.
  • 84
  • 4
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Fujifilm FinePix S2950
Fókusztáv: 28.3mm
Rekesz: f/5.2
Zársebesség: 1/120
ISO: 64
Készült: 2013. máj. 05. 15:16
Kevesebb
Több

Vilmányi Sándor   2013. május 10.

Gyerekként megettük. Csak vigyázni kellett, hogy a méheket nehogy bekapjuk, mert az vészes lehetett. Az ősök meg bort készítettek vele. Most hallottam szörpről is.

klari50   2013. május 10.

:-) Igen, mi is így voltunk!

AKÁCVIRÁG SZÖRP
Hozzávalók:
30-45 ág akácvirág füzér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló
Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.
Másnap sűrűszövésű gézanyagon szűrjük át, majd a virágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.
Készíthetjük akácmézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez.

http://kaldeneker.hu/

Kedvencnek jelölték
Albumokban