_
bakszakáll
  • 2011. máj. 28.
  • 399
  • 8
  • 2
  • beágyazás
    XL L M S XS
    px
    HTML
    URL
  • jelentem
" Levelét és friss hajtásait, szárát, virágbimbóját főzelék, leves és lé készítésére vagy spárgaként, a felvágatlan szárát és virágbimbóját inulintartalmú gyökerét salátákban használják. Hamis feketegyökérként készíthető el.
Bakszakállsaláta I. A megmosott, megtisztított bakszakállhajtásokat apró darabokra vágjuk, citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, olajjal összekeverjük. Rövid ideig érleljük.
Bakszakállsaláta II. A megmosott, megtisztított, vékony szeletekre vágott gyökereket puhára főzzük, leszűrjük. Kihűlés után sóból, citromléből, olajból, reszelt dióból és almából készült öntetbe tesszük."
Gyártó: Panasonic DMC-FZ50
Fókusztáv: 7.4mm
Rekesz: f/4.5
Zársebesség: 1/1300
ISO: 100
Készült: 2011. máj. 28. 11:15
Kevesebb
Több

tacsifoto   2011. június 01.

Én ilyen növényt még nem is láttam, bár olvastam már róla.

elvi   2011. június 01.

Az idén sok van a mezőn...

Kedvencnek jelölték
Albumokban