_
Sagrada Familia
  • 2021. nov. 19.
  • 186
  • 11
  • 15
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A Szent Család-templom (katalánul Sagrada Família), teljes nevén A Szent Család Engesztelő Temploma, Antoni Gaudí mesterműve. Az építése 1882-ben kezdődött és a tervek összetettsége miatt rendkívül lassan halad, jelenleg is munkálatok folynak rajta, elkészülte után a világ legnagyobb bazilikája lesz. Az épület az organikus építészet mintapéldánya, de sorolják a szecesszióhoz is, sőt kubista jegyeket is találtak rajta. Eddig még nem születtek tervek az orgonára, ami megfelelne a bazilika méreteinek, és képes annak tereit hanggal betölteni. A 18 torony közül eddig 8 épült meg.
Gyártó: NIKON COOLPIX B700
Fókusztáv: 4.3mm
Rekesz: f/3.3
Zársebesség: 1/800
ISO: 100
Készült: 2021. okt. 27. 16:24
Kevesebb
Több

Hermi   2021. november 19.

Zárójelben jegyzem meg, még ha sokan meg is köveznek érte, hogy én valahogyan nem éreztem eufóriát, amikor megláttam... Annyi stílusjegy, annyi alapanyag, annyi - szerintem - össze nem illő formát fedeztem fel rajta, hogy szinte összezavarodtam... Lehet, hogy azért, mert eddig mindig csodaszépen megalkotott és egységesre tervezett katedrálisokat láttam, de itt nagyon sok apróbb-nagyobb bizarr megoldásokat is felfedeztem. Majd még mutatok közelebbi fotót is...

frangipani   2021. november 19.

Eklektikus. Meg valószínűleg jó szögből készült, retusált fotókat láttunk róla. Meg lehet, hogy kissé túlmisztifikálják.
A valóság pedig sokszor nem azt nyújtja amit várunk.

Eszem ágában sincs megkövezni. Egyébként pl. a férjemet sem izgatja, az ő bakancslistáján nem szerepel.

Várom a fotókat. :-)

Hermi   2021. november 19.

Ettől azért azt ajánlom mindenkinek, ha lehetősége van rá, nézze meg, mert annyira híres, aztán vonja le a saját következtetéseit. Az is lehet, hogy én nem érek fel Gaudi nagyságához és ami eltér a megszokottól, az nekem már szinte értelmezhetetlen.
Tény, hogy már most is hatalmas, pedig még évek kellenek hozzá, hogy befejezzék.

frangipani   2021. november 19.

Én is sokszor voltam úgy, hogy a híres turistalátványosságok hidegen hagytak, viszont a bolyongás közepette véletlenül talált dolgok nagyon tetszettek.

Hermi   2021. november 19.

... és mennyivel nagyobb élmények tudnak lenni, mint az előre megírt forgatókönyv:-)

Hermi   2021. november 19.

Köszönöm Karolina, féltem, hogy egyedül maradok a véleményemmel!:)

H1N1   2021. november 20.

Csatlakozom az előttem szólókhoz: inkább építészeti bravúrnak tartom, ami még mindíg épül és ki tudja mikor lesz kész!? Mellesleg nem tudom, hogy egy idegenvezető mit mondana az egészről, nem is beszélve a részletekről !!!???

Hermi   2021. november 20.

Kedves H1N1: Kicsit féltem a népharagtól, amikor leírtam a véleményemet...:) De látom, inkább mindenki különleges, kacifántos építészeti megoldásnak látja:)
Nos, a mi idegenvezetőnk hatalmas lelkesedéssel beszélt, mesélt a templomról, részletezve, hogy mi-mit jelent a diszítésekben és mi fog még megvalósulni. De nem csodálom, hiszen spanyol volt, mi mást mondhatott volna?:-)

anna schwelung   2021. november 21.

Barcelonában járva barátaink felmentek, engem nyomasztott ez az egész, maradtam az utcán. Nem a világom, nem tetszik.

Hermi   2021. november 21.

Anna: biztosan be- és fel is mentem volna a véleményem ellenére én is, de a Covid miatt a kiránduláson szigorú szabályok voltak, na meg rengeteg turista, nem is kerültünk volna sorra. A véleményedet osztom, de azt már biztosan olvastad:-)
Hogy vagy, hogy vagytok??? Ugye, már kifelé lábaltok???

Hermi   2021. november 21.

Karolina: Elhiszem, hogy belül szép, de azt már soha nem fogom megtudni... Annyi volt a sorban álló turista, hogy remény sem volt rá bejutni. Amúgy is a hajótársaság szigorú szabályokat írt elő, pl. nem keveredhettünk még a helyi lakosokkal sem. Ilyen, mikor járvány idején utazik az ember...:(

Hermi   2021. november 21.

Karolia: Két évet vártam rá, hogy indulhassunk, most, két oltással és szigorú szabályokkal sikerült! Azóta sem térek magamhoz, annyira visszavágyok...

gabor7676   2021. november 21.

Orok Szerelem!!!!,Barcelona es a Sagrada Familia.
Epiteszeti csoda es remekmu!!! Minden reszlete, egyedi!!!!!!!!
Remelem meg vissza terek ide!!!!

Hermi   2021. november 21.

Köszönöm Gábor, örülök, hogy előhoztam az emlékeket! Kívánom, hogy mielőbb visszatérhess ide!!

Kedvencnek jelölték
Albumokban