_
A föld szeme
  • 2020. szept. 08.
  • 186
  • 5
  • 5
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem

fülekibácsi   2020. szeptember 10.

Amikor megláttam, már akkor eldöntöttem mi lesz belőle. Ez is egy szórakozás.

anna schwelung   2020. szeptember 11.

Ügyes vagy!
Én most gondban vagyok a vágással (félre ne érts), utómunkával, névcímkém feltüntetésével. Ugyanis le kellett cserélnem az amortizálódott öreg gépemet, a jelenlegin lévő win 10 védelmi rendszere nem engedi a photoscape magyar feltöltését, csak angol nyelven, de úgy sem végzi el azokat a feladatokat, melyet ugyanez a képszerkesztő anyanyelvünkön prímán végzett már több éve.
Lassítja a munkámat és nem is olyan minőséggel tudom végezni, mint annak előtte. Tudom, sokan esküsznek a picasára, még erre nem használtam, hanem kezdetben 10 éve a személyes fotók albumba sorolására, melyet aztán a rokonságnak el tudtam juttatni.

fülekibácsi   2020. szeptember 11.

A FotoScape feltöltése nekem sem sikerült.
Már évek óta az IrfanView kép szerkesztőt használom. Magyarul van, van hozzá használati utasítás, nagyon sok mindent tud.
A picasat nagyon ritkán használom, leginkább a kollázsok készítéséhez, arra nagyon jól bevált nekem.
A képeim nagy részét RAW minőségben rögzítem a gépen és a Capture NX-D programmal dolgozom fel. Ez a program csak angolul van (ami nekem olyan, akár a kínai) de lassan rájöttem a leggyakrabban használt munkákra. A hátránya, hogy időigényes, de én nem készítek annyi képet, mint Te így van rá időm.

anna schwelung   2020. szeptember 11.

Oohhhh, nagyon sok mindent tudsz!
...én még nem mertem kipróbálni a RAW-ot, nem tudom hogy műxik, milyen lesz. Nem vagyok kísérletező típus.
Valóban így is meggyűlik a bajom a sok képpel. Egy-egy ilyen eseményen, mint a futás, vagy a SZEF 100-150 képet is készítek, melynek természetesen 10-15 %-át mondom jónak, további részét elfogadhatónak, a többi kuka. Trükközni nem tudok, nem is próbálom, de a szüksége utómunkákat el kell végeznem mindenképpen.

Kedvencnek jelölték
Albumokban