_
63480
  • 2008. szept. 04.
  • 625
  • 6
  • 6
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

marci1300   2008. október 06.

Helló! megkérdezhetem hogy milyen géped van és hogy hány oerces zárral csináltad a képet és a blende érték is mennyi volt és van rajta zajtalanítás? Nagyon jó lett!!

hopotty   2008. október 06.

Helló!
Canon 300D.
3*20 perc expo. A blendére már nem emlékszem, azt a környezet megvilágítása befolyásolja a 20 perces záridőhöz képest. Kisérletezés.... :-)
Zajszűrés teljesen biztos, hogy volt, mert ekkora időnél már a 300D is zajosodik. Kétféle zajszűrés is volt. Az első a "black frame" technika. Csináltam felrakott obisapkával a végén egy ugyanúgy 20 perces expót. Van erre egy kis program, ami kivonja az eredeti képből a "black frame" -et. Ez azért nagyon jó, mert eltünteti a hot pixeleket és jelentősen csökkenti a zajt is. Valamint a program csökkenti az egész kép lilás elszineződését is. Utána a három képet PS-ben egymásra rakod, "lighten"-re állítod a "blending"-et. A végén még egy kis zajszűrés és már kész is van... :-)
Remélem érthető voltam...

marci1300   2008. október 06.

igen érthető voltál köszi! :) én is próbálkoztam vele én kb 23 perc expo volt és 400D-m van de az eléggé hotpixeles lett és sokat nem naon tudtam vele kezdeni:(

marci1300   2008. október 06.

és még letudnád irni hogy milyen programokkal dolgozod ki a képeket?

hopotty   2008. október 06.

Hotpixel az lesz, azzal nem tudsz mit csinálni. Viszont itt nézz szét:
http://www.mediachance.com/digicam/index.html
Sok apró és ingyenes program. :-) Neked a Hotpixels eliminator és a BlackFrame NR a barátod. A Hotpixel is jó, de néha téved. A másik sokkal jobb eredményt ad, de macerásabb.
Ami a legfontosabb: ugyanolyan körülmények közt készítsd el a black frame -et, mint a többi képet. Leginkább ugyanazon a hőmérsékleten...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban