_
Viharfelhők alatt
  • 2020. jún. 09.
  • 436
  • 26
  • 18
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 18mm
Rekesz: f/4.0
Zársebesség: 1/1250
ISO: 100
Készült: 2020. jún. 07. 17:14
Kevesebb
Több

Hermi   2020. június 09.

Pazar, gyönyörű, usw.!!!:-)

Hermi   2020. június 09.

Igen, de a fotód a virágokkal együtt lett még szuperebb:-)

Hermi   2020. június 09.

Gyönyörű kontraszt a viharfelhőkkel, jó, hogy ilyen szögből fotóztad!

frangipani   2020. június 11.

Anna: hihihihihi
Őrizném bizony, ha tehetném. Csak a testemen át! :-D
Attól tartok, hogy lassan szürke lakópark lesz a helyén...

anna schwelung   2020. június 11.

frangipani: Mivel semmi ismeretem nincs a környékről, így félve mondom rá, hogy a fejlődést nem lehet megállítani!
Lakóhelyemről már annál inkább mondhatom, még ha lakótársaim százával is tiltakoznak (csak nethuszárok, ugyanis tevőlegesen nem munkálkodnak) az építkezések ellen.
A kilencezer fős lakótelep szélső házainak egyikében lakom, mellettünk már családi házas övezet van. Illetve a volt Apenta telep, melynek helyén lakópark épül....de ha megnézed a térképen, a többi kis zöld terület is erre a sorsra jut. Ugyanis A Mikes K. utca nyugati felén kis víkend vagy éppen hobby telkek vannak. Jobbára már érintetlenül, mert idő tulajdonosai kiöregedtek ebből, leszármazottak vagy nem művelik, vagy nincsenek. Magasan áll a gyom, burjánzik rajta a természet az ápolatlan fák jóvoltából. A kapuk egy részén eladó tábla van, érthetően ezeket majd befeketetők vásárolják meg, és épülnek rajta 2-3 szintes lakóházak. Ami szerintem jobb, mint a jelenlegi "zöld" helyzet, ami jobbára csak szúnyoginvázióban és rágcsálók elszaporodásában jelenik meg. Ennek jobb oldaláról van szó:

Erről van szó, a Mikes és Őrmezei u. közti szak

frangipani   2020. június 12.

Anna: teljesen megértem amiről írsz. Igazad van, a gondozatlan vagy elhagyott területeknek jobb ha lesz gazdájuk.
Itt viszont másról van szó. Ez a terület eddig gyönyörűen rendben tartott, gondozott mezőgazdasági termőföld volt. Évekig szépen művelt búzatábla, előtte napraforgómező. A termőföldekre, a termésre szükség van. Akik itt élünk, vagy akik nyaralónak használják éppen azért vettek itt házat, mert azon ritka adottságokkal rendelkezik a Balaton mellett (ahol általában zsúfoltság van ici-pici telkekkel, nyáron pedig elviselhetetlen tömeg), hogy gyalog 5 percre van a tó, a szabadstrand, mégis nyugodt, csendes, csupazöld, madárcsicsegéses vidék, még főszezonban is. Cak az jár erre aki itt lakik. A jelenlegi telkek élhető nagyságúak, 1000 m2 felettiek, így nincs zsúfoltság.
Először az idén nem vetették be, ez lett gyanús nekem. Igazam lett, azért, mert árulják a 30 000 m2-es területet, egyben. Állítólag azért nem adták még el, mert a területen 4,5 m a magassági építési korlát, így nem éri meg a befektetőknek, akiknek az az érdeke, hogy minél kisebb telkekre zsúfoljanak be minél több, több szintes lakást.
Tavaly még ilyen volt:
(a fasor a hátsó kerítésünk)

frangipani   2020. június 12.

Ez most az eddig megszokott módszerrel sem ment át.
Naújra!





anna schwelung   2020. június 13.

Értem! Egyszer majd ez is újságcikk lesz, melynek ugyanúgy semmi jelentősége sem lesz, mint ennek :-( :-(
...azért megtekintetted lakóhelyem környékét? A szomszédos Igmándi utcában töltöm napjaimat. A "sztrít vju" alapján könnyen ráismerhetsz.
https://index.hu/belfold/2020/06/13/nem_vizsgalhatja_az_ugyeszseg_meszaros_lorincek_nyertes_szallodapalyazatait/

frangipani   2020. június 14.

Anna: az újságcikkre csak annyit tudok mondani, hogy no comment. Ez már teljesen megszokott ebben az országban. A Club Aliga területét pár éve még bejártam bringával, most már lezárva. Jelenleg azért folyik tiltakozás, hogy ne zárják le az egész Balatont.
Természetes, hogy megtekintettem lakóhelyed. Az ablakfotók és a Győzikés képek segítségével próbáltam pontosan beazonosítani. :-) beazonosítottam. Az utcanézetben végigsétáltam az egész Igmándi utcán.

anna schwelung   2020. június 15.

Jó tett nekik a vírus, mert szerintem dugig lesz a Balaton, mivel nem belátható, hogy akár egy közeli külföldi nyaralás során is mi történhet ott, vagy később a vírushelyzet kapcsán.

frangipani   2020. június 15.

Ahogy mondod. Már most dugig van. Június elején ennyire még nem szokott.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban