_
Para
  • 2008. máj. 04.
  • 860
  • 2
  • 5
  • beágyazás
    L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Nem is annyira a tériszony, mint inkább az, hogy itt már öt centis kilengése van a kilátónak. Eddig mentünk.

eszpee   2008. május 05.

Öt centi? Akkor állványozni is felesleges, nem tudsz egy rendes bemozdulásmentes exponálást csinálni... persze, én se mentem volna tovább, minek. :)

flatliner   2008. május 08.

bocs, hogy idebeszélek, de erről a kilengésről az jutott eszembe, hogy az egyik tantárgyunkal kapcsolatban bemutatták a japánban mostanság dívó technikákat földrengés ellen, többek között a dinamikusan intelligens épületeket. a lényeg - és itt kapcsolódunk a képaláíráshoz - hogy a magas házak (nem 15 emeletes) tele vannak pakolva mozgásérzékelőkkel, meg lézeres távolságmérővel, ami egy, az épülethez képesti fix pontot figyel (hegycsúcs, műhold). ha változik a távolság, azaz "kileng" az épület valamelyik irányban, akkor a szoftver rendelkezik, és böhöm nagy (sok tonnás) súlyokat mozdít meg az épületen belül több helyen, hogy a hatás-ellenhatás elvét kihasználva az épület mozdulatlan maradjon. na, ez hiányzik innen :)

fenyob   2008. május 08.

hát hiányzott bizony. pedig ezügyben nem vagyok szívbajos, a földrengéseket is megszoktam kiskoromban. na de mégis mivel mozgatják ezeket a tonnáket? nincs egy linked a témában?

flatliner   2008. május 08.

sajnos csak tudományos cikkeket találtam a neten, azt is főleg japánul. képet egyáltalán nem.
mi video-n láthattunk egy ilyen házat, ott comb vastagságú hidraulika mozgatta a betontömböt.
így hívják angolul: Dynamic Intelligent Building, Active Seismic Response Controlled Structure
http://www3.interscience.wiley.com/journal/114026713/a...

Astek   2008. október 11.

a para az amikor fent vagy egy 70m-es toronyban, és a fejed felett a szívócsúcs elkezd "zizegni"...körbenézel, és megtlátod a villámokat...nem is olyan távol...ilyenkor jön a 70 méteres síkfutás...függőlegesen...lefelé :D

Kedvencnek jelölték
Albumokban