Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot
Ez alapján valóban nem lehet elkészíteni, de több mint 30 év vendéglátos gyakorlat, és egy elég komoly receptgyüjtemény alapján - lehetőleg röviden - megpróbálom megmagyarázni, csak ne vegyétek tudálékosságnak.
- ez a recept saját használatra készül(hete)t emlékeztetőül, így felesleges részletes technológiát megadni, pl. nem említi, hogy a babot is külön kell megfőzni, és az egészet át kell paszírozni. Az ember ezt tudja, de az alkotókat (főleg a füszereket) hajlamos kifelejteni. Erre van emlékeztető. Magam is így csinálom (és utána évek múlva nem értem).
- a paradicsompaprika = pritamin
- Erdélyben (a receptet nézegetve ez is onnan származhat) igen elterjedt étel. Akit ez felizgatott, ott könnyen hozzájuthat. (figyelem: ez csak alaprecept. Szinte minden házban másképpen csinálják)
- Kiegészítés 1: a padlizsánkrém (zakuszka) őshazája Örményország
- Kiegészítés 2: szláv nyelvterületen a hideg miniszendvicseket (falatkákat) hívják zakustkának
- Kiegészítés 3: aki az alkotórészeit szereti, annak ez igen finom vega kaja.
gkardos
gkardos 2008. január 06.
Aki ez alapján elkészíti, az le kell adjon nálam vámként egy üvegcsényi zakuszkát..
eszpee
eszpee 2008. január 09.
az a baj, hogy ehhez az ottani zöldségek kellenek... :(
vakegér
vakegér 2008. január 27.
Ez alapján valóban nem lehet elkészíteni, de több mint 30 év vendéglátos gyakorlat, és egy elég komoly receptgyüjtemény alapján - lehetőleg röviden - megpróbálom megmagyarázni, csak ne vegyétek tudálékosságnak.
- ez a recept saját használatra készül(hete)t emlékeztetőül, így felesleges részletes technológiát megadni, pl. nem említi, hogy a babot is külön kell megfőzni, és az egészet át kell paszírozni. Az ember ezt tudja, de az alkotókat (főleg a füszereket) hajlamos kifelejteni. Erre van emlékeztető. Magam is így csinálom (és utána évek múlva nem értem).
- a paradicsompaprika = pritamin
- Erdélyben (a receptet nézegetve ez is onnan származhat) igen elterjedt étel. Akit ez felizgatott, ott könnyen hozzájuthat. (figyelem: ez csak alaprecept. Szinte minden házban másképpen csinálják)
- Kiegészítés 1: a padlizsánkrém (zakuszka) őshazája Örményország
- Kiegészítés 2: szláv nyelvterületen a hideg miniszendvicseket (falatkákat) hívják zakustkának
- Kiegészítés 3: aki az alkotórészeit szereti, annak ez igen finom vega kaja.