_
Fő a biztonság
  • 2009. aug. 19.
  • 953
  • 0
  • 14
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A Red-Bull repülőverseny miatt a bicikliutat lezárták. A Bathyány tér előtt az út egyszercsak véget ér. Észak felé az úttestre lehet menni, majd a tér után lesz ideiglenes bicikliút, de viszafelé semmi nincs, mert az út egyirányú.

pirx   2009. augusztus 19.

Na. Akkor nézzük csak! Van az idősebb úr a kerékpáron. Jól láthatóan balra nagyívben kanyarodva, nem száll le a drótszamárról, hanem vígan teker (és kacsingat). Van a másik úriember, láthatóan profibb. A szabályszegésben is. Nem tudom hol készült a kép, de vagy a szembejövők sávjában teker, vagy egyszerűen (ami valószínűbbnek tűnik a parkoló autók irányának láttán) öntudatos bringáshoz híven az egyirányú utcában szembe a forgalommal. Gondolom ezért jelent meg a keréákagyon ez a kép azzal a címmel, hogy fő a biztonság!? De megértem. Sietni kellett bringát emelgetni a Margit hídra!

pirx   2009. augusztus 19.

Rájöttem hol készült a kép! Batthany tér. Tehát szembe teker... Grat! És ráadásul a Margithíd se arra van... Vagy onnan jön?

varkocs   2009. augusztus 19.

A mögötte lévő rész le van zárva a pitbull air race miatt, úgyhogy nyugodtan jöhet onnan. Az idősebb úr is szabadon cikázhatott akkor ott.

pirx   2009. augusztus 19.

Bocs, de az, hogy mögötte lezárták, még nem jelent felmentést az egyitrányú utca alól, sem a cikázás alól.Persze lehet, hogy egy hülyegyerek boyracer a tuningolt suzukijával ugyanezt gonsolja, és akkor érdekes lesz. De komolyan? Miért gondolják egyesek azt, hogy ők fel vannak mentve a szabályok alól? Ugyanakkor másokon állandóan azt kérik számon?

pirx   2009. augusztus 19.

"...viszafelé semmi nincs, mert az út egyirányú."
izé...Fő utca? Vagy oda bringával behajtani tilos?

pirx   2009. augusztus 19.

OK! Utolsó hozzászólásomnak nincs értelme. Szövegértő olvasás! Nekem!

bravo bateman   2009. augusztus 19.

egyirányú utcában elvileg a bicós max. 10-zel mehet szemben a forgalommal, asszem. ez itt eléggé az. a bicóúton most a redbull kamionok meg tribünök parkolnak, bravo.

...és láttátok a két bringás között az úton áttáncoló medvét?

pirx   2009. augusztus 19.

Sajnálom, de ki kell ábrandítsalak! A kerékpáros cask ott hajthat be az egyirányú utcába forgalommal szemben, ahol ezt a részére tábla engedélyezi!
Igen Szopás, de kerülni kell! Ahogy kerülnek a gyalogosok is, és az autósok is, ha útlezárás, építkezés, medvetáncoltatás van! Olyat nem olvastam sehol hogy a bringásnak nem kell kerülnie. Nem beszélve arról, hogy ők azok, akik marhára büszkék arra, hogy egészségesen élve mentik meg a földet. Akkor tessék még vagy 500 métert tekerni pluszban a lezárás miatt.

pirx   2009. augusztus 19.

Behajtani tilos
Egyirányú utcába értelemszerően tilos a forgalommal ellenkezı irányból
behajtani kerékpárral is, kivéve, ha az alábbi kerékpárt jelzı kiegészítı tábla
ezt megengedi. Ez utóbbi esetben szigorúan az úttest jobb oldalán kell
haladni kerékpárral.
Sok országban a “behajtani tilos” kerékpárokra nem vonatkozik, és minden
egyirányú utcába be szabad hajtani ellenkezı irányból. Magyarországon
csak akkor szabad behajtani, ha a kiegészítı tábla ezt megengedi!

forrás:plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

pirx   2009. augusztus 19.

Ergo semmi tíz kilométeres korlátozás, vagy hasonló marhaság. Bizony a kerékpár jármű, és a szabályokat tudni kéne!

varkocs   2009. augusztus 19.

te pirx vazz, nem jár mögötte semmi, csak biciklis esetleg, vagy gyalogos. A kialakított bicikli sávban oda-vissza lehet menni. A képen látható biciklis, most visszafelé jön a Margit híd irányából, és szemben vele nem jöhet semmi, mert le van zárva az út már előtte. Épp be fog befordulni balra a járdára/biciklisávra, egy szűken hagyott kis folyosón.

pirx   2009. augusztus 19.

Varkocs! Egyrészt elfogadom, hogy lezárták. De akkor mit is keres ott a kerékpár? Van egy kivéve keékpár tábla?
De lényegtelen. Jellemzően arról van szó, hogy
1. Vagy fogalmuk nincs a KRESZ-ről a kerékpárosoknak, lásd bravo bateman, aki meggyőződéssel állítja, hogy behajthat az egyirányú utcába, csak lasabban
2. Van fogalmuk a KRESZ-ről, de finoman fogalmazva tágan értelmezik, és csak akkor lényeges, ha a javukra szól.
Ez az én nagy bajom. A másik, hogy a kerékpár mi a francot keres a járdán? Elvileg akkor mehet fent max 10km/h sebességgel(és itt van a 10 km/h, nem az egyirányú utcában!) ha az úttest járhatatlan.- A lezárt utca, vagy egyirányú utca nem járhatatlan. Ha a meglátásod szerint a srác bringával a lezárt úton haladva a járdára akar kanyarodni, az minimum két szabály megszegése. Akkor hogy is van ez?

varkocs   2009. augusztus 19.

A járdára azért akar kanyarodni, mert a járdán van a hivatalos biciklisáv. Igen ott a gyalogosok között, sajnos ez van, szégyellem is amikor a sok ámuldozó külföldit kell kerülgetni. A srác mögött kissé távolabb, hivatalos kétirányú biciklisávot alakítottak ki a lezárások idejére. Igaz, hogy nem tart a Batthyány térig, ott most valamiféle senkiföldje van, ahova autó nem hajthat be. Nem tudom ki járhat ott, de a rendezők nem tiltották meg sem a gyalogosoknak, sem a bicikliseknek. Úgyhogy most a biciklisek ott folytatják az ideiglenes biciklisávról az útjukat a járdán levő hivatalos biciklisáv felé. Ha a rendezőknek nem tetszik, majd szólnak nekik. Remélem világosan el tudtam magyarázni.

gaze762   2009. augusztus 24.

jezusom.. van aki ezen a foton ezen kezd el agyalni? hogy mennyire szabalytalan a bringas?
dzsizusz...
mit lehetne akkor felsorolni egyetlen koruton elkapott eletkepen.
Magyarorszagon vagyunk emberek! Itt mindig csak a más szabályszegése a bűn...

Gyűjteményekben
Albumokban