_
Reggel-3
  • 2011. márc. 23.
  • 451
  • 8
  • 23
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
A fa'k felett a foltok mind darvak!
Gyártó: Canon REBEL T2i
Fókusztáv: 50mm
Rekesz: f/6.3
Zársebesség: 1/3
ISO: 800
Készült: 2011. márc. 18. 19:25
Kevesebb
Több

BendesMarcsi   2011. március 24.

Eddig azt hittem,én vagyok a csúcstartó a hajnali keléseimmel.....de leköröztél... de megérte!!!!!! mennyi ideig tart a daruk vonulása? és ősszel vissza?gyönyörűek..

Evaneni38   2011. március 24.

Marcsi: vsz. maradsz csucstarto, en azert nem kelek _annyira_ koran, csak ha muszaj. Ez esetben muszaj volt, mert ezek a kepek ( a reggeliek) leshelyrol keszultek (na, most egyparan megkoveznek) es oda me'g sotetben kellett odalopozni. Viszont lattam a napfelkeltet is, szoval ke't le'gy egycsapasra.:) De majd a Balatonnal is hajlando leszek parszor koran kelni;)

Evaneni38   2011. március 24.

Kb. 6 hetig tart a madarak vonulasa, a turavezeto szerint allati szerencsenk volt, mert nem minden reggel van ennyi madar (me'g lesz tobb kep is). Kb. 500 ezer daru all itt meg osszeszedni magat, a testsulyuk 20-30% felszedik 4 het alatt a kukoricafoldeken, utana indulnak tovabb. Nem tudom, osszel merre mennek vissza, mert az oszi vonulasrol nem hallottam,de utananezek.

BendesMarcsi   2011. március 24.

Mért köveznének meg? ez annyira jó...én is dédelgetek már egy ilyen leshelyes fotózást,és nem is szabad megzavarni a madarakat....csak így lehet fotózni

Evaneni38   2011. március 24.

Ezek amugy is nagyon fe'lo"s madarak.
Olvastam valahol a neten egy nagy vitat a termeszetfotosok kozott a leshelyrol valo fotozasrol. Egy resze nem fogadja el, masik resze meg azt vallja, h. miert ne?:)

BendesMarcsi   2011. március 24.

Van az Alföldön egy madár rezervátum,ahol a költöző madarak megpihennek,és úgy mennek tovább.Nem látogatható éppen azért,hogy az emberek ne zavarják meg őket.Van egy fotós ,valamilyen Máté( nem jut most eszembe),akinek a képeit először az NG-ben láttam,ő írta,hogy 3 hónapot töltött el ott,és csak madárlesből fotózhatott,felügyelet mellett.Fantasztikus képeket csinált...
ezért nem értem meg azokat,akik ellenzik a lesből fotózást,hiszen akkor legközelebb nem jönnek oda ezek a félénk madarak.Csak nyugodtan fotózzál csak lesből...a madarak védelmében!

Evaneni38   2011. március 24.

Hat igen... 3 honap alatt nekunk is osszejonne 1-2 szuperfoto;)

anna schwelung   2011. március 24.

500 ezer daru?...az annyi, mint 500 ezer darukezelő?...mennyi toronyházat tudnának építeni!:-))

Manóvezér   2011. március 24.

anna schwelung:Gondolj bele,mennyi csodásan ferde,csúnya,használhatatlan,de nagyon drága házat,plázát lehete építeni...

BendesMarcsi:Egyszer azt olvastam,hogy a madárfotós a fotósátrat kiteszi a leshelyre,és két-hátom hétig otthagyja.Megszokják a madarak.A fotós visszamegy hajnalban és a madarak már nem ijednek meg,és repkednek,fészkelneks stb. békében.

BendesMarcsi   2011. március 25.

Manóvezér:igen így van.Azért szabadon nem rakhatja oda mindenki a sátrát...akkor sátortábor lenne(-a vadrezervátumról beszélek)
Éva:Máté Bence,akiről beszéltem,és a Pusztaszeri rezervátumról.
http://hidephotography.com/

Evaneni38   2011. március 25.

Marcsi: ugy latom, a februari Costa Rica-i utat mar lekestuk, most megszamolom a ladafiaban a penzt,h. a pusztaszerire fussa-e:)

BendesMarcsi   2011. március 25.

hahaha..akkor marad a helyi daruvonulás,nekem meg a balatoni kacsák..

anna schwelung   2011. március 25.

Evaneni38:...jaj, kedves Evaneni, Costa Rica nem szalad el...egy jól megszervezett útiránnyal a nyári costa ricai utazást egybe lehet kötni a balatoni kacsázással, a pusztaszeri rezervátummal...minden út Pusztaszerre vezet!:-)

Evaneni38   2011. március 25.

igen, de elobb utba kellene ejteni egy kirabolhato bankot.
Nem tudsz egyet?:)

anna schwelung   2011. március 26.

Evaneni38: gyere előbb Pestre, itt naponta ütik bottal a bankrablók nyomát...tiszta vadnyugat:-((

stornyay   2011. április 08.

Mi a gond a leshelyes fotózással?Nagyon sokszor alkalmazom és kevésbé zavarja a vadállományt mint egy séta.Konkrét helyre vagy területre ahol tudom mit akarok fotózni,már hajnalban befekszem.

Evaneni38   2011. április 08.

Stronyay: nekem semmi:). Ezeket a madarakat maskulonben nem lehetne fotozni, annyira erzekenyek. Jo,persze, 400-as vagy 500-as lencsekkel igen.

stornyay   2011. április 08.

Szia!Nem is rád akartam utalni,de felmerült hogy ezért megköveznek.Tudom hogy csak így lehet őket lencsevégre kapni,ugyanis nagyon figyelmes madarak.Jellemző rájuk hogy őrt állítanak maguk közül és a legkisebb gyanús dologra jelt ad és huss.Egyébként az 500-as obiról én is csak álmodozom,így leshelyemen zsibbadva megvárom amíg közel jönnek a madarak.

Evaneni38   2011. április 08.

Amint utaltam ra, olvastam egy vitat errol valahol. :) A leshelyes zsibbadasnak is megvan a romantikaja. :)

Kedvencnek jelölték
Albumokban