_
Forrest - Tagged
  • 2009. márc. 28.
  • 338
  • 1
  • 4
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A tagged egy játék, ami a flickr-en indult és a lényege, hogy 16 dolgot kell magadról, képaláírásba, egy önarckép alá leírni, teljesen kötetlenül, ami csak eszedbe jut. A kép címébe és a címkéi közé írd be, hogy tagged!

1. Az igazi nevem Robi. Kedvenc filmem a Forrest Gump, bele tudom élni magam a naiv Forrest szerepébe. Szeretek gyorsan futni, gyakran hangzik el ez a mondat barátaimtól: "Fuss Forrest, fuss!". Valszeg ezek miatt ragadt rám ez a név: Forrest. (Egyébként a vezetéknevem két betű kivételével teljesen megfelel a Forrest karaktereinek...)
2. 2006-ban érettségiztem egy katolikus gimnáziumban, de onnan kikerülve nehézen találom a helyem. Voltam már főiskolás, autószerelő, klímás, restaurátor... Jelenleg gépészmérnöknek tanulok(kisebb megszakításokkal), illetve egy autószerelő műhelyben kisegítek.
No és persze itt van a fotózás, ami mindezek közben végig elkísért...
3. Ha már a fotózásnál járunk:
Első képeimet 14 évesen a kis családi Chinon géppel készítettem több-kevesebb sikerrel. 3 év nyaggatás után sikerült rábeszélni szüleimet egy digitális gép beszerzésére:Canon A400. 4 évig nyúztam szegényt, és készítettem a rosszabbnál-rosszabb képeket. de közben egy dologra rájöttem: én a fotózást a kép elkészítése miatt szeretem. Felmászni valahová, kivárni a megfelelő pillanatot, korán kelni, és kilométereket gyalogolni egy-egy fotó kedvéért sokkal izgalmasabb, mint a PS-al szórakozgatni.. Ezért rengeteg képem vár még feldolgozásra... 2008-ban vettem egy Panasonic bridge gépet, de hamar meguntam, és pár hónapja lecseréltem egy Pentax K200D-re.
4. Gyűjtöm a régi, filmes gépeket: Praktica, Zenit, Yashica, Pentax... Néha befűzök egy filmet, és elmegyek fényképezni... Ez nem holmi retro-hullám hatása, mert:
5. ... valószínűleg rossz korba születtem. Legszívesebb fiatalságomat a hippi-korszak közepén tudnám elképzelni, de nem ragaszkodom feltétlenül e korhoz. '88-ban születtem, tulajdonképpen minden érdekesről lemaradtam, ami a XX.sz.-ban történt, de az életemet úgy alakítom, hogy ilyen "retro", ugyanakkor eredeti dolgok vegyenek körül: régi lemezek(bakelit természetesen), rádiók, motorok, autók, könyvek, folyóiratok és mindenféle egyéb tárgyi emlékek.
6. Zene:Pink Floyd, Eagles, Dire Straits, Supertramp, Lynyrd Skynyrd, Jimi Hendrix, The Doors, Led Zeppelin, The Rolling Stones, The Who , Jethro Tull, ELP, Eric Clapton, Santana, de például szeretem az Abba-t is. A lényeg, h ne feldolgozás legyen!
7. buu
8. Örömömet lelem mindenféle régi autó-motor restaurálásában. Jelenleg is több járművön dolgozok.
9. Hiszek: Istenben, a szerelemben, "az első éjszakában", a barátságban, a házasságban, a napkeltében, és az örök létben.
10. Este 8-kor szoktam lefeküdni aludni, és szeretek korán felkelni. Alapelvem hogy a napkelték sokkal szebbek, mint a naplementék. Mert amíg a napnyugta az öledbe hullik, addig a napkeltéért meg kell dolgozni...
11. Budapest, Budapest, te csodás! Utálom ezt a börtönt, bár jó néhány dolgot neki köszönhetek.
12.Büszkeséggel tölt el, hogy barátomat, guildenlenny-t bevezethettem a fotózás alapjaiba. Nézzétek meg a képeit, önmagáért beszél!
13. Utálom a focit, közönségesnek tartom.
14. Lusta vagyok a képeimet szerkesztgetni, és feltölteni.
16. Nem szoktam ennyit írni, nem tom mi ütött belém. Bocs!

Köszönöm guildenny-nek a képet, és a meghívást, továbbadnám a stafétát pulinkalilla-nak.
Gyártó: Olympus E-520
Fókusztáv: 18.0mm
Rekesz: f/5.6
Zársebesség: 1/15
ISO: 800
Készült: 2009. márc. 14. 15:47
Kevesebb
Több

Daweed   2009. május 13.

ohh, ide még nem írt senki?
Rengeteg dologban egyet értek. :) és igazán szépek a fotóid! :) gratulálok, és csak így tovább!

chandi   2009. december 30.

Bevallom, nem volt számomra sok újdonság a "16 pontban". De talán ez nem is baj...sőt:) azért jó volt így saját szavaiddal!
Jó ez a kép és persze a többi is...de csinálhatnál még többet, ha még lehetséges!:)

forrest   2010. január 01.

Rendben, idén rajta leszek!
Boldog új évet!

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban