_
Cifra malom
  • 2020. márc. 09.
  • 310
  • 17
  • 9
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tata 19 vízimalmának egyike, a Cifra malom 1587-ben már állt. A romos állapotú műemlék épület jelenleg eladó
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 28mm
Rekesz: f/8.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 100
Készült: 2006. jan. 01. 13:59
Kevesebb
Több

Hermi   2020. március 10.

Rengeteg pénzzel lehetne csak felújítani, amiből nem sok lenne a profit utána. Ma ilyet nem vállalnak be... Nagy kár, hogy mindenhol csak a megtérülési idő a lényeg (kivéve: stadionok...).

nevetnijo   2020. március 10.

433 évet megélt!!!!!! De jó lenne, ha jönne egy királyfi és álmából felébresztené ezt az épületet!!!!! :))) Most kinek a tulajdonában van?

frangipani   2020. március 10.

Lányok: nem tudom kinek a tulajdonában van. Jó a királyfis ötlet. :-)

Ezt találtam:

https://www.castleforsale.hu/css/image_basis/logo.jpg

A cikk annyiban ferdít, hogy a városban nem 9, hanem 19 vízimalom van. Van romos, és van kiváló állapotban levő, felújított, étteremnek használt több is, azokkal csak az a baj, hogy belül már nincs meg a berendezésük, és hajdani malom mivoltuk. Ha megnézitek a cikk képeit, látszik, hogy milyen gyönyörűen megtartott a belső tér az ország legrégebbi vízimalmában, gyönyörű kiállítást lehetne szervezni benne, kár bármi másra felhasználni, még ha meg is veszik. Nem étteremnek, hanem malomnak való. Egyébként a tóparton egy kis lakóház ára sokkal magasabb... Kár, hogy ebben az országban nem jut ilyesmire...

frangipani   2020. március 10.

Bocs, valamiért nem ment át a link, próbálkozom...

Hermi   2020. március 11.

Eddig azt hittem, hogy nem éri meg felújítani a vételi ár kifizetése után, mert az nagyon sokba kerül, de van a hirdetésben egy olyan mondat, hogy: "A felújításához komplett tervek állnak rendelkezésre, valamint a tetőcseréhez egy megnyert pályázat is segítséget nyújthat. Mivel műemléki besorolású az épület, így a felújítására fordított teljes összeg a tulajdonos adójából 100%-ban leírható!"
Így azért már más a leányzó fekvése! Ez roppant jó üzlet lenne annak a bizonyos, "vendéglátós királylánynak" is! Minden megvan, még a terveket sem kell kidolgoztatni! Szerintem arra várnak, hogy még olcsóbb legyen, vagy egy idő után simán ráteszik a kezüket. Volt már rá példa...:(

frangipani   2020. március 11.

Bizony Hermi, keltek el hasonló kaliberű dolgok 1 Ft-ért is...

Hermi   2020. március 11.

Igen.. Ilyenre gondoltam...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban