Gyártó: | Canon IXUS 850 IS |
Fókusztáv: | 7.6mm |
Rekesz: | f/3.5 |
Zársebesség: | 1/50 |
Készült: | 2008. jan. 06. 10:29 |
⚠️ Szolgáltatásunk hamarosan megszűnik, már csak korlátozott funkcionalitással érhető el. Részletekkel hamarosan emailben és itt a felületen jelentkezünk!
Gyártó: | Canon IXUS 850 IS |
Fókusztáv: | 7.6mm |
Rekesz: | f/3.5 |
Zársebesség: | 1/50 |
Készült: | 2008. jan. 06. 10:29 |
gkardos
gkardos 2008. január 06.
Aki ez alapján elkészíti, az le kell adjon nálam vámként egy üvegcsényi zakuszkát..
eszpee
eszpee 2008. január 09.
az a baj, hogy ehhez az ottani zöldségek kellenek... :(
vakegér
vakegér 2008. január 27.
Ez alapján valóban nem lehet elkészíteni, de több mint 30 év vendéglátos gyakorlat, és egy elég komoly receptgyüjtemény alapján - lehetőleg röviden - megpróbálom megmagyarázni, csak ne vegyétek tudálékosságnak.
- ez a recept saját használatra készül(hete)t emlékeztetőül, így felesleges részletes technológiát megadni, pl. nem említi, hogy a babot is külön kell megfőzni, és az egészet át kell paszírozni. Az ember ezt tudja, de az alkotókat (főleg a füszereket) hajlamos kifelejteni. Erre van emlékeztető. Magam is így csinálom (és utána évek múlva nem értem).
- a paradicsompaprika = pritamin
- Erdélyben (a receptet nézegetve ez is onnan származhat) igen elterjedt étel. Akit ez felizgatott, ott könnyen hozzájuthat. (figyelem: ez csak alaprecept. Szinte minden házban másképpen csinálják)
- Kiegészítés 1: a padlizsánkrém (zakuszka) őshazája Örményország
- Kiegészítés 2: szláv nyelvterületen a hideg miniszendvicseket (falatkákat) hívják zakustkának
- Kiegészítés 3: aki az alkotórészeit szereti, annak ez igen finom vega kaja.