_
Nagyboldogasszony-templom
  • 2024. júl. 05.
  • 41
  • 7
  • 5
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Melakához hasonlóan Penangnak is van egy nem hivatalosan Harmónia utcának nevezett része, mely messze földön híres etnikai és vallási toleranciájáról, ahol különféle vallások kegyhelyei békében megférnek egymás mellett.
A képen a római katolikus Nagyboldogasszony-templom látható.
Gyártó: Canon EOS 850D
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/320
ISO: 100
Készült: 2024. jan. 18. 05:39
Kevesebb
Több

Hermi   2024. július 07.

De megnézném belülről is! Vajon mennyire hasonlít egy európai katolikus templomhoz...?

frangipani   2024. július 07.

Sajnos mindenhova nem volt idő bemenni, akkor még mindig ott lennénk, és inkább a számunkra egzotikus, Európában nem igazán fellelhető templomokat néztük meg belülről. De szerintem olyasmi lehet, mint az európai katolikus templomok, hisz a gyarmatosítók építtették, akik Francis Light kapitánnyal szálltak partra az akkor lakatlan szigeten. Egyébként ez Malajzia harmadik legrégebbi katolikus temploma.

Hermi   2024. július 07.

Drága Frangipani:-) Ez részemről inkább költői kérdés volt, mintsem számonkérés!:-)
Azért gondolom, hogy valamennyire különbözhet az európai katolikus teplomoktól, mert pl. Közép-Amerikába is a spanyolok vitték ezt a hitvilágot, de azok a templomok mégsem európai szemnek szokott módon díszítettek. Még ha a vallás gyakorlatilag ugyanaz is.
Nagyon jól tettétek, hogy a hangsúly inkább az egzotikumon volt, hiszen számunkra az sokkal unikálisabb, csodálatosabb:-)

frangipani   2024. július 08.

Ó, fel sem merült bennem, hogy számonkérés lett volna. :-) Inkább nekem van hiányérzetem, hogy mennyi minden kimaradt. De sajnos nem fért bele, szívesen ott barangolnék még. :-)
Egyébként pedig igazad lehet, hogy más a belső, hiszen igen keverednek a kultúrák arrafelé, és a telepesek is vegyes házasságokat kötöttek.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban