_
Ciprusok a ködben
  • 2022. okt. 30.
  • 143
  • 17
  • 14
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 850D
Fókusztáv: 55mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/5
ISO: 6400
Készült: 2022. okt. 30. 00:56
Kevesebb
Több

frangipani   2022. október 31.

Napok óta olyan köd van nálunk, hogy az orromig sem látok, közben szitál is, minden nedves, szuttyos. De legalább nincs hideg. Ez nagyon jó, minden szempontból. :-)

Hermi   2022. október 31.

Valóban köd, szutyok van erre is. Tulajdonképpen október végéhez képest tényleg nincs hideg, de azért sok szeretettel üdvözlöm innen is a NER-t... Reggel 9 fok, délután a nyugati erkélyemen keményen 13 fok, tehát fűtés nincs. Úgy tűnik, hogy a mamusz- és jégeralsó gyártók az idén jól járnak.

frangipani   2022. november 02.

Ne is mondd Hermi!
Én is vettem mamuszt, meg polármelegítőt. Tutira érdekelt a bizniszben a pereputty.
A munkahelyemen 14 fok az van, fűtés az nincs. Arra hivatkoznak (másfél hónapja), hogy nincs a kazánhoz alkatrész, előtte meg karbantartási tilalom volt. Érdekes, az idén ősszel egyszer már megjavították, csak bejött az épületbe egy illetékes elvtárs, és azt mondta, hogy túl meleg van. Azóta nincs alkatrész.
Pedig ránk a 18 fokos korlát sem vonatkozik, a rendelet alapján 22-24 foknak kellene lenni. Ráadásul nagykabátban nem tudok dolgozni, a kezem meg lefagy, elgémberedett. Ja, melegvíz sincs, ellenben jéghideg van, ami kiváló az állandó kézfertőtlenítéshez. A dolog pikantériája, hogy ezért még fizetek is, a rezsit ugyanúgy kiszámlázzák.
Érdekes, hogy a város egyik gimnáziumában (a nem egyháziban) szintén gázkazán alkatrész hiány miatt nincs fűtés.

Hermi   2022. november 02.

Jézusom, hogyan lehet így felelősségteljes munkát végezni az egészségügyben??? Mondanám, hogy meg sem lepődök, de mindig sikerül meglepniük, mindig van lejjebb!!:-)

frangipani   2022. november 04.

Jaj, csak hogy alátámasszam, hogy mindig van lejjebb, illetékes elvtárs - mint igen hozzáértő - azt is kinyilatkoztatta, hogy akinél nyitva látják az ablakot, annál télen sem lesz fűtés. Tudod hol dolgozom, nálunk rendszeresen, gyakran szellőztetni kell. Ezt nem csak a józan paraszti ész mondatja velem, hanem az eljárásrendünk szerint két ügyfél között 15 perc szellőztetési idő kell. Az abban illetékes hatóság ezt ellenőrizte, és keményen meg is bírságolt kollégákat.
Azt kívánom illetékes elvtársnak, hogy üljön egész nap a tömény nyálpermetben, vegyszergőzben, szellőztetés nélkül. (És nem csak a covid létezik...)

Hermi   2022. november 04.

Úristen! Kedves Frangipani, azt kívánom, minél előbb szabadulj ebből az őrületből!!:-( Az egészséged mindennél fontosabb!!!

frangipani   2022. november 04.

Engem nem érdekelnek, mi mindenki után szellőztetünk, és bevittem egy hősugárzót. És mit csinálnak velem? Kirúgnak? Azt ők is tudják, hogy úgysem találnak senkit helyettem, és még a géppark is a magántulajdonom.
Most olvastam a fotód alatt, hogy még mindig nincs fűtésed. Jesszusom, november van! Nem tettétek szóvá?

Hermi   2022. november 04.

Tudod, sok lakásban generációk élnek együtt, akik mindennap főznek, sütnek, a gyerekek kint a játszótéren viháncolnak, tehát mosni, takarítani is kell, így állandóan mozgásban vannak. Természetesen nem fagyoskodnak annyit, mint pl. én...Az ilyen egyedülálló vén hülye mit kezdjen magával egész nap? És igen, szellőztetni nálam is kell, csak én megtehetem, hogy mindössze néhány perc legyen, veled ellentétben, ahol a munkahely megköveteli!
Ma reggel meglepetésre kb. 1 óra hosszat olyan meleg volt a radiátor, hogy érezhetően langyosabb volt, mint az ajtókilincsek... Szóval nem a radiátorok a hibásak...

frangipani   2022. november 05.

A "vén hülye" jelzőt nem akarom többé hallani, ezt most felejtsd el!
Persze, hogy nem a radiátorok a hibásak. Tudjuk, hogy kik.

Hermi   2022. november 05.

Frangipani: Tudjuk, tűrjük...:(

Hermi   2022. november 06.

Bajnak baj, de hol egy karizmatikus alak, aki mögé csont nélkül kiállna, aki nem akar tovább tűrni...?

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban