_
Kodály körönd
  • 2021. jan. 24.
  • 251
  • 8
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

fülekibácsi   2021. január 25.

Az épület szép lett, de a kép nem. Nem sikerül elkapni a megvilágítást.

anna schwelung   2021. január 25.

Sebaj!
Nincs mit tenni, ez az épület mindig ellenfényben van.
...talán, ha az átépítésnél megfordították volna egy hátraarccal :-)

H1N1   2021. február 22.

Tényleg szép lett, de arra is kiváncsi lennék, hogy vele szemben az Anrássy út sarkán álló volt MÁV székház mikor fog megújulni, gyönyörű a homlokzata!!!

fülekibácsi   2021. február 23.

Melyik épületre gondolsz?
Átlósan szemben van egy lerobbant épület, azt most kezdik felújítani. Ősszel körbe állványozták, felállították a toronydarut. Majd megyek megnézni és lefotózni, közel lakom hozzá. Valahol olvastam, hogy a tetőzetet már lebontották.
A MÁV-nak volt egy másik épülete is az Andrássy úton, ott volt a MÁV nyugdíjfolyósítója. Azt úgy tudom eladták.

H1N1   2021. február 23.

Pontatlanul fogalmaztam, mivel az az épület amelyik a kisföldalatti lejárójánál található sohasem volt székház, viszont eredetileg vezetőállású vasutasok bérháza volt, mely később a vasutas nyugdijfolyósító bérháza lett. Tévedésem onnan származik, hogy láttam egy Budapest térképet amin MÁV székházként jelölték. A MÁV másik épületét úgy tudom még nem tudták eladni!?? Viszont aminek teteje leégett és képét Te is felraktad az is vasutas ház volt, nemtudom milyen funkcióval! Amiről én írtam az nem szemben átlósan, hanem mellette az út másik oldalán a földalatti lejáró mellett található!
Közelről jól látni, hogy /szerintem/ a legdíszesebb épület a téren!!!

H1N1   2021. február 23.

Találtam egy újabb nevet: MÁV Nyugdíjintézeti bérház!! Ha internet keresőbe beírod, képeket is lehet találni róla és a homlokzatról is!!!

fülekibácsi   2021. február 25.

Megtaláltam. Gondolhattam volna, hogy melyik épületről kérdeztél. A négy közül annak a legszebb a homlokzata. Talán éppen ezért marad el a felújítása.

Kedvencnek jelölték
Albumokban