_
Farkasok éjszakája
  • 2010. febr. 03.
  • 1289
  • 10
  • 3
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A képet 2010.01.29-én, este fél 9-kor készítettem, telihold idején. Egy darabig felhők takarták el a Holdat, aztán szépen kitisztult az ég és elkészíthettem ezt a felvételt. Állványról fényképeztem természetesen, a Canon EF 70-200 teleobjektívvel és a Kenko Teleplus 1.4x-ezővel. Ennek ellenére ehhez a nagyításhoz durván bele kellett vágnom a képbe, konkrétan 7,8 megapixelt vágtam le a 10-ből. Nem szép dolog, nem is örültem neki, de különben semmi sem látszott volna a képen :)
Kevesebb
Több

Gyenis   2010. február 05.

Hát sajnos a minőségre komolyan ráment a vágás. De azthiszem a holdat mindenki megpróbálja "lelőni" legalább egyszer az életében. :)
Ilyenkor azért jóljönne a 800/5.6L kétszerezővel mi? (13ezer dollárért) :D

Guildenlenny   2010. február 05.

Teljesen igazad van, Gyenis, nem is rejtem véka alá, igazából magam sem szeretem az ilyen partizánvagdalásokat, mint amit ennél a képnél végre kellett hajtani. :) Végül azért tartottam meg és töltöttem fel, mert alapvetően élesre sikerült a kép és épp egy nagyon tiszta ég mellett sikerült fotografálni. Lesz ez még talán jobb is, tanulság, hogy a kelő teliholdra kell rámenni, ha ennyire "kicsi" a gyújtótávolság, talán ott kisebb vágással is látványos eredményt lehet elérni. Ha lesz jobb eredmény, felhajítom azt is... Jól jönne, bizony egy komoly tele, itt a Kenko 1,4x-ező nem sokat ér, 2x-ezőt meg mondjuk még egy fix optikára sem szívesen raknék fel, ott bizony már elég jelentős a minőségromlás. Gondolkodtam valami olcsóbb tükörobjektíven ilyen célra, de aztán megláttam pár képet és úgy döntöttem, hogy kb. 8 megapixel levágásával is ugyanolyan eredményre jutok. Majd próbálok valakitől kölcsönözni egy jobb csillagászati távcsövet meg egy t2 adaptert, mert arra még úgy kíváncsi lennék... Egy fix telém van, a Sigma 150 telemacro, de szerintem nem is lesz több, emiatt is most a küszöböt rágom egy jó ideig anyagilag. (Azért akkor is megérte :))

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban