_
06 Tulok A. Rózsa jam.
  • 2014. jún. 30.
  • 728
  • 25
  • 4
  • beágyazás
    XXL XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
Rózsa jam.

60/dgk rózsaszirom
25/dkg cukor
3-4 szál levendula(csak a virág)
1l víz
1 cs. zselatin
kishegyni citromsav

A szirmokat addig főzöm míg a színüket vesztik. Leszűrőm a maradékot krumpli nyomon átpréselem.
Majd tovább ragyogtatom ,belekeverem a zselatint ,citromsavat. Mikor érzem hogy elég sürü üvegekbe merem.
Kellemes savanykás izvilág húsok mellé ajánlom .De édességként is finom.
Gyártó: Panasonic DMC-FZ50
Fókusztáv: 35.8mm
Rekesz: f/10.0
Zársebesség: 1/8
ISO: 100
Készült: 2014. jún. 28. 14:32
Kevesebb
Több

tacsifoto   2014. július 02.

Nagyon klassz. A jam készítéshez most már nem lenne türelmem. Bár ittam már rózsaszirom üdítőt a Krisna völgyében az is nagyon finom, lenge, érdekes üdítő volt....

faterphoto   2014. július 02.

Rózsa a konyhában pályázatra készült. Nem egyszerü, mert elfelejtettem odairni "vegetáriunusoknak" nagyon át kell nézni mert nagyon sok bogár és pok bujkál a szirmok közt:)

tacsifoto   2014. július 03.

Hát igen, és ha bent maradnak, akkor nem is igazán vegetáriánus a lekvár....

Kedvencnek jelölték
Gyűjteményekben
Albumokban