_
Kontraszt
 • 2021. márc. 06.
 • 66
 • 13
 • 4
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Tata rengeteg épülete kötődik az Esterházy családhoz, és ilyen vagy olyan állapotban , de mind a róluk elnevezett Esterházy-sárga színben pompázik. Vagyis csak pompázott, mert valami fura módon a tóparton álló Esterházy kastély a felújítás során minimálfehér színt kapott, mindig zöld kapui, ablakkeretei és zsalugáterei pedig barnát. Örömteli, hogy végre renoválják a régóta "vigyázat omlásveszély" táblával ellátott műemlék épületet, de a színválasztás számomra érthetetlen. Mint ahogy az is, hogy a kastéllyal szoros egységet képező melléképületek miért maradtak ki a felújításból. A képen látható a kastély felújított részlete, míg a még mindig Esterházy-sárga épületegyüttes a kastéllyal szorosan összefüggő, a felújításból kimaradt melléképület
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 28mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2020. jan. 23. 11:13
Kevesebb
Több

anna schwelung   2021. március 06.

Kár érte! ...pedig milyen szép építmény. A kapuja különleges, nekem is megvan.

Hermi   2021. március 07.

Amikor az igyekezet nem társul az alapvető tudással és hagyománnyal... Vajon ennek a kivitelezőnek megengednék-e a versailles-i kastély renoválását????

Kb. ilyen jól sikerült...:
https://24.hu/elet-stilus/2020/06/23/restaurator-festmeny-kontar-szuz-maria-spanyolorszag/

frangipani   2021. március 07.

Anna: a kapu valóban szép. Lehet, hogy nem is baj ha kimaradt a felújításból, mert az épület fehéren barna kapukkal nem hiszem, hogy túl szép látvány lenne. Nem lenne más csak egy minimál stílusú tucat.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban