_
Vas és kő
  • 2012. aug. 12.
  • 1050
  • 16
  • 7
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon 600D
Fókusztáv: 28mm
Rekesz: f/3.5
Zársebesség: 1/4000
ISO: 100
Készült: 2012. aug. 12. 15:40
Kevesebb
Több

king09   2012. augusztus 13.

Látod András mit hoz az élet?:D Úgy néz ki elhagyom az Alphások táborát, és most próbálgatom a gépeket. Eddig Canon a nyerő, de még várok pár hetet...

DosaAndras   2012. augusztus 13.

És miért? ;) miben jobb a Canon?
Egy időben én is szemeztem C/N/P gépekkel, de aztán összességében maradt a Sony. :)

king09   2012. augusztus 13.

Hosszú lenne most elmesélnem, de a legegyszerűbb indok az objektívpark, és az árak. Konkrétan én egy Sigma 17-70-est akartam a Sonyra kapásból 30-40 ezerrel többe került, alig 1-2 cég forgalmazta, és mivel a Sony-ra gyártott objektív kifutó terméknek számított ( Canonnál, és N ikonnál nem ) garancia is csak a külföldről lett volt igényelhető. Ugyanezt tudnám elmondani egy fix 50-es objektív esetében is, teleobjektívek terén sem más a helyzet, és ilyen körülmények között döntenem kellett a jövőt illetően. (A Zeiss objektívekről pedig nem is beszélek, hiszen sajnos azok arany árban kaphatók.) Szeretnék a kitt korszakból előrébb lépni, de sajnos csak most jöttem rá, hogy miért is vesznek olyan sokan Canon, és Nikon gépeket. Ettől függetlenül imádtam az Alphámat, kitűnő gépnek tartom mind a mai napig, és egyáltalán nem bántam meg választásomat. Nem is fogom eladni hisz kedvesem, -aki hallani sem akar az Alpha eladásáról - fogja megörökölni.:)

DosaAndras   2012. augusztus 13.

Használtban nem gondolkoztál? Nemrég hirdettek expresszen egy 17-70 OS-t 3 év garival 95e-ért, 50/1,8at most adtam el 30e-ért, tamron 17-50 5 év garival újonnan 95e körül van... sony/tamron 55-200 meg egy jó kis tele, vagy tamron 70-300 usd, aztán persze ha elkap a gépszíj jönnek az L obik Zeiss árban... :)
C/N azért részben divat kérdése is, persze nagyobb a lehetőség, több az obi, több a használt cucc is. Nekem fotos a hajtogatható kijelző és az oldalra nyíló nagyon nem jött be.
Viszont kívánok szép fényeket a Canonhoz, mert tök mindegy mivel fotózol, csak csináld :)
Ja és bocs az offokért, nyugodtan töröld!

king09   2012. augusztus 13.

Ne viccelj, miért törölném? Sőt, megköszönöm. A semmitmondó, egymást ajnározó, felesleges hozzászólások helyett sokkal inkább ilyen építő jellegű beszélgetésekre lenne szükség. És mellesleg abszolút nem mondtál butaságokat.
András nálam a használt nem pálya. Sajnos elvesztettem a bizalmamat, és esetleges pechemre nincs kedvem a pénzen után futni. Tudom, hogy vannak garanciálisak is, de az is macerás lehet bizonyos problémák esetén.
Egyébként fotóztál már pl. 600d-vel? Én tegnap próbáltam először, de azért óriási különbség van az enyémhez képest. Kb. 100 képet lőttem, de egyszer sem vesztett fókuszt. A Sonymmal sajnos előfordul, hogy többször is fókuszálnom kell, mert elengedte a témát.
Mint már mondtam imádom a gépemet, de ezen kis teszt alapján be kell ismernem a 600d azért jobb gép. A tiéd nem ismerem, így sajnos fogalmam sincs, hogy milyen lehet.
Ja, és a lényeg, hogy a kedvesem is megfertőztem a fotózással, de sajnos neki még nincs gépe. Ezért is van szükség még egy masinára...

DosaAndras   2012. augusztus 13.

Nem, még nem volt kezemeben 600d... :)
Meg vagyok elégedve a Sony AF rendszerével többé kevésbé, Az A55-é már lényegesen jobb, mint az A450-é.
De tény, hogy ha nem lenne annyi Sony/minolta user barátom, és nem lenne annyi obim :) akkor esetleg elgondolkoznék váltáson. Bár a gyors LV, kihajtható LCD, kompakt méret, megfizethető ár, AF videó együtt nem sok gépben van meg...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban