_
Kontraszt
  • 2020. febr. 08.
  • 300
  • 17
  • 8
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Tata rengeteg épülete kötődik az Esterházy családhoz, és ilyen vagy olyan állapotban , de mind a róluk elnevezett Esterházy-sárga színben pompázik. Vagyis csak pompázott, mert valami fura módon a tóparton álló Esterházy kastély a felújítás során minimálfehér színt kapott, mindig zöld kapui, ablakkeretei és zsalugáterei pedig barnát. Örömteli, hogy végre renoválják a régóta "vigyázat omlásveszély" táblával ellátott műemlék épületet, de a színválasztás számomra érthetetlen. Mint ahogy az is, hogy a kastéllyal szoros egységet képező melléképületek miért maradtak ki a felújításból. A háttérben látható erkély a kastély felújított részlete, míg a még mindig Esterházy-sárga épületegyüttes a kastéllyal szorosan összefüggő, a felújításból kimaradt melléképület.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 43mm
Rekesz: f/10.0
Zársebesség: 1/160
ISO: 100
Készült: 2020. jan. 23. 11:07
Kevesebb
Több

Hermi   2020. február 09.

Nagy kár lenne veszni hagyni ezeket a szép régi épületeket...:-( A szívecske a városvédő fotódnak szól, nem az önkormányzatnak...

frangipani   2020. február 09.

Köszi Hermi. A kastély, a város sok más értékével egyetemben már rég nem az önkormányzat tulajdona. A felújítás a NEMZETI Kastélyprogram keretében folyik, a projektet Tuzson Bence államtitkár képviseli a kormányban. Célja, hogy, idézem, "jól értékesíthető turisztikai termékcsomag valósuljon meg".
Azt hiszem mindent elmondtam, no comment...

Hermi   2020. február 09.

Elnézést kérek az önkormányzattól...
Igen, mindent elmondtál, de magamtól is rájöhettem volna...:-(

frangipani   2020. február 09.

Az önkormányzattól nincs miért elnézést kérned, lelkesen asszisztálnak hozzá...

Hermi   2020. február 09.

Hmmm... Nagy úr a pénz és a jó kapcsolatok ápolása a hatalommal...

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban