_
Környezetbe illeszkedve (kis magyar reality)
 • 2019. okt. 17.
 • 120
 • 9
 • 7
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
A tatai óváros egyik műemlék utcájában, az előzőekben bemutatott Kamalduli rendházzal pontosan szemben épül ez a környezetébe "remekül" illeszkedő lakópak. 66 lakás 2 családiház helyén. Nem az építkezés tényével van bajom, hisz egyre nagyobb az igény az új lakásokra. Csak azt nem értem, hogy miért van az, hogy a világ számos pontján képesek megoldani az új épületek építését úgy, hogy azok illeszkednek a környezetükbe... (Költői kérdés volt.) Egyébként az épülettel sincs bajom -ízlések és pofonok -, csak nem ebbe a környezetbe kellene építeni.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 48mm
Rekesz: f/7.1
Zársebesség: 1/80
ISO: 100
Készült: 2019. okt. 16. 17:10
Kevesebb
Több

frangipani   2019. október 17.

Csak egyetlen példa arra, hogy milyen remekül meg lehet oldani a problémát. A fotó természetesen nem Magyarországon készült.Hermi   2019. október 17.

Sokat sétáltam Zürichben, sehol nem láttam, hogy a történelmi belvárost megtörnék új építésű üveg-beton-kocka épületekkel! Próbálok mutatni egy budapesti, belvárosi, Rákóczi úti példát, ha sikerül beillesztenem... És ez még csak nem is a legrosszabb...

Hermi   2019. október 17.

Nos, az átok megint megfogant, ez nem az a kép, de nem is az enyém, amit szerettem volna ideilleszteni...:-(

frangipani   2019. október 18.

Ismét többeknél láttam linkelési problematikát.
Hol keressem a képedet? Lassan már csak így tudunk "linkelni"...

Rengeteg példa van külföldön, pl. Olaszországban, Horvátországban, Szlovéniában arra, hogy hogy lehet a régi-új problémáját gyönyörűen megoldani.

Hermi   2019. október 18.

A Budapest c. albumom 6. oldalán Tornyok címmel. Azt nem tudom, milyen épület helyére került az üvegpalota, csak azt, hogy a mellette álló épület sokkal szebb lenne felújítva...

frangipani   2019. október 18.

Megtaláltam. A fotó szuper, a látvány enyhén szólva eklektikus.

Hermi   2019. október 18.

Köszönöm, hogy megnézted!:-)

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban