_
Beszélgetés a Museum Cafe-ban
  • 2013. ápr. 21.
  • 215
  • 0
  • 0
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Foundation for the Protection of Children / Gyermekvédelmi alapítvány
Küldetés
Tizenkét év szakmai tapasztalattal hisszük, hogy a remény korszakában élünk, ahol összefogással és odafigyeléssel mindenkinek jut segítség. Az Age of Hope munkatársai megalapozott szociális gyakorlattal és magabiztossággal rendelkeznek, így ott lehettünk az elmúlt évek legsúlyosabb természeti katasztrófánál, hogy mentális és fizikai tekintetben segíthessünk a rászorulóknak.
A cégről röviden
Az Age of Hope Alapítvány 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat. Azonnali, majd hosszú távú segítséget igyekszünk nyújtani a bántalmazott vagy mélyszegénységben élő gyermekeknek, megoldást keresünk helyzetük könnyebbé tételére. Adományozóink jóvoltából rendkívüli katasztrófák esetén segítjük a nélkülöző családokat, szakembereinknek köszönhetően átsegítjük őket a krízishelyzeten.
Leírás
Évente 150 gyermek számára szervezünk több hetes élménypedagógiai és alkotó táborokat. Drogprevenciós, egészségmegőrző és felvilágosító foglalkozásokat tartunk. Büszkék vagyunk rá, hogy a kortárs segítő szolgálatunk keretében a téma iránt aktívan érdeklődő, elkötelezett fiatalok - középiskolai diákok és felsőoktatási hallgatók - önkéntes munkáját koordináljuk. Egész évben gyűjtjük az adományokat és eljuttatjuk a rászorulók számára. A folyamatos felajánlásoknak köszönhető, hogy a vörös-iszap katasztrófa károsultjainak közel 4 millió forint értékben, húsz kisteherautónyi tárgyi adományt juttathattunk el.
Szintén a felajánlásoknak köszönhető, hogy 2011 karácsonyán nyolc intézményben - köztük családok átmeneti otthonaiban, gyermekvédelmi intézményekben, és három szegény faluban - tudtunk mintegy négyszáz gyermeknek ajándékot adni.

A NIGH OH HOPE elnevezésű tájékoztató és bemutató rendezvényeinken teret biztosítunk hiteles civil és szakmai szervezeteknek, magánembereknek, hogy bemutathassák munkájukat a nyilvánosság számára. A rendezvénysorozat egyúttal lehetőséget biztosít számunkra, hogy személyes kapcsolatot építsünk ki az adományozóinkkal.

Jó szakmai kapcsolatokat ápolunk külföldi és hazai társszervezetekkel, budapesti iskolákkal, gyermekvédelmi intézményekkel, drogprevenciós alapítványokkal, valamint fokozottan hátrányos helyzetű kistelepülések polgármestereivel.

Hisszük továbbá, hogy a civil és az üzleti szféra között elősegíthető a hatásos együttműködés, melynek óriási ereje sorsok megváltoztatására képes.

Általános információk
ADÓSZÁM:
18287204-1-43
SZÁMLASZÁM:
ERSTEBANK 11600006-00000000-56705485
Külföldről:
GIBA HUHB HU2511600006-00000000-56705485

Szakmai vezető: Tóth Ákos
Gazdasági vezető: Keszthelyi István
Jogász: Dr. Horváth Edina
Orvos szakértő: Dr. Kulcsár Andrea
Drogprevenció: Géber Eszter, Bognár Éva
Design: Kálmán Dani
Médiafelelős: Tiszai András
Média Partner: Recording Pictures

Tel.:
+36709488947 ( Tóth Ákos )
+36309222199 ( Tiszai András )
E-mail:
remenykora@gmail.com
akostoth69@gmail.com