Gyártó: | Fujifilm FinePix S2950 |
Fókusztáv: | 28.3mm |
Rekesz: | f/5.2 |
Zársebesség: | 1/120 |
ISO: | 64 |
Készült: | 2013. máj. 05. 15:16 |
Gyártó: | Fujifilm FinePix S2950 |
Fókusztáv: | 28.3mm |
Rekesz: | f/5.2 |
Zársebesség: | 1/120 |
ISO: | 64 |
Készült: | 2013. máj. 05. 15:16 |
Vilmányi Sándor
Vilmányi Sándor 2013. május 10.
Gyerekként megettük. Csak vigyázni kellett, hogy a méheket nehogy bekapjuk, mert az vészes lehetett. Az ősök meg bort készítettek vele. Most hallottam szörpről is.
klari50
klari50 2013. május 10.
:-) Igen, mi is így voltunk!
AKÁCVIRÁG SZÖRP
Hozzávalók:
30-45 ág akácvirág füzér
3 db citrom
3 kg kristálycukor
30 szem citrompótló
Tegyük az akácvirágokat egy nagy fazékba, és öntsünk rá annyi vizet, hogy bőségesen ellepje. A virágokat nem szükséges megmosni, mert akkor sok íz anyagot veszítünk el vele. Adjuk hozzá a vékony karikákra felszeletelt citromot, keverjük jól össze, majd fedjük be egy fedővel. Hagyjuk a konyhában, vagy tegyük az éléskamrába és áztassuk legalább egy napon keresztül.
Másnap sűrűszövésű gézanyagon szűrjük át, majd a virágos levet öntsük egy nagy fazékba. Adjuk hozzá a cukrot, citrompótlót, majd forraljuk fel. Még forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le, majd tegyük szárazdunsztba. Másnap már betehetjük az éléskamránkba. Jéghideg vízzel, egy-egy levél friss mentával hígítva fogyasszuk.
Készíthetjük akácmézzel is, cukor helyett körülbelül 3 kilónyi mézet használjunk az elkészítéséhez.
http://kaldeneker.hu/