_
Társak
 • 2019. júl. 21.
 • 224
 • 15
 • 6
 • beágyazás
  XXL XL L M S XS
  px
  HTML
  URL
 • jelentem
Az észak-thaiföldi Chiang Mai elefántfarmján, ahol befogadják, gondozzák, ápolják a dzsungelben már életképtelen, addig rossz körülmények között tartott elefántokat, a hegyi törzsek férfi tagjai pedig munkát kapnak.
Gyártó: Canon EOS 400D
Fókusztáv: 31mm
Rekesz: f/9.0
Zársebesség: 1/125
ISO: 400
Készült: 2018. jan. 16. 03:55
Kevesebb
Több

marcipan74   2019. július 22.

Az élet él és élni akar...Egymásra van utalva ember állat, nemes tett, hogy esélyt adnak nekik.

Hermi   2019. július 22.

Remek emberek, akik nem csak együtt élnek a természettel, de óvják, vigyáznak is rá! Minden elismerésem ezeké a kedves embereké!!

frangipani   2019. július 22.

Lányok, valóban nemes tett mind az állatokkal, mind a szűkösen élő emberekkel. Thaiföldön az elefántokat nagyon tisztelik. Régen mégis kemény munkára, fakidöntésre, rönkhordásra kényszerítették őket. Ezt ma már a kormány törvénnyel tiltja. De azok a példányok, akik dolgoztak, és az emberrel éltek, már nem boldogulnának a dzsungelban, életképtelenek lennének, a szabad példányok pedig megtámadnák őket, ezért nem lehet őket szabadon engedni. Az ilyen táborok hivatottak a gondozásukra, ellátásukra. Nekem először nem tetszett, hogy cirkuszi majmot csinálnak belőlük a turisták szórakoztatására, rajzolnak, labdáznak, a hátukon visznek, de állítólag ezt élvezik, és semmiség a régi kemény munkához képest. Ezzel viszont fedezik az élelmezésüket, gyógyításukat, egy ekkora test rengeteget eszik naponta. A turista megveszi a festményeiket, együtt fotózkodik velük, felül a hátukra, banánt és cukornádat vesz nekik, hogy ő etethesse őket. Ebből a bevételből tartják el az állatokat.

marcipan74   2019. július 22.

Tökéletes fenntartási, megélhetési politika ;-) Nagyon jó stratégia ahhoz, hogy jusson maradjon :-)

Hermi   2019. július 22.

Igazán tökéletes, szinte önfenntartó rezervátumot alakítottak ki az elefántoknak!
Vajon lesz-e ilyen jó sorsuk azoknak az állatoknak is, amik még cirkuszi akrobaták, de ki akarják tiltani őket a porondról?

frangipani   2019. július 22.

Annyit még hozzátennék, hogy valóban komfortérzetesnek, vidámnak tűntek az állatok. Szinte nevetett a szemük ahogy bohóckodtak. Sokukat kigyógyítottak mindenféle betegségből.

Marcipan: teljesen egyetértek.

Hermi: csak reménykedni tudok benne. De van egy jó példa, a veresegyházi medvefarm. Imádom. :-)

A cirkuszt és az állatkertet sosem szerettem, mert imádom az állatokat.

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban