_
Kosztolanyi 2010 08 03   006cr
  • 2010. aug. 07.
  • 704
  • 0
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Ezek meg már a következő lámpánál ragadtak be. Mi továbbra se tudunk továbbhaladni,

Egyébként persze az igazság szerint én is szabálytalan voltam, hisz ilyenkor a Bartókról se lehetne behajtani a kereszteződésbe a szabály szerint. Ha ezt betartottam volna, akkor délig ott állhattam volna. Na most, aki szerint én ugyanolyan "bűnös" vagyok, mint a Bocskaisok, az persze nem érti a helyzetet: Őket ugyanis a Bocskais nagy forgalom tartja fel, minket meg csak ők, a Bartókon ugyanis lehetne tovább haladni, ha ők nem lennének ott. Az "eredendő" bűn tehát az övék.

bowlingcamps   2010. augusztus 07.

Velem nem sikeruit megértetned hogy valójában mi a különbség kettőtök taplósága vagy rátartisága között.
Mindenkinek egyszerűbb lenne az élete, ha a másik autó hirtelen eltűnne, felszívódna, akkor aztán lehetne közlekedni.
Ha vált a lámpa téged oldalról ugyanúgy lefotóznak és felraknak ide.
Érted?

jozsefbiro   2010. augusztus 07.

Először is, a képek nem a kereszteződésben készültek, hanem közvetlenül előtte. Az én szabálytalanságom annyiban állt, hogy a kereszteződés előtt kb. 15 méternyire levő lámpát elhagytam, viszont magába a kereszteződésbe nem mentem bele, közvetlenül előtte megálltam. Pont ezért készülhetett az utolsó kép a következő Bocskais hullámról, akik "természetesen" ugyanúgy bent ragadtak a kereszteződésben. Rólam tehát senki sem készíthetett oldalról olyan fényképet, hogy elállom az útját, miközben neki zöld. Amikor ugyanis végül átpréseltem magam, akkor az egy zöld alatt történt. (Az más kérdés, hogy közben valóban "akadályoztam" két autót is, akik a Bocskairól ragadtak bent, hát nagy lekifurdalásom nincs emiatt.)

Másodszor is, bár ha képes lettél volna végiggondolni a szitut, akkor ezt felfoghattad volna már, a dugó a Bocskain volt: ők tehát azért nem tudtak átmenni a kereszteződésen, mert a sor állt előttük a Bocskain. Előttem nem állt sor a Bartókon, csak azok miatt nem tudtam átmenni, akik keresztben álltak előttem a kereszteződésben, szabálytalanul. Ha ezt a különbséget képtelen vagy felfogni, akkor taplózz csak nyugodtan tovább...

Indexr   2010. augusztus 09.

Nyugalom, fiúk. Ez egy töketlen budapesti közlekedésrendészetre és -fejlesztésre vezethetö elsösorban vissza (az emberi gyarlóság megléte mellett). Csak egy érdekesség. Ezt a közlekedési problémát Spanyolországban agente del traffico-k és a Policia Local segítségével tökéletesen meg tudják oldani. Valenciaban láttam ezt januárban. Csúcsforgalom, a nagyobb keresztezödésekben városi rendörök, akik a forgalmat írányították. Hatalmas forgalom volt, de az autók nem torlódtak fel, folyamatos volt a forgalom. A városi rendörök még a szabálytalan buszsáv-használatot és parkolást is sikeresen meg tudták akadályozni. Ott rend volt, itt káosz van.

bowlingcamps   2010. augusztus 09.

Számos nagyvárosban szerte a világon sárgára becsíkozzák a kereszteződést, hogy lássa az állampolgár, hogy hova nem szabad(na) behajtani anélkül, hogy az elhagyása is biztos lenne. Nálunk sajna nem nagyon látni ilyen felvonalazott frekventált kereszteződéseket, de a baj megint nem csak közlekedési, inkább morális.
A paraszt nem lát tovább előre 5 méternél, és különben is dögöljön meg szomszéd tehene!!! Is.
Ha rákiabálsz esetleg nyammogva, nagy kegyesen visszatolat, de legtöbbször csak mutogat maga elé, hogy ezek miatt az istentelen barmok miatt nem tudok menni!!!