_
A tatai Stonehenge
  • 2022. máj. 26.
  • 131
  • 12
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 850D
Fókusztáv: 35mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2022. máj. 26. 15:14
Kevesebb
Több

Hermi   2022. május 27.

Meglep, hogy nem találok róla semmi közelebbi leírást, csak amennyit a cimkék közé is beírtál. Valóban nagyon régi lehet?

frangipani   2022. május 27.

Nem csoda, hogy nem találsz róla semmit, nem régi, ezt most csinálták dekorációnak (a cím tőlem származó asszociáció). A Geológiai Múzeum előkertje, a Kálvária domb lábánál.
A fotónak oka van. Tegnap kisétáltam a Kálvária dombra, mert nem tudom, hogy meddig láthatom még teljes szépségében ezt a csodás, nyugodt kegyhelyet. Ezt a kis békés, zöld szigetet a város forgatagának közepette.
Olyan információt kaptam, hogy a fotón látható zöld terület (a Geológiai Múzeum területe) parkoló lesz, a dombon pedig kötélpálya, mászópálya, sportszer kölcsönző bodega, stb. A kápolna és a Golgota szoborcsoport mellett. A neten nem találtam semmit a tervről, adja ég, hogy ne legyen igaz. És mondom ezt én, akinek ismered a valláshoz való hozzáállását...
Ezen a fotón a domb lábánál láthatod a kirakott köveket. Jobbra pedig a földtörténeti korokat bemutató, Európában egyedülálló Geológiai Múzeum:



https://www.elte.hu/tata

Hermi   2022. május 27.

Uramatyám! Itt most nem az a legfontosabb, hogy ki és hogyan áll a valláshoz, hanem az, hogy ismét tönkre akarnak tenni egy csodálatos természetvédelmi és földtani értékekkel megáldott területet!! Hátborzongató, felháborító és undorító, ahogyan mindent alárendelnek valaki, a húsosfazékhoz közel álló személy pillanatnyi pénzéhségének!!
Nagyon szurkolok, hogy mindez csak vaklárma legyen, csak az a baj, már bármit, az elképzelhetetlent is elkövetik....:-(

frangipani   2022. május 27.

Alapjában optimista lévén bízom benne, hogy ez csak fake news, mert nem találtam a tervről semmit, bár jó kapcsolatokkal rendelkezőtől hallottam. A dolog pikantériája, hogy ha ez mégis igaz, az, hogy a húsosfazékhoz közeli személy, aki meg akar gyalázni egy csodás szakrális kegyhelyet, egy mélykeresztyén kereszténydemokrata...

Hermi   2022. május 27.

Ebben biztos voltam...:(
Jó érzésű ateistának eszébe sem jutna felszámolni egy ilyen örökséget.

Hermi   2022. május 28.

Bár szóba se kerülnének ilyen hányinger dolgok (már bocs....):-(

frangipani   2022. május 28.

Nincs miért bocsánatot kérned, a hányinger az enyhe kifejezés.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban